Kahdeksan maalin karkelot

Tomi Mustonen saalisti maalin ja yhden syöttöpisteen.
KooKoon järjestämä Kouvola-turnaus alkoi maalirikkaalla ottelulla, kun Peliitat ja HC Keski-Uusimaa ottivat toisistaan mittaa. Joukkueet takoivat yhteensä kahdeksan maalia, ja voittajaksi kaukalosta selvisi HCK 5-3-voitolla (1-2, 2-0, 2-1).

Peliitat ja HC Keski-Uusimaa tarjosivat yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Maaleja, taklauksia ja hyviä tilanteita mahtui jokaiseen erään. Ensimmäisessä erässä vauhtia oli melko lailla, ja peli näytti toisinaan melkoiselta surffailulta. Ylivoimahyökkäyksiäkin nähtiin, mutta niistä ei sen suurempaa syntynyt.

Ottelun avausmaalia ei tarvinut montaa minuuttia odottaa. HCK:n Edgar Lukjanov otti täysin turhan estämisjäähyn omalla alueellaan kaatamalla karvaamaan tulleen Peliitat-hyökkääjän. Heinolalaiset käyttivät ylivoiman tehokkaasti hyväkseen, kun ylivoimakuvion päätteeksi Jaakko Lehtonen pääsi tutussa hallissa lataamaan kiekon takatolpalta maaliin. Maali oli entisen KooKoo-puolustajan ensimmäinen punaisessa peliittanutussa.

HCK sai kuitenkin tasoituksen hetkeä myöhemmin. Peliittojen Mikko Lahtela menetti hyökkäykseenlähdön aikana alimpana miehenä kiekon Pasi Saloselle, joka karkasi läpiajoon. Antti Rautiola onnistui torjumaan Salosen yrityksen, mutta Juuso Forsström pääsi siirtämään paluukiekon varmasti maaliin.

Peliitat pääsi ensimmäisen erän aikana kokeilemaan ylivoimapelaamista kahdesti. Jälkimmäinen tuotti tulosta, kun Peliittojen ylivoimakuvio puri jälleen HCK-nelikkoon. Tällä kertaa viimeistelijänä oli kuitenkin Henri Manninen, joka pääsi laukomaan Ville-Matti Koposen syötöstä kiekon ohi Aleksis Ahlqvistin.

Keravalaiset tulivat rinnalle ja ohi

Ensimmäisen erän loppuun HCK sai ylivoiman, kun Roope Westerman lähti kahden minuutin istunnolle jalkakampista. Avauserässä keravalaiset eivät kiekkoa maaliin saaneet vaan jäähy jatkui vielä toiseen erään. Kristian Ruisma toi joukkueensa tasoihin, ja maaliin syöttäjiksi merkittiin Paavo Ylipaino ja Roope Ranta.

Keravalaiset ottivat ottelussa kuskin paikan, kun puolustaja Henrik Forsberg kahvitti vanhanaikaisella maalivahti Rautiolan pienen hyökkäysalueen pyörityksen päätteeksi.

Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan toisessa erässä ylivoimaa, mutta tuloksetta. Erän lopulla HCK-hyökkääjä Tomi Mustoselle avautui läpiajomahdollisuus, kun mies pääsi roikkukiekkoon käsiksi ennen peliittapuolustajia, mutta Rautiola venyi kuitenkin kiekon tielle.

Peliitat ei enää noussut

Kolmannen erän alku oli täysin keravalaisten hallintaa. HCK oli aktiivisempi joukkue kentällä, ja kaiken kukkuraksii Peliitat vaikeutti omaa taakkaansa sortumalla jäähyyn, jonka keravalaiset hyödynsivät välittömästi. Ylipaino kuoletti Rannan viivavedon - ehkä puolivahingossa, mutta joka tapauksessa tyylikkäästi - rinnallaan maalin edessä ja neppasi kiekon tyylikkäästi rystyllä yläkulmaan.

Erän puolivälin tienoilla sekä loppupuoliskolla molemmille joukkueelle siunaantui kosolti ylivoimamahdollisuuksia. Peliitat pääsi jopa kokeilemaan minuutin verran 5-3-ylivoimaa, mutta juonekkuus puuttui heinolalaisten kuvioista tällä kertaa.

HCK karkasi 5-2-johtoon, kun Peliitoilla oli vaihto osittain kesken. Jesse Uronen antoi oivaltavan syödön laidalta keskelle leikkaavalle Mustoselle, joka laittoi kiekon upeasti kaappiin rystynostolla.

Peliitat ei vielä luovuttanut ja sinnikkyys palkittiinkin vielä yhdellä maalilla. Jesse Peltonen syötti hyökkäysalueen laidalta keskelle Jukka Sommelle, joka napautti rannelaukauksensa tarkasti Ahlqvistin räpyläkäden puoleiseen yläkulmaan.

Peliitat haki vielä viimeisellä minuutilla maalia ilman maalivahtia. Loppulukemiksi kirjattiin 5-3, kun keravalaisten Mustonen laukoi tyhjästä maalista piirun verran ohi.

KooKoo-turnaus jatkuu ottelulla KooKoo-Jokipojat, joka alkaa kello 19.