Kral torjui LeKin vierasvoittoon Keravalla

Mustonen ohitti ainoana Tomas Kralin.
Lempäälän Kisa ja HC Keski-Uusimaa ottivat yhteen harjoituspelin merkeissä Keravalla. Tasainen ottelu kääntyi lempääläläisille paremman viimeistelyn ansiosta.

Ottelun hahmo oli LeKin tshekkiläinen maalivahti Tomas Kral. TUTOsta Lempäälään siirtynyt 20-vuotias Kral torjui ottelussa 34 kertaa päästäen vain yhden takaiskun.

HCK:n maalilla torjui ensimmäistä kertaa HIFK:n 18-vuotias Ville Husso. Lahjakas maalivahti torjui ottelussa 25 kertaa ja saalisti yhden syöttöpisteenkin.

Brander avasi maalihanat

Isännät pääsivät ylivoimalle jo kolmen minuutin jälkeen, mutta tuon ylivoiman paras paikka siunaantui LeKin Olli Henriksonille, joka pääsi Roope Rannan kiekonmenetyksestä läpiajoon. Husso kuitenkin selvitti tilanteen.

Vierailijat vastasivat ottelun avausmaalista erän puolivälin tienoilla. HCK:n kapteenina pelannut Henrik Forsberg jakoi omalla alueella harhasyötön suoraan Riku Branderille, joka kiitti tilaisuudesta laukomalla kiekon napakalla rannelaukauksella Husson selän taakse.

Heti toisen erän alkuun HCK:n uusin hankinta Tommi Laine järjesteli Jesse Uroselle huippupaikan, mutta Uroselta karkasi kiekko laukaisuhetkellä.

Ajassa 22.00 isäntien Laine joutui rangaistusaitioon korkeasta mailasta. LeKi sai 2+2 minuutin ylivoimallaan lukuisia paikkoja, mutta Husso oli mies paikallaan.

Erän puolivälin jälkeen keravalaiset ottivat peliä hallintaansa. Janne Kivilahti väläytti komealla jalkakynällä, mutta Kral oli maalillaan parempi. Joel Lehtinen ja Tomi Mustonen puolestaan kilauttelivat maaliputkia.

LeKi karkasi päätöserässä

Päätöserän puolivälissä lempääläläiset siirtyvät 0-2 johtoon ylivoimalla. Vierailijat sahasivat HCK:n alivoimaneliön parilla syötöllä, ja lopulta Roope Nikkilä tuikkasi kiekon takatolpalta verkkoon.

Husso väläytti mailapelaamistaan syöttämällä Urosen ja Mustosen 2vs1 hyökkäykseen. Uronen syötti kiekon saatuaan Mustoselle, joka ohitti Kralin rystyltä ja kavensi lukemat 1-2.

Vierailijat iskivät vielä kertaalleen Tero Konttisen jäähyn aikana ajassa 55.18. Markus Korkiakoski taisteli Toni Niemen ampuman paluukiekon verkon perukoille.

Keravalaiset hakivat kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta kiekkoa ei saatu Forsbergin laukomaa tolppaa lähemmäksi.

Joukkueet kohtaavat uudestaan perjantaina Lempäälässä Klo 18.30.