Lohi uiskenteli jälleen karkuun leijonan kynsistä

Vantaalaisilla oli syytä juhlaan toisen kerran perättäin.
Radanvarren revanssiviikonlopun toinen osaottelu HCK:n ja Kiekko-Vantaan kesken näytti aluksi kulkevan lähes täysin ensimmäisen osaottelun käsikirjoituksen mukaan. Toisin kuitenkin kävi, kun lohipaitainen vierasjoukkue päätti poiketa kaavasta ja nipisti itselleen niukan vierasvoiton lukemin 3-4 (0-2, 2-1, 1-1).

Lievä deja vu-ilmiö tuntui leijuvan ilmassa, kun vierasjoukkue meni ensin selkeänoloiseen 0-2-johtoon. Tämän jälkeen kotijoukkue kiri tasoihin ja sitten tehtiin vuorotahtiin maalit. Revanssin ensimmäiseen osaotteluun verrattuna toisin kuitenkin kävi, kun vierasjoukkue oli lopussa maalin verran isäntiä vahvempi.

Kotijoukkueen kiri hyytyi lopullisesti hyökkäyspäässä otettuun Janne Öfverströmin ryntäysjäähyyn noin kuusi minuuttia ennen peliajan täyttymistä, josta tuomittiin pelirangaistus.

Kiekko-Vantaa karkasi ensimmäisessä erässä

Ottelu alkoi HCK:lle suotuisissa merkeissä, kun vain 15 sekunnin pelaamisen jälkeen Kiekko-Vantaan Jere Karjalainen sai rangaistuksen. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut ylivoimalla aikaan mitään merkittävää, mutta rangaistuksen myötä peliote jäi lievästi HCK:n haltuun.

Ensimmäinen maali erässä nähtiin vasta reilun seitsemän minuutin kohdalla, kun lievästi paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa pääsi vantaalaisten Semir Ben-Amor lyömään kiekon HCK:n maalivahdin Aleksis Ahlqvistin selän taakse B-pisteen kaarelta. Toinen maali vieraille tuli lähes heti perään, kun vain reilun minuutin päästä Won Jun Kim teki yllättävän kääntölaukauksen B-pisteeltä joka yllättäen lipsahti helponoloisesti Ahlqvistin selän taakse.

HCK sisuuntui hieman takaiskuista ja olikin kaventaa yhdeksän ja puolen minuutin kohdalla kun Öfverström pääsi läpiajoon. Öfverströmin ratkaisu kuitenkin upposi Kiekko-Vantaan maalivahdin Aaro Peltosen suojiin eikä verkon perukoille.

Kavennus oli myös lähellä aivan erän viimeisillä sekunneilla kun HCK pääsi ylivoimalle. Aloitusvoiton jälkeen kiekko käännettiin nopeasti siniviivalle josta se toimitettiin heti takatolpalle, mutta siellä kytännyt Tomi Mustonen suti kiekon sivurautojen kautta Peltosen suojiin.

HCK mukaan peliin toisessa erässä

Kotijoukkue pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja heti saikin pelattua aloituksen hyökkäyspäähänsä. Aloitusvoiton jälkeen HCK liikutti nopeasti kiekkoa laidoilla josta se toimitettiin Joni Töykkälälle, joka oli unohdettu aivan vapaaksi vantaalaisten maalin eteen. Töykkälä sai kenenkään häiritsemättä harhautella Peltosta, joka vielä torjui ensimmäisen yrityksen mutta ei enää reboundia, jonka Töykkälä tylysti vispasi maaliin.

Muutaman minuutin päästä myös Kiekko-Vantaa sai lähes vastaavanlaisen paikan, jossa maalilla oli miehiä muutama enemmän sorkkimassa pelivälinettä rysään, mutta tällä kertaa Ahlqvist veti tilanteessa pitemmän korren

Rangaistuksen jälkeen HCK sai enemmän otetta pelistä ja painetta vantaalaisten päätyyn. Hetkellinen keravalaisten yliote pakotti vantaalaiset rikkomaan peliä rangaistuksen arvoisesti. HCK näyttikin halliin saapuneelle 950 silmäparille, miksi sen ylivoimaa kutsutaan tehokkaaksi. HCK sai pian kuvionsa kuntoon ja Tuomas Muhonen sai kiekon kulmaan. Hän purjehti röyhkeästi vantaalaisten maalille, josta hyvin tilannetta seurannut Tomi Tuomisto toimitti loppujen lopuksi paluukiekon maaliin tasoittaen pelin numeroihin 2-2.

Tasoituksen jälkeen alkoi peliin tulla hieman lisää tunnetta. Reilun 35 minuutin kohdalla Kiekko-Vantaa pääsi ylivoimalle, mutta tämän rangaistuksen näkyvin anti oli HCK:n maalilla käyty pitkähkö painiottelu Vesa Kulmalan ja Matti Lambergin kesken.

Kun toista erää oli pelaamatta enää reilu pari minuuttia toi Kiekko-Vantaan Jere Karjalainen kiekon nopeasti laitaa pitkin hyökkäysalueelle. Vahvasti ahdistettunakin hän sai annettua nopean syötön B-pisteen kohdalta keskilinjalle Matti Lambergille, jossa Tero Konttisen tiukasta syleilystä huolimatta Lamberg napautti kiekon terävästi suoraan syötöstä maaliin.

Lohipaidat saivatkin johtomaalistaan lisää virtaa ja erän viimeisen minuutin koittaessa oli jälleen valtava maalinedushässäkkä pystyssä keravalaisten maalilla, mutta enempää maaleja ei toisessa erää kuitenkaan enää nähty.

Vauhti kiihtyi loppua kohden

Kolmas erä alkoi verrattain vaisuissa merkeissä ja hetkittäin oli vaikea uskoa olevansa seuraamassa paikallispeliä. Intensiteetti nousi kuitenkin nopeasti kun ajassa 47.55 Kiekko-Vantaan Antti Pehkonen otti itselleen rangaistuksen. HCK:n ylivoima näytti jälleen tehonsa, sillä kun ylivoimaa oli pelattu vajaan minuutin verran, laukoi Tero Konttinen siniviivalta tulisesti kohti Aaro Peltosen maalia. Peltonen torjui kiekon eteensä suoraan Joni Töykkälän lapaan, joka laukoi kiekon enempiä empimättä maalin perukoille.

Tämän jälkeen intensiteettitaso nousi selkeästi ja 51 minuutin kohdalla HCK:n Roope Ranta nousi vahvasti laidalta ja laukoi B-pisteen kaarelta tulisesti kohti maalia osuen ylärimaan. Ranta yritti tilannetta pikapuoliin seuranneen pelikatkon aikana maanitella tuomaria puhelimeen tarkistamaan osumaa videolta, mutta turhaan.

Ottelun ratkaisu tapahtui 53 minuutin kohdalla, kun Kiekko-Vantaan Peter Tiivola otti kiekon haltuun keravalaisten B-pisteellä, kiersi vauhdilla maalin ja teki niin sanotun vanhanaikaisen napakalla rystynostolla yläpesään Aleksis Ahlqvistin oikeastaan ehtimättä millään tavalla reagoimaan tapahtuneeseen.

Tämän jälkeen HCK nosti tempoa, mutta ajassa 54.00 Janne Öfverström otti isommanpuoleisen rangaistuksen ryntäyksestä ja HCK:n kirivaihde alkoi yskähdellä. Lohipaidat pelasi viiden minuutin rangaistuksen erittäin järkevästi, tyytyen lähinnä pitämään kiekkoa vakaasti hallussaan. Varsinaisiin maalintekoyrityksiin ei joukkue pyrkinyt kuin vain todella varman päälle tehtyjen kuvioiden jälkeen.

Rangaistuksen kärsittyään HCK yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta, mutta ei saanut aikaiseksi kuin yhden hyvän yrityksen noin 10 sekuntia ennen peliajan umpeutumista.

Lehdistötilaisuudessa ei suuria tunteita nähty

Ottelu oli kaiken kaikkiaan huomattavasti siistimpi ja tunnetasoltaan maltillisempi kuin edellisenä päivänä käyty kiihkeä ja runsasmaalinen revanssiviikonlopun ensimmäinen ottelu. Tämä tuli selkeästi ilmi myös Kiekko-Vantaan päävalmentajan Jami Kaupin kommentista ottelun jälkeen:

− Lähtökohta oli se, että meidän pitää ottaa vähemmän jäähyjä kuin vastustaja.

Hänellä oli myös selkeä näkemys mikä johti joukkueen voittoon.

− Saatiin hyvä startti ja päästiinkin sitä myötä johtoasemaan, missä sitten pysyttiin hyvin. Nyt päästiin hiukan myös käyttämään meidän neloskenttääkin ja sitä kautta hieman säästämään energiaakin. Peli kaventui, niin silloin sen neloskentän rooli jää pienemmäksi, mutta kyllä meillä pojat kaiken panivat likoon mitä sinne kentälle voi jättää, summasi Kauppi.

HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi otti tappion vastaan varsin tyynesti:

− Meillä oli vähän vaikea alku, tunne vei enemmän voittoa järjestä ja tarkoitus ei kuitenkaan ollut ryhtyä mihinkään kilpajuoksuun. Urhoollisesti taisteltiin ja sitten kun ruvettiin saamaan vähän järkeä käteen ja pelaamiseen, niin peli muuttui. Meidän iso haaste yhä on saada joukkue pysymään täydet 60 minuuttia pelisuunnitelmassa.

Kotkaniemi viittasi myös K-Vantaan liigalainojen merkitykseen pelin osalta:

− Kaveri kuitenkin kun tämmöisellä kokoonpanolla pelaa, on ylivoimaisesti sarjan paras joukkue. Kyllä toi fyysisyys tulee tossa esiin ja kertoo myöskin Liigan ja Mestiksen erosta, että mikä se ero on. Kaikki, ketkä hallissa olivat, varmasti huomasivat sen.

Joukkueet kohtaavat pikapuoliin samoissa merkeissä seuraavana lauantaina jälleen Keravalla. Kuitenkin sitä ennen keskiviikkona käy HCK vierailemassa Mikkelissä Jukureiden luona ja Kiekko-Vantaa pelaa kotonaan LeKiä vastaan.