Hermes voittoon suvereenisti espoolaisten kustannuksella

Jesse Huhtala onnistui maalinteossa kahdesti.
Kokkolan lauantai-illassa kotijoukkue Hermes sai vieraita Espoosta. Ottelu oli varsin tasainen, joskin maalein 5−1 voittanut Hermes hallitsi ottelua suurimmalta osin.

Alkuminuutit olivat täysin Hermeksen hallintaa, mutta vierasjoukkue pääsi alun vaikeuksien jälkeen paremmin peliin mukaan. Ajassa 4:00 nähtiin Hermeksen ensimmäinen maali. Maalintekijänä toimi puolustaja Nico Lehto, joka laukoi suoraan hyökkäyssiniviivalta ilman maskia.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen jatkui Hermes-painotteisesti. Vierasjoukkue sai luotua vain pari maalintekotilannetta, mutta Hermeksen maalilla operoineella Juraj Hollylla ei ollut vaikeuksia torjua niitä. Ensimmäisessä erässä nähtiin myös Hermeksen toinen maali, joka syntyi ajassa 9:04, kun Jesse Huhtala osui hienon hyökkäyksen päätteeksi.

Espoolaisten maalilla torjunut lainavahti Rasmus Rinne otti ensimmäisen erän loppupuolella muutaman todella tärkeän torjunnan. Espoolaisten ensimmäisen erän yksi onnistujista oli hyökkääjä Aleksi Järvinen.

Toinen erä alkoi varsin tasaisissa merkeissä todella vauhdikkaasti, ja kentällä mentiin aika lailla päästä päähän.

Ajassa 23:30 nähtiin Hermeksen toinen 2 minuutin rangaistus, jonka kärsi Jere Rantala. United ei saanut ylivoiman aikana mitään aikaiseksi. Vain vajaat puolitoista minuuttia myöhemmin Espoo United onnistui maalinteossa ensimmäisen ja ottelun ainoan kerran ylivoimalla, kun joukkueen kultakypärä Janne Kivilahti ohitti Hollyn. Illan ylivoimaosuma oli Kivilahden kauden kolmastoista maali.

Miltei heti Kivilahden maalin jälkeen Hermes käänsi vastahyökkäykseen ja maalasi kolmannen kerran ottelussa, kun Jesse Huhtala oli asialla toistamiseen.

Ottelun puolessavälissä kamppailu tasaantui tasaviisikoin pelatessa. Ajassa 31:24 Unitedin puolustaja Niklas Tikkiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, mutta Hermes ei onnistunut käyttämään omaa ylivoimaansa hyväksi, sillä espoolaiset pelasivat ihan hyvää alivoimaa.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan paljon tasaisempi erä, vaikka vauhti ei laantunut ollenkaan erän edetessä. Kun pelikello näytti aikaa 35:51, joutui Hermeksen Miika Franssila jäähypenkille. United pyöritti peliä hyvin Hermeksen päädyssä, muttei saanut loistavia maalintekotilanteita aikaiseksi.

− Meidän pitää pystyä luistelemaan enemmän ja saada parempia vastahyökkäyksiä Hermeksen päätyyn, Janne Kivilahti totesi erätaukohaastattelussa.

Ennen Espooseen tuloaan Kivilahti pelasi Hermeksen paidassa kaksi kokonaista kautta, joten illan ottelussa Kivilahti palasi entiseen kotihalliin.

− Onhan se kiva olla taas täällä, olen koko päivän hymyillyt. Olihan se kiva, että Hermes-fanit taputtivat eivätkä buuanneet, kun tulin jäälle.

Virtanen sinetöi kotivoiton

Kolmannen erän alkuun Hermes siirtyi ylivoimalla 4−1-johtoon Mikko Virtasen maalilla. Myöhemmin Virtanen iski toistamiseen, mutta tyhjään maaliin.

Kolmannessa erässä Unitedin paras maalintekopaikka siunaantui hyökkääjä Emil Oksaselle, joka pääsi nokikkain Hermeksen maalia vartioivan Hollyn kanssa. Hollyllä ei ollut vaikeuksia torjua Oksasen yritystä.

− Hyvää valmistautumista ja taistelua. Valitettavasti ei palkintoa saatu tälläkään kertaa. Tulemme joulutauon jälkeen kovempana takaisin kehiin, kommentoi Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen.

− Mentiin oikeastaan koko peli neljällä kentällisellä. Jokainen pelasi hyvällä tasolla, oli suhteellisen helppoa olla penkin takana. Luotin koko ajan pelaajiin, ei siellä sen kummemmin tarvinnut hirveästi ohjeita antaa, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula paljasti.

− Pieniä juttuja vaan korjattiin ottelun edetessä. Me pelasimme tasaisen jämäkän 60-minuuttisen, ja meidän maalivahtimme oli hyvä. Oli kiva nähdä muun muassa Huhtalan onnistumisia, minkä lisäksi meidän nuoret pojat pelasivat todella hienosti, Karhula jatkoi.