Uudenmaan derby keravalaisten juhlaa

Ranta ratkaisi.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
748 katsojaa oli tullut katsomaan Uudenmaan taisteluparin vääntöä. Vantaalaiset kannattajat joutuivat lähtemään kotimatkalle apein mielin, kun HCK piti pisteet kotona tuloksella 3-1 (1-0, 0-0, 2-1).

Kaksi ylivoimamaalia, yksi rangaistuslaukaus ja hyvä alivoima olivat tänään keravalaisten kotivoiton avaimet.

Pelin lopussa näytti vahvasti vantaalaisten tasoitusmaalilta. Juuri ennen maalivahdin pois ottamista Roope Rantaa rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Hieno Aaro Peltosen kahville vienti päätti täysin vierailijoiden loppukirin, ja pisteet jäivät Keravalle.

Ottelun alku oli päästä päähän menemistä ja hyvää kiekkoviihdettä. Jossain vaiheessa meno kuitenkin muuttui. Ensimmäisessä erässä oli kentällä tämän jälkeen enimmäkseen kotijoukkue, jonka hyökkäyspään peli oli paikka paikoin ylivoiman kaltaista.

Avauserässä nähtiin yksi maali, joka syntyi kotijoukkueen ylivoiman aikana. Olli Korkeavuori ampui viivasta. Mailoineen välistä löytyi Kristian Ruisma, ja Peltosen torjunnan jälkeen Ranta laittoi kiekon sisään.

Erän alussa nähtiin myös epäonninen tapahtuma, kun K-Vantaan Teemu Henritius kaatui omia aikojaan ja loukkasi olkapäänsä. Mies vietiin suoraan pukukoppiin kolmen ihmisen voimin.

— Haasteellinen ilta kaiken kaikkiaan. Henritius toisessa vaihdossa ulos. Pelin edetessä päästiin hyvin peliin mukaan ja jopa lopussa vietiin peliä, päävalmentaja Pekka Kangasalusta ynnäili oman joukkuensa suoritusta.

Momentum sinulla ja momentum minulla

Toisen erän teemana olivat ylä- ja alamäet. Maalivahdit pitivät tilanteen koko erän ajan samana. Aleksis Ahlqvistille mahtui erän alkuun suorastaan pari paraatitorjuntaa, eikä kollega toisessa päässä jäänyt yhtään varjoon.

— Pakko nostaa esille Ahlqvistin hieno paluu. Piti meitä pystyssä varsinkin lopussa, HCK:n apuvalmentaja Joni Petrell kiitteli maalivahtiaan.

Vantaan turhautuminen alkoi paistaa erän lopussa. Puolustajat joutuivat kuljettamaan kiekkoa hyökkäyspäähän, kun helppoa ensimmäistä syöttöä ei saatu omille. Kotijoukkue sumputti keskialueen hyvin, ja siniviivan kohdalla olikin jo neljä pelaajaa kiinni, mistä seurasi kiekonmenetys tai osoitteeton laukaus.

Rangaistuslaukaus, joka muutti kaiken

Kolmannessa erässä jatkui kotijoukkueen ylivoima. Kiekon saavuttua alueelle ei pyöritystä tarvittu kuin kymmenisen sekuntia. Tomi Mustonen lähetti kiekon viivasta, ja toiseen kertaan tänään HCK:n pelaaja oli ensimmäisenä irtokiekossa. Hyvän pelin pelannut Miiko Hintz laittoi kiekon reppuun.

— Maalipaikat olivat vähissä tasakentällisillä kummallakin joukkueella. Tänään päästiin vähän erikoisilla tavoilla erikoistilanteita pelaamaan ja tehtiin niistä maalit, Petrell ynnäili.

Parin Peltosen paraatitorjunnan jälkeen K-Vantaa alkoi ottaa otetta pelistä, ja kotijoukkue nukahti hetkeksi omassa päässään. Aleksi Rekonen ja kultakypärä Artem Iossafov pelasivat Olli Suoraniemelle paikan, josta mies laittoi Ahlqvistin jalkojen välistä suoraan syötöstä sisään.

Maalin jälkeen vieralijat ottivat otteen pelistä, mutta se ei tuottanut tulosta. Rannan viimeisen minuutin onnistunut rangaistuslaukaus murensi kavennuksen mahdollisuuden totaalisesti.

— Rannalla oli nihkeää kauden alussa, mutta nyt näyttää hyvältä. Hän on niitä hyviä ratkaisijoita, joita meillä on, Petrell ylisti.

Lehdistötilaisuudessa nousi esille kummallinen tuomarityöskentely kummankin valmentajan puolelta.

— Voittava joukkue ei yleensä kitise tuomareista, mutta kyllä tässä olisi parannettavaa ihan niin kuin jokaisella pelaajallakin. Toivottavasti katsovat videolta pelin, ja siitähän sen pitäisi parantua, Petrell antoi palautetta.

— Yleensä en tuomareista kitise. Korkealla mailalla kaverilta hampaat sisään ja ei vihelletty. Viimeisen ylivoiman aikana Hintz pelasi rikkinäisellä mailalla, ja kukaan tuomareista ei tähän noteerannut, Kangasalusta kävi läpi tuomarivirheitä.

Perjantaina K-Vantaa saa vierailijoita Joensuusta. HCK kohtaa niin ikään joensuulaisjoukkueen heti lauantaina.