Vierasvoittojen sarja jatkuu – Espoo United ryösti Kokkolasta kolmannen voittonsa

Espoo United haki tärkeän taisteluvoiton Kokkolasta.
Hermes ja Espoo United jatkoivat tasaista puolivälieräsarjaansa, kun luvassa oli viides puolivälieräkamppailu. Jokainen viidestä kamppailusta on ollut todella vauhdikas ja tasainen. Mikä erikoisinta, jokaisen ottelun on vienyt vierasjoukkue. Tällä kertaa espoolaiset voittivat maalein 3-2. Tulevana perjantaina pelataan seuraava ottelu, jolloin Unitedilla on mahdollisuus katkaista sarja ja edetä välieriin. Seitsemäs kohtaaminen pelataan tulevana viikonloppuna.

Kokkolan Hermeksen ja Espoo Unitedin välinen sarja on ollut erittäin tasainen, mitä voikin odottaa, kun runkosarjassa joukkueet sijoittuivat peräkkäisille sijoituksille neljä ja viisi. Ottelut ovat olleet erityisen tasaisia, vauhdikkaita, joissa todella miehestä otetaan mittaa. Edellisiin otteluiden tapaan myös tässä kamppailussa nähtiin useita hienoja maaleja.

Maali-ilottelun aloittikin hirmuvireessä oleva kotijoukkueen Kristian Kangas, joka siirsi isännät maalin johtoon ensimmäisen erän ensimmäisellä kympillä. Ensimmäinen erä kuluikin pitkälti pelillisesti isäntien hallinnassa.

Aivan erän lopussa nähtiin hieman eriskummallinen tilanne, sillä vierasjoukkue Espoo United taiteili 1-1-tasoitusmaalin. Osuma syntyi hieman liian myöhään, koska pelikellosta oli jo aika kulunut umpeen hyvän aikaa ennen kuin kiekko ohitti Hermeksen maaliviivan. Maali tarkistettiin vielä videolta ja tuomio olikin odotettu – ei maalia. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin myös isäntien 1-0-johdossa.

Toiseen erään Espoo United tuli entistä sisuuntuneempana, sillä se halusi tehdä tasoitusmaalin, joka hyväksyttäisiin lopulta. Espoolaisten varsinainen tasoitusmaali nähtiinkin aivan toisen erän ensi minuuteilla, kun espoolaisten kultakypärä Aleksi Järvinen iski kiekon Hermes maalia vartioineen Leevi Laakson selän taakse.

Jos espoolaisten ylivoimapelaaminen on ollut Hermeksen tapaa tappavaa, samaa ei voi sanoa Unitedin alivoimapelaamisesta. Ajassa 39.26 espoolaisten hyökkääjälle Jiri Veistolalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, eikä jäähyä kerennyt kulua kuin puolisen minuuttia, kun kiekko löytyi toisen kerran Rasmus Tirrosen selän takaa.

Ylivoimamaalin iski Samu Markkula, joka sai tyrkätä kiekon tyhjään maaliin. Markkulan maali mukaan laskettuna Hermes onnistui siis neljännessä peräkkäisessä ottelussa ylivoimaalin teossa. Maali syntyi ainoastaan sekunti ennen kuin erätauko olisi alkanut.

Kolmas erä alkoi pelillisesti espoolaishallinnassa, ja sai joukkue luotua pitkää painetta Hermeksen kenttäpäätyyn. Pelikello ei kerennyt vanheta kuin viisitoista sekuntia, sillä kiekko löytyi toisen kerran Laakson selän takaa. Tasoitusmaalista vastasi espoolaistyömyyrä Veistola. Maali tarkistettiin lopulta videolta, eikä hylkäämisperustetta ollut.

Veistolan maalista United sai koko ajan parempaa hallintaa ja samalla loi pitkiä pyörityksiä kohti Laakson maalia. Victor Westermarck naulasi Hermeksen arkkuun viimeisen naulan iskien espoolaisten kolmannen maalin ylivoimalla. Westermarck on pelannut tähän asti hienon kevään ja ollut espoolaisten parhaita pelaajia.

Hermes yritti saada takaa-ajoa aikaiseksi ilman maalivahtia onnistumatta, sillä espoolaiset puolustivat tiivisti eivätkä antaneet mahdollisuutta luoda vaarallisia maalintekopaikkoja. Näin ollen United otti kolmannen voittonsa sekä vierasvoittojen sarja saa luvan vielä jatkua. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tulevana perjantaina Espoossa, jolloin Unitedilla on mahdollisuus katkaista sarja ja jatkaa SaPKoa vastaan välieriin.