Espoo United vei ensimmäisen puolivälieräsarjan kamppailun – sisälsi taklauksia ja hienoja osumia

Ottelu sisälsi paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Hermes ja Espoo United kohtaavat Mestiksen pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella. Espoolaiset olivat avausottelussa parempia maalein 4–2.

Kotijoukkue tuli ensimmäisessä erässä vahvasti pelin alkuun ja hallitsikin pelitilanteita ensimmäisellä kympillä. Espoolaiset puolestaan puolustivat erittäin tiivisti, eikä Hermes päässyt kokeilemaan maalintekoa paikoista huolimatta.

Vaikka Hermes hallitsikin ensimmäisen erän ensimmäistä kymmenminuuttista, silti ajassa 08.07 espoolaiset karkasivat 1−0-johtoon, kun Juuso Kaijomaa laukoi kulmasta kohti maalia, ja veto painui lopulta verkon perukoille. Tästä espoolaiset saivat ylimääräistä virtaa ja pääsivät entistä paremmin peliin mukaan. Unitedille siunautuikin useita varsin vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta luvut pysyivät 1−0:ssa.

Espoolaiset puolustivat omaa aluettaan todella tiivisti ja sulkien oman siniviivansa. Hermeksellä oli erittäin vaikeaa päästä hyökkäysalueelle kiekon kanssa. Kokkolalaiset joutuivat etenemään pitkää päätyyn ja perään -meiningillä.

Toisessa erässä isännät ottivat jälleen hallinnan itselleen. Pitkään mentiin vauhdikkaissa merkeissä. Erän aikana molemmilla joukkueilla oli erittäin haastavaa saada syöttöjä osumaan kohdilleen, minkä seurauksena pelin tempo ja kulku pysähtyivät kokonaan.

Ajassa 33.30 kotijoukkueen Niklas Appelgren tasoitti hienon ylivoimakuvion päätteeksi suoraan syötöstä.

Erän viime sekunneilla nähtiin aikamoista dramatiikkaa, sillä Janne Puhakka ajoi Kivilahden kanssa Hermeksen alueelle ja Kivilahti syöksyi kiekkoa tavoitellen Mikael Edelmannin vartioimaa maalia. Kivilahti ajoi Hermeksen maalille, tilanteessa Hermeksen puolustaja Laitamäki törmäsi oman joukkueen maalivahtiin.

Valitettavasti Edelmannin pää osui tolppaan ja hän loukkaantui tilanteesta. On mahdollista, ettei maalivahtia nähdä enää näissä pudotuspeleissä. Kivilahti vei vierasjoukkueen 2−1-johtoon varsinaisella pukukoppimaalilla. Sekaisin ollut Edelmann talutettiin lopulta pukukopin suojiin, ja tilalle luisteli Leevi Laakso.

Kolmas erä eteni pitkälti tasaisissa merkeissä, molemmat joukkueet puolustivat hyvin sekä loivat hyviä maalintekotilanteita. Ajassa 51.02 Aleksi Järvinen vei vieraat 3−1-johtoon hienon ylivoimapyörityksen päätteeksi. Jos Järvisen maali oli hieno, niin sitä se oli myöskin Hermeksen 2−3-kavennusmaali, jonka taituroi Joonas Huovinen.

Hermes otti maalivahdin pois ajassa 58.38, eikä kestänyt pitkään, kun Unitedin Jesse Väkelä tuikkasi kiekon tyhjään rysään, näin ollen espoolaiset vievät tämän puolivälieräsarjan ensimmäisen kohtaamisen maalein 4−2 ja nappasivat kotiedun Espooseen. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavatkin Espoossa perjantaina.

Illan lehdistötilaisuudessa Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen näki parannettavaa molempien joukkueiden pelaamisessa.

− Kova taistelupeli ihan koko 60 minuuttia. Hermes tuli kovaa päälle, jotenkin tuntui, että hieno voitto. Molempien joukkueiden pitää parantaa pelaamista. Aikamoista rallia mentiin, mutta tästä mennään eteenpäin.

Hermeksen puolelta päävalmentaja Antti Karhula oli varsin vähäsanainen ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

− Joo, nytpä on ainaki sarja korkattu. Pääsääntöisesti puolustettiin hyvin, pitäisi olla vaan tylympi noissa maalipaikoissa. Kovaa leikkiä tämä on.