Espoo United otti toisen voittonsa puolustuspelillään

Jani Elgbacka iski illan ottelussa voittomaalin vanhanaikaisella tyylillä.
Perjantaina pelattiin toiset puolivärikohtaamiset, jossa vierasjoukkue oli parempi luvuin 5-6. Lauantai-illan ottelussa vierasjoukkue United oli puolestaan parempi maalein 3-2. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tulevana maanantaina Espoossa.

Vaikka vierasjoukkue Espoo United tulikin otteluun hyvällä jalalla, ei ottelu alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ajassa 2.45 Unitedin Janne Puhakalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Hermes ei saanut ylivoiman aikana mitään aikaiseksi, koska vierasjoukkue puolusti omaa aluettaan todella tiivisti.

Erän puolivälin tienoilla espoolaisista komennettiin tällä kertaa jäähyboksiin puolustaja Niklas Tikkinen. United pelasi loistavaa alivoimaa, eikä Hermes löytänyt keinoja päästä kunnollisille maalintekopaikoille.

Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon Kristian Kankaan maalilla. Hän tuikkasi kiekon verkkoon aivan maalin edestä.

Espoo United tuli toiseen erään paremmin ja sai luotua hyviä maalintekotilanteita. Se tuottikin lopulta toivottua tulosta, kun Victor Westermarck toi vierasjoukkueen tasoihin toisessa erässä puolivälin tienoilla.

Hermes kuitenkin karkasi ottelussa toisen kerran johtoon ylivoimalla. Maali syntyi ajassa 34.18, maalintekijänä illan toisellaan Kangas.

Aivan erän viimeisellä minuutilla, varsinaisella pukukoppimaalilla espoolaiset tulivat toisen kerran tasoihin, kun erää oli vielä pelaamatta alle puoli minuuttia. Espoolaisten toisen maalin iski Tikkinen.

Erätauolle poistuttiin myös näissä tasaisissa tunnelmissa

Jos perjantaina espoolaisilla oli kotihallissaan vaikea kolmas erä, niin tällä kertaa kotijoukkueella oli haastava kolmas erä. Varsinkin kolmannen erän ensiminuutit, sillä United karkasi ensimmäisen kerran johtoon Jani Elgbackan hienolla yksilösuorituksella. Kolmas erä oli kerennyt vanheta vain parin minuutin verran.

Espoolaiset puolustivat viisikkona todella tiivisti, eikä Hermes saanut kunnollista takaa-ajoa aikaan oikein missään vaiheessa. Espoolaisten maalivahtina torjunut Rasmus Tirronen hoiti varmuudella kiekot pois maalin edestä. Täten kokkolalaiset eivät saaneet tasoitusmaalia aikaiseksi.

Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen oli tyytyväinen omiensa otteisiin sekä voittoon, mutta myös löysi parannettavaa maanantaihin mentäessä.

– Tiukkaa vääntöä oli loppuun asti. Jäähyjä otettiin liikaa, että sitä pitäisi pystyä parantamaan, mutta tuomarilinja oli myös tiukka molemmin puolin. Hieno voitto kuitenkin.

Myös Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula kommentoi illan kamppailua ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Selkeästi kovin peli näistä kolmesta ollut. Ei hirveästi kumpikaan maalipaikoilla juhlinut, tiukkaa vääntöä. Toinen maali ja yksi laukaus jäi blokkaamatta, harmittava toisen erän loppuun. Kolmanteen erään yksi tuollainen vähän huolimaton vaihto ja siitä 3-2. Pieniin juttuihin ratkeaa, ei vaan voi mitään. Tämä on semmoinen, mistä pitää oppia ja koitetaan oppia sekä huomenna puksutellaan Espooseen.

Näin ollen espoolaiset ottivat toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, karavaani kulkee ja seuraavan kerran joukkueet kohtaavatkin jo maanantaina Espoossa.