Ahmoille taisteluvoitto Kokkolasta

MESTIS / Raportti
Hyvinkään Ahmat haki sunnuntaina huikean loppukirinsä ansiosta Kokkolasta ansaitun taisteluvoiton. Hermes taipui Janne Lehtisen viime hetken ratkaisumaalin jälkeen luvuin 3-4 (2-0, 0-1, 1-3).

Avauserän perusteella kukaan ei osannut odottaa Ahmojen loppukiriä. Aku Joki-Erkkilän ja Karo Koivusen maaleilla Hermes näytti ottavan helpon voiton.

Ensimmäisen maalin Ahmojen maalivahti Patrick Machreich saa ottaa kontolleen. Itävaltalaisvahti hukkasi Ismo Sirenin laukauksen jälkeen helposti pelivälineen, ja Joki-Erkkilällä oli helppo työ viedä Hermes johtoon. Koivusen 2-0-maali tuli hienon kuvion jälkeen, ja tällä kertaa Machreich oli voimaton.

Toisessa erässä Hermes näytti karkaavan lopullisesti, kun Aku Joki-Erkkilä viimeisteli alivoimalla 3-0. Toisin kuitenkin kävi, sillä maalituomari ei huomannut, että kentälle takaisin kimmonnut kiekko kävi takaraudassa, ja näin "maali" jäi syntymättä.

Hylätty maali osoittautuikin ottelun käännekohdaksi. Peli jatkui, ja Ahmat kavensi heti seuraavasta hyökkäyksestä. Janne Lehtinen iski illan ensimmäisensä maalinedusruuhkan jälkeen. Jatkossa Hermekselle tarjoutui muutama avopaikka, mutta Machreich venyi parhaimpaansa.

Kun ottelua oli pelattu 49.27, peli näytti ratkenneen. Machreichille sattui samanlainen musta hetki kuin Hermeksen ensimmäisessä maalissa, ja tällä kertaa ykkösketjun keskushyökkääjä Juha Tomunen pääsi siirtämään kiekon tyhjiin. Tällä kertaa kiekko ei tosin tainnut koskaan käydä maalissa, mutta punalamppu syttyi vaikka Tomusen veto näytti pysähtyvän tolppaan.

Ahmat iski tasavajaalla

Ajassa 51.08 tullut tuplajäähy oli Hermekselle kohtalokas. Ensin Juha-Pekka Loikaksen nosto etukulmaan yllätti helponnäköisesti Hermeksen maalissa torjuneen Mikko Hankaniemen. Vain puoli minuuttia tästä, ja peli oli tasan. Hermeksen puolustuksen täydellisen sekoilun jälkeen Jani Tuominen tasoitti pelin hienon kuvion päätteeksi.

Hermeksen peli meni tästä totaalisesti takalukkoon, ja Ahmat pääsi kerta toisensa jälkeen yrittämään avopaikoista voittomaalin tekoa. Mikko Hankaniemi esitti kuitenkin muutaman paraatipelastuksen, ja Hermeksellä näytti olevan edessä jo kauden kolmas jatkoaika.

Tällä kertaa kokkolalaisille ei kuitenkaan tullut ylitöitä. Siitä piti huolen kokenut Janne Lehtinen. Hermeksen puolustus ei saanut millään siivottua maalinedustaa, ja Lehtinen iski niitin paluukiekosta. 3-4, ja hyvinkääläisten riemulla ei ollut rajoja.

Arvonen otti tappion omaan piikkinsä

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa oli kaksi perin erituulista valmentajaa. Ahmojen Janne Tormonen ei meinannut pysyä pelihousuissaan, kun taas Hermeksen Pasi Arvonen oli kuin maansa myynyt.

- Koko joukkueelta loistava taistelu. Tiedettiin että Hermes tulee kotona aina kovaa ottelun alussa, mutta tällä kertaa peli ei ratkennut heti 20 minuutin jälkeen. Kiitos kuuluu koko joukkueelle, mutta kyllä meillä oli tänään vähän onneakin matkassa, Tormonen totesi vaatimattomasti.

- Otan tappion oman piikkiini. Tein vääriä pelaajavalintoja, Arvonen puolestaan sanaili, sen kummemmin tarkentamatta kuka hänen mielestä pelasi alle omaan tasonsa.

- Huomenna (maanantaina) harjoitellaan kovaa. Ollaan hallissa iltaan saakka. Asenteeseen täytyy tulla muutos, Arvonen jyrisi.

Seuraavan kerran Hermes pääsee yrittämään voittotilin avaamista keskiviikkona, kun Arvosen viime kauden joukkue FPS saapuu Kokkolaan.

Ahmat hakee puolestaan keskiviikkona jo kolmatta perättäistä voittoa, kun joukkue kohtaa TuTon Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle