HCK murskasi lempääläläiset

Joni Töykkälä vietti kolmen tehopisteen iltaa.
HC Keski-Uusimaa palasi joulutauolta ryminällä, kun se otti 8-3-murskavoiton Lempäälän Kisasta. Isäntien tehopisteet jakautuivat laajalle rintamalle, sillä kahdeksasta maalista vastasi seitsemän eri pelaajaa. Ainoa kahden maalin mies oli Janne Kivilahti.

Kaksi viimeistä otteluaan ennen joulutaukoa hävinnyt HCK ei antanut LeKille hirveästi mahdollisuuksia hakea pisteitä Keravalta. Isäntäjoukkue oli alusta asti hyvällä liikkeellä mukana pelissä ja se jatkui läpi ottelun.

HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen joulutauon jälkeen ja monet pelin osa-alueet olivat hyvällä tasolla.

− Pari viimeistä peliä turpaan tuossa ennen joulua ja nyt näki, että joukkue oli päättänyt palata taas arkeen, omien arvojensa äärelle.

− Hyvää tekemistä alusta saakka. Hyvää kiekollista pelaamista ja pelinopeus oli kunnossa. Syöttöjen taso oli kunnossa, mutta päättämisessä olisi saanut olla vielä enemmän päättäväisyyttä, vaikka tähän maalimäärään ollaan tyytyväisiä, Kotkaniemi kommentoi.

Lempääläläisten ainoat maalipaikat tulivat lähinnä ylivoimilla, mutta kolmannessa erässä HCK:n puolustus rupesi löysäilemään ja LeKi iski kolme kertaa kiekon verkkoon.

− Tänään ei ollut kyllä kuin yksi joukkue kentällä. Alusta asti oltiin jaloissa. Kaveri vei kaksinkamppailut, irtokiekot ja oli maalin edessä ihan suvereeni, LeKin päävalmentaja Jarkko Glad harmitteli ottelun jälkeen.

HCK takoi avauserään kolme täkyä

Avauserä meni selkeästi isäntäjoukkueen hallinnassa. Lempääläläiset saivat parhaat ja käytännössä ainoat maalipaikkansa ylivoimilla. HCK:n pakasta erottui erityisesti HIFK-laina Janos Hari, joka loi runsaasti paikkoja yhdessä Jesse Urosen ja Tomi Mustosen välissä.

HCK latoi kiekon kolme kertaa ohi LeKi-kassari Jarno Laitisen. Ensimmäinen maali syntyi Vesa Kulmalan lämäristä juuri kun Otto Rädyn pelinviivyttämisrangaistus oli lopuillaan. Syötöt tarjoilivat Paavo Ylipaino ja Roope Ranta, joka laukoi maalia edeltäneessä tilanteessa ylärimaan.

2-0-johtomaali oli HCK:n Harin ja Miihkali Tepon käasialaa, minkä myötä Uronen sai kruunata yksin maalin edestä reppuun.

Kolmas kihaus oli isänniltä alivoimamaali. Miiko Hintz taisteli itsensä tahdolla ja voimalla vasemmasta laidasta läpi ja syötti poikittain Joni Töykkälälle. Kokenut Töykkälä latasi kiekon suoraan syötöstä ohi Laitisen.

Maalivahti Laitinen saikin molemmilta valmentajalta pienet kehut ottelun jälkeen.

− Meillä oli muutama, jotka tulivat pelaamaan, mutta suurin osa ei. Laitinen yksin taisteli ekassa erässä. Se olisi voinut olla ekan erän jälkeen 7-0, Glad kehaisi maalivahtiaan.

− Maalivahti oli tullut kyllä hommiin ja hoiti leiviskänsä siinä, Kotkaniemi kehui myös.

Kivilahti pudotti apinan harteiltaan

Toisessa erässä HCK ei enää karvannut avauserän tapaan, ja tämä päästi vieraat vähän paremmin mukaan peliin. Isännillä ei kuitenkaan ollut sen suuremmin hätää omassa päässä.

Kotijoukkue kasvatti toisessa erässä maalisarakettaan kahdella osumalla, kun kolmosketju sai pienen paineen aikaiseksi LeKi-päätyyn. Kimi Koiviston suoraan Töykkälän tarjoamasta syötöstä laukoma lämäri sujahti Laitisen kainalosta verkkoon.

5-0-maalin viimeisteli Janne Kivilahti. Hän oli tehnyt maalin viimeksi lokakuun lopussa Peliittoja vastaan, joten kauden toinen osuma maistui hyvältä, ja sen näki myös tuuletuksista.

HCK löysäili, mutta ei päästänyt LeKia enää taisteluun voitosta

Vierasjoukkuekin pääsi maalin makuun ajassa 45.18 Aki Juuselan osuman myötä. HCK:n puolustus pelasi tilanteen hieman lepsusti, sillä Juusela sai rauhassa ampua kiekon verkkoon maalin edestä.

Hari vei isännät vielä 7-1-johtoon, mutta sen jälkeen vieraat iskivät alle minuutin sisään kaksi osumaa. Osumista vastasi Toni Niemi ja Olli Henriksson. Harin ketju, tällä kertaa Mustonen, kisutteli vielä tyylikkästi loppuluvut 8-3 taululle.

− HCK pelaa hienoa kiekkoa ja tänään ei pärjätty. Hyvää on se, että huomenna päästään uudestaan kokeilemaan, että pystytään olemaan parempia, Glad sanoi.

HCK sai hyvän pelin lisäksi hieman jobinpostia, kun Matias Perkkiö ja Hintz loukkaantuivat.

− Ainoa mikä harmittaa hieman, on kaksi loukkaantumista tuossa noin. Jää nähtäväksi mikä heidän tilanteensa on, Kotkaniemi harmitteli.

LeKi pelaa seuraavan kerran heti huomenna, kun poikkeuksellisesti Tampereen Hakametsässä vastaan asettuu sarjakakkonen TUTO. HCK jatkaa pelejään vasta ensi vuonna, kun joukkue kohtaa Hokin Kajaanissa perjantaina 3. tammikuuta.