HCK ylivoimainen kotonaan

Keravalaiset pääsivät tuulettelemaan voittoa.
Kuva © Miikka Mikkola
Keravalla nähtiin kaksi joukkuetta. Toinen otti ja toinen antoi. HCK antoikin lopulta oikein isän kädestä ja nappasi kolme sarjapistettä tylyin numeroin 5-0 (3-0, 2-0, 0-0).

Ensimmäisen erän alkuminuutit näyttivät jo, mistä tässä pelissä oli kysymys. HCK pelasi käytännössä "ylivoimaa" tasakentällisilläkin.

Heti erän alkuun Austin Block oli lähellä viedä HCK johtoon hienolla yksilösuorituksellansa, mutta tällä kertaa Antti Rautiola oli vielä tilanteen tasalla. Sen jälkeen alkoikin tapahtua.

Kotijoukkue käytti heti ensimmäisen ylivoimansa tehokkaasti. Olli Korkeavuori laukoi kiekon siniviivalta, ja HIFK-laina Block oli sopivasti mailoineen välissä ohjaten kiekon ohi Rautiolan.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun Edgar Lukjanov ja Nikke Kettukangas laittoivat kiekon pussiin.

Erän lopussa Peliittojen kavennus maali oli hyvinkin lähellä. Antti Oren torjunnan jälkeen kiekko tippui suojista selän taakse. Pelivälineen matka jatkui tällä kertaa vain tolppaan, josta kotijoukkueen puolustus siivosi sen nopeasti pois.

- Meillä on haaste tällä hetkellä laittaa kiekkoa reppuun. Kolme nolla ekaan erään ja sen jälkeen se oli aika rimpuilua, että päästään jotenkin 60 minuuttiin asti, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen ynnäsi omiensa peliä.

Vain yksi jengi kaukalossa

Toisen erän alku näytti lupaavalta pelin kannalta. Vierasjoukkue tuli aivan uudella ilmeellä peliin.

Ilme kuitenkin katosi kotijoukkueen ensimmäisen ylivoiman aikana, kun Roope Ranta pääsi karistamaan apinan pois selästään. Henrik Forsberg syötti näppärän lättysyötön heinolalaisen mailan ylitse Rannalle, joka latasi sydämensä kyllyydestä pikkumustan suoraan yläkulmaan.

Peliittojen ottelun paras paikka ilmaantui Miika Heikkilälle, joka pääsi vastakkain Oren kanssa, mutta kilautti maalivahdin parhaaksi kaveriksi tituuleerattuun tolppaan.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä tapahtui. Vesa Kulmala laukoi kohti Rautiolan vartioimaa maalia ja pomppukiekon maalin hienolla pesäpallolyönnillä siirsi Kristian Ruisma.

- En osunut ikinä koulussa palloon, muisteli Ruisma koulun liikuntatunneista.

Viides maali Rautiolan selän taakse riitti miehelle. Hän marssi pyytämättä vaihtoon, ja maalille vaihdettiin Juha Haimakainen.

- Onhan tässä sarjaa jo tahkottu ja on pakko sanoa, että vastustaja on heittämättä sarjan kovin joukkue, Karjalainen ylisti kotijoukkuetta.

Rikkonaista peliä ja lopun odottelua

Rautiola keräsi itsensä erätauon aikana ja palasi takaisin tolppien väliin kolmanteen erään.

- Rautiola keräsi itsensä erätauon aikana. Haasteellinen peli veskalle. Hyvä kolmas erä ja miehekäs koko joukkueelta, Karjalainen tiivisti päätöserän.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, jäähyjä kuitenkin miltei koko ottelun edestä. Peli meni hyvin rikkonaiseksi ja aivan erän lopussa alkoi vierasjoukkueen kasvoilta paistamaan tuskastuminen.

Päätöserän dramaattisin tilanne nähtiin, kun siniviivalta lähtenyt laukaus osui Jesse Urosta suoraan kaulaan, ja mies tuupertui maahan. Uroselle ei onneksi käynyt kummempia ja mies pystyi jatkamaaan peliä vielä erän lopussa.

- Tämä peli ja koko viikko oli hyvä suoritus. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen meidän täysi 60 minuuttinen. Pelattiin tasapainoista lätkää ja pitää olla tyytyväinen suoritukseen, ynnäsi yhteen kotijoukkueen apuvalmentaja Joni Petrell, joka tuurasi päävalmentaja Mikael Kotkaniemeä lehdistötilaisuudessa.

HCK:n seuraava peli on vasta ensi viikon lauantaina kotona Hokkia vastaan. Peliitat puolestaan kohtaavat keskiviikkona Heinolassa LeKin.