Keravalaiset eivät antaneet LeKin yllättää

Jere Laine iski kaksi tärkeää maalia.
LeKi oli vaikea vieras HCK:lle, mutta loukkaantumisista kärsivä keravalaisryhmä sai ottelun vanhetessa maalisihtinsä kohdilleen ja eteni sitä kautta voittoon lukemin 5-2 (0-2, 1-0, 4-0).

LeKi teki homman isännille vaikeaksi alusta asti. Maalinteko tuotti peliä hallinneelle kotijoukkueelle tuskaa, toisinkuin LeKille, joka teki käytännössä ainoista paikoistaan maalit avauserässä.

LeKin paras pelaaja oli maalivahti Andy Chiodo, joka torjui peräti 49 kertaa. Chiodo loukkasi itseään toisessa erässä ja vaihdettiin maalilta pois päätöserän lopulla. HCK:n maalivahti Aleksis Ahlqvistillä sen sijaan oli vaikeampi ilta, kun vetoja tuli vähän ja useimmiten LeKin ylivoimahyökkäyksistä.

HCK onnistui punnertamaan itsensä väkisin tasoihin ja ohi päätöserässä. Vierailijat väsyivät HCK:n painaessa neljällä ketjulla kohti maalia ja isännät ottivatkin voiton lopulta täysin ansaitusti.

LeKi iski puun takaa

Ensimmäinen erä oli lähes täysin HCK:n hallintaa. Silti kotijoukkue hakkasi lievästi päätä seinään, kun lempääläläiset puolustivat omaa aluettaan erinomaisesti ja Andy Chiodo oli tehtäviensä tasalla, sillä kanadalaiselle kertyi avauserästä jopa 20 torjuntaa.

Vierailijat vastasivat kuitenkin maalinteosta. Kummatkin maalit tulivat hieman yllättäen HCK:n pitkien hyökkäyspään pyörityksien jälkeen. Lukemat olisivat voineet olla enemmänkin ilman Ahlqvistin paria tärkeää koppia.

− Ensimmäinen erä ehkä saatettiin jopa pitää kiekkoa enemmän kuin vastustaja, mutta kyllä ne maalipaikat menivät kaverille, lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Mikael Kotkaniemeä tuurannut apuvalmentaja Joni Petrell kommentoi.

Ensimmäisessä maalissa isäntien Juuso Salmella oli hieman epäonnea matkassa, kun hän menetti mailansa kulmapelissä. Toni Kallela sai kaivettua kiekon Salmen jaloista ja syötti sen maalille nousseelle puolustaja Petteri Frimanille, joka ujutti limpun ohi Ahlqvistin.

Toinen maali syntyi kotijoukkueen sekoillessa vaihtojen kanssa. Vieraiden Nestori Lähde pääsi hieman vahingossa puolittain läpi ja ampui napakasti yläkulmaan.

− Ensimmäinen erä oli hyvää peliä meiltä. Siinä riitti nöyryys puolustaa koko ajan ja tehdä järkeviä ratkaisuja. Saatiin siinä maalitkin aikaan, LeKin päävalmentaja Jarkko Glad kommentoi suojattiensa avauserää.

"Saatiin ihan hyviä tivoleita pidettyä toisessa päädyssä"

Isäntien tuska jatkui myös toisessa erässä. LeKi hoiti puolustusalueensa tarkasti ja kyttäili vastahyökkäyksiä. HCK sai kuitenkin avattua maalitilinsä erän puolessa välissä.

Lennokkaalla pelipäällä ollut kultakypärä Roope Ranta kuljetteli kiekkoa lempääläläisten päädyssä. Pienen kierroksen jälkeen hän syötti maalin takaa Jere Laineelle, joka sai kiekon Chiodon längistä verkkoon.

Maali avasi hieman isäntien peliä ja LeKi joutui puolustamaan, eivätkä he oikein päässeet enää hyökkäämään kunnolla. HCK muun muassa pyöritti siirretyn rangaistuksen aikana toista minuuttia vieraspäädyssä ja loi puoli tusinaa maalipaikkoja, mutta maalin tekeminen tuotti tuskaa keravalaisille.

− Toiseen erään saatiin vähän suoraviivaistettua peliä ja saatiin ihan hyviä tivoleita pidettyä toisessa päässä. Onneksi sitten yksi jätkä uskalsi mennä siihen LeKin tiiviin puolustuksen keskelle ja sai tehtyä siitä tärkeän kavennusmaalin, Petrell sanoi.

− Toisessa erässä alkoi jo pikkusen nöyryys ja pelisuunnitelmassa pysyminen lipsui, Glad sanoi.

LeKi väsyi ja HCK paineli täyttä höyryä ohi

Kolmas erä käytännössä kuvasi koko ottelun kulkua. HCK painoi täydellä rintamalla vieraiden päätyyn ja LeKiltä ainoa hyökkäyspeliin kyennyt ketju oli Lassi Mattilan johtama ykkösketju.

Glad myönsi, että joukkueella ei riittänyt enää jalka kunnolla päätöserässä.

− Kyllä meillä rupesi vähän happi loppumaan, kun kaveri sen verran myllytti meidän päädyssä. Jäätiin vähän jalkoihin sitten.

Petrell oli samoilla linjoilla kollegan kanssa.

− Kolmanteen erään vastustaja siinä vähän puutui, kun me pidettiin sitä kiekkoa ja saatiin aika pitkiä pyörityksiä. Työ palkittiin siinä sitten, kun alkoi vähän pomppia meillekin.

HCK sai ansaitun tasoituksen ajassa 46.18. Ensin Tomi Tuomisto purjehti koko kentän läpi maalipaikkaan, mutta ei saa nostettua kiekkoa maaliin. Hetken päästä Paavo Ylipaino nousi kiekon kanssa röyhkeästi viivasta maalille ja survoi oman paluukiekkonsa maaliin.

Tästä sitten HCK:n ketsuppipullo aukesi ja joukkue latoi viimeisen viiden minuutin aikana kolme täysosumaa.

3-2-voittomaalista vastasi illan toisellaan Laine. Hyvän esityön maaliin teki kultakypärä Ranta.

4-2-maalissa Tomi Mustonen harhautti Lähteen komeasti takarautaharhautuksella ja syötti kiekon maalin eteen, josta se kimpoili LeKi-pelaajan luistimien kautta maaliin. Janne Kivilahti ampui kiekon vielä tyhjään maaliin ja loppulukemiksi 5-2.

Mestiksessä on seuraavaksi revanssiviikonloppu. HCK kohtaa K-Vantaan perjantaina vieraissa ja lauantaina kotona. LeKi puolestaan vierailee ensin Turussa TUTOn vieraana ja isännöi samaa joukkuetta lauantaina Lempäälässä.