Tuska helpotti Kokkolassa - Hokille vihdoin vierasvoitto

Näin riemukkaissa tunnelmissa käynnistyivät Hokin voitonjuhlat.
Hermeksen ja Hokin välinen kamppailu ratkesi kauden aikaisempien keskinäisten otteluiden tapaan maalin erolla, tällä kertaa pienimmällä mahdollisella marginaalilla, jatkoajalla lukemin 0-1. Ratkaisumaalin iski Joni Piipponen.

Joni Piipposen läpiajosta iskemän jatkoaikamaalin merkitys oli keskivertoa suurempi, sillä osuma takasi Hokille kauden ensimmäisen vierasvoiton. Voiton helpotus näkyikin joukkueen riemukkaista tuuletuksista.

Hermes koki heti ottelun alussa menetyksen, kun maalivahti Mikael Edelmann loukkasi sormensa. Maalille jouduttiin vaihtamaan Juraj Holly.

Hokki lähti otteluun vauhdikkaalla jalalla ja veikin peliä. Kamppailun edetessä kajaanilaisten vauhti kuitenkin pääsi laskemaan, jolloin Hermes pääsi paremmin mukaan peliin. Kaikkinensa erä oli varsin tasainen.

− Saimme hyvän startin peliin, ensimmäisen vitosen ajan peli pyöri Hermeksen päädyssä, mutta palkinto jäi maalin muodossa saamatta, harmitteli Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

− Hokki tuli kyllä alkuun kovaa, ehkä se erikoinen jäähy vähän tappoi Hokkia, ja antoi meille energiaa, komppasi Hermes-luotsi Antti Karhula viitaten Hokin Samu Pyykkösen kaksiminuuttiseen avauserässä.

Hermes piti kiekkoa, mutta Hokki pelasi taistelevaa ja uhrautuvaista puolustuspeliä, ja sai omalla raikkaalla tekemisellään myös maalipaikkoja. Kuvaavaa Hokin taistelulle oli se, että Hermeksen ensimmäinen maalille asti päätynyt laukaus syntyi vasta yli kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Toisen erän alussa vierasjoukkue joutui pahaan pinteeseen. Erän alun ylivoimaansa Hermes ei onnistunut käyttämään, mutta sen myötä se sai rajun paineen kajaanilaispäätyyn.

Hokki joutui puolustamaan kaikilla voimillaan maalinedustaa tiiviisti ja hakemaan puolittaisia paikkoja vastahyökkäyksistä.

− Sitten oli niitä hetkiä, että jouduimme puolustamaan niitä viiden-seitsemän minuutin jaksoja. Pystyimme hyvin tappamaan ne hetket, kun Hermeksellä oli paikat viedä tämä ilta nimiinsä, Laukkanen kertoi.

Erän käydessä loppua kohden muuttui pelin kuva silminnähden. Hokki lähti pelaamaan aggressiivisempaa kiekkoa, ja se avasi enemmän maalipaikkoja molempiin päihin. Pienen Hokki-paineen jälkeen Hermes-valmennusjohto näki parhaaksi ottaa aikalisän. Useita läheltä piti -tilanteita nähtiin, mutta tauolle lähdettiin silti edelleen maalittomasta tasatilanteesta.

− Sellaiset 53-54 minuuttia pelasimme kyllä hyvin, ei voi hirveästi jätkiä syyttää. Saimme pitkiä hyökkäyksiä ja pääsimme paineen alta pois, peliä oli mukava katsoa, kommentoi Karhula.

Pitkän kaavan kautta

Kolmanteen erään joukkueet lähtivät riskejä vältellen, molemmat pyrkivät pitämään miehiä pelin alla, eikä Hermeksenkään painostus ollut yhtä raivoisaa kuin aikaisemmin ottelussa.

Paria minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Hokki pääsi pelaamaan ylivoimaa neljällä kolmea vastaan. Laukkasen ottama aikalisäkään ei kuitenkaan auttanut kajaanilaisia maalinteossa, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla tilanteita riitti. Ossi Ikonen pääsi hakemaan ratkaisua rangaistuslaukauksella, mutta laihoin tuloksin. Hetkeä myöhemmin Christoffer Seppelin oli läpiajossa toisessa päässä, tuloksen ollessa sama kuin Ikosella.

Lopulta Hokin ratkaisijaksi nousi Piipponen. Hyökkääjä nappasi kiekon omalla siniviivalla, spurttasi karkuun ja laukoi kiekon kilven puolen alanurkkaan. Näin Hokin kauden ensimmäinen vierasvoitto oli tosiasia.

− Haistelin siinä vähän viivassa jättöä, ja pääsin siitä tökkäämään. Katsoin, että kilven puolella oli tilaa, ja sinne upposi, kertasi huojentunut Piipponen maaliaan Fanseatin haastattelussa.

− Jatkoaika oli kaikkinensa mielenkiintoinen. Rankkareita ja läpiajoja puolin ja toisin, ja hyvä, että tuosta jälkimmäisestä onnistuimme sitten tekemään, iloitsi Laukkanen.

− Tappio harmittaa, mutta se, miten pelasimme, ei harmita. Maalit jäivät puuttumaan, mutta kyllä Hokki tiiviisti puolustikin. Täyden päivätyön joutui tekemään jokaisen maalipaikan eteen, Karhula päätti.

Hermes jatkaa pelejään perjantaina, kun se isännöi Peliitoita. Hokki puolestaan palaa kaukaloon lauantaina, jolloin JYP-Akatemia saapuu Kajaaniin.

Juttua muokattu 23.11.2016 23:01: Lisätty Antti Karhulan kommentit.