Hermes varmisti kotiedun – IPK:n jumbopaikka sai sinettinsä

Mikael Edelmann loisti maalillaan ja otti ensimmäisen erän IPK-läpiajot varmasti haltuunsa.
Kokkolan Hermes nappasi kauden kolmannen voittonsa IPK:sta, kun se kukisti jumbopaikalta pois pyristelevät vieraansa hyvän kolmannen eränsä ansiosta 3-1 (0-1, 0-0, 3-0). Kotijoukkue Hermes hallitsi peliä alusta asti, mutta palkinto ja sitä myötä kotietu pudotuspeleihin tulivat vasta kolmannessa erässä.

Ottelun ensimmäinen erä oli varsin erikoinen. Hermes vyörytti hyökkäyksiään IPK-päähän ja sai kertaalleen kiekon aina maaliin asti. Ylivoimalla tehtyä maalia tarkasteltiinkin tovi videoilta, minkä jälkeen se hylättiin potkumaalina.

Hermeksen valmentaja Antti Karhula totesikin viimeistelyn ensimmäisessä erässä olleen heikkoa.

− Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta kiekkoa ei vain maaliin saatu. Kolmas oli sitten tasainen, mutta kai me ensimmäisen erän ansiosta saatiin siinä se mitä ansaittiin, Karhula ynnäsi ottelun.

Peli-Karhut joutui erässä tyytymään vain vastahyökkäyksiin, joista se loikin muutaman todellisen maalipaikan. Vuoronperään läpiajoihin pääsivät Aatu Hämäläinen ja Ainars Podzins, mutta kummallakin kerralla Mikael Edelmann Hermes maalilla veti pidemmän korren.

Lopulta IPK kuitenkin onnistui. Hermes oli juuri pelannut hyvän ylivoiman, kun Ilkka Vaarasuo istui kakkostaan. Kotijoukkue ei kuitenkaan maalinteosta onnistunut, ja minuutti alivoimansa jälkeen IPK:n Anton Kokkonen pääsi puolittain läpi ja päätti hyökkäyksen tarkkaan laukaukseen Edelmannin oikean olkapään yli maalin ylähyllylle. Maali oli myös Kokkosen uran avausmaali Mestis-tasolla.

IPK:n taika karisi viimeisessä erässä

Toinen erä oli pelillisesti tasaisempi kuin ensimmäinen. Tosin erää leimasi rikkonaisuus, joka johtui osittain myös tuomarilinjasta. LInja aiheutti pari valmentajiakin puhuttanutta kaksiminuuttista. Hallinta pysyi tässäkin erässä kotijoukkueella, mutta avauserän tapaan Antti Leskinen karhumaalilla jatkoi varmoja otteitaan.

Hermeksen hyvät otteet alkoivat kuitenkin kantaa hedelmää lopulta kolmannessa erässä. Kun kahdessa ensimmäisessä erässä ei hyvätkään paikat tuoneet joukkueelle palkintoa, iski Hermes nyt kaksi onnekasta maalia reilun kahden minuutin sisällä.

Ensin Jesse Huhtalan laukaus viuhui ohi Leskisen maalin, mutta takatolpalla päivystänyt Viljami Wacklin suti päädystä ponnahtaneen kiekon tyhjään karhunuottaan. Pari minuuttia myöhemmin Miika Franssilan siniviiva kuti yllätti karhuvahdin varsin helponnäköisesti. Kiekko tosin saattoi muuttaa hieman suuntaa IPK:n Damir Galinin mailasta, mikä vaikeutti Leskisen torjuntatyötä.

Edelmann nollasi Hämäläisen

Hermeksen siirryttyä johtoon otteen pelistä ryösti Peli-Karhut, joka haki hanakasti tasoitusta. Tästä kertovat toisen erän maalivahtien torjunnat, jotka menivät 9-3 kotijoukkueen Edelmannin ollen työllistetympi.

IPK:n takaa-ajo hyytyi kuitenkin neljä minuuttia ennen loppua, Kun Ville Leskinen jyräsi yli Hermes-vahti Edelmannin ja sai ansaitusti tästä teostaan kahden minuutin jäähyn.

Ylivoiman Hermes käytti armotta ja Kristian Kangas naulasi IPK:n lopullisesti jumbopaikalle Ossi Ikosen ja Jussi Nättisen esityöstä.

Aatu Hämäläinen pääsi kokeilemaan kavennusta vielä neljä sekuntia ennen loppua rankkarista, kun Nico Lehto siirsi maalia tahallisesti IPK:n hakiessa kavennusta. Hämäläisen ratkaisu oli varsin vaisu ja Edelmann torjui pieneen kulmaan ajautuneen IPK:n kultakypärän yrityksen helposti.

Ottelun jälkeen IPK:n luotsi Janne Sinkkonen harmitteli viimeisen erän sulamista.

− Karua, että ensimmäinen erä oli meiltä selviytymistä, mutta se vietiin 1-0. Kolmatta hallittiin ja vastustaja jätettiin käytännössä ilman maalipaikkoja, mutta erä hävittiin 3-0. Huomenna pelataan viimeinen runkosarjapeli kotona RoKia vastaan ja aletaan valmistautua jatkopeleihin, Sinkkonen kertasi päivän peliä.