JYP-Akatemia haki kaksi pistettä Keravalta

Joonas Sammalmaa ratkaisi otelun jatkoajalla komen yksilösuorituksen ansiosta
JYP-Akatemia vieraili ensimmäisen kerran tällä kaudella Keravalla. Tarkka puolustuspeli ja maalivahti Dennis Sinkkosen hyvät otteet toivat jyväskyläläisille kaksi pistettä jatkoajan jälkeen lukemin 3-4 (1-2, 0-1, 2-0, 0-1.)

Kauden ensimmäisellä vierailullan Keravalla jyväskyläläiset pääsivät alussa johtoon ja isännät joutuivat takaa-ajoon. HCK kavensi pelin, mutta vieraat lisäsivät johtoaan toisessa erässä. Leijonapaidat hallitsivat kenttätapahtumia, mutta Akatemia puolusti tehokkaasti omalla alueellaan ja Dennis Saikkonen oli hyvässä torjuntavireessä.

HCK nousi kolmannessa erässä väkisin tasoihin ja miltei voittoon asti, mutta Akatemia korjasi pisteet jatkoajalla. Isäntien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi pisti surkean alun huolimattomuuden piikkiin.

− Ensimmäisessä erässä muutama kiekollinen virhe, mistä kaveri pääsi 2-0-johtoon. Me oltiin kyllä ihan valmiita pelaamaan, mutta kaveri tuli hyvällä paineella ja se johti virheisiin, Kotkaniemi kommentoi alkua.

− Parannettiin kyllä pelin sisällä, nopeutettiin pelaamista pelin sisällä. Hyökkäyspeli ihan mallikasta, mutta siitä kyllä vähän sellainen määrätietoisuus puuttui. Vastustajan maalivahti pelasi laatuottelun, Kotkaniemi sanoi ja kehaisi Saikkosta.

HCK päästi jälleen kerran vastustajansa karkuun

JYP-Akatemia oli heti alussa terävänä, kun joukkue kiskaisi kaksi rysää reilun puolen minuutin sisään. Ensin Riku Pitkänen vei vieraat takatolpalta johtoon Valtteri Hotakaisen ja Juuso Pullin syötöistä.

Heti seuraavassa vaihdossa nuorten maailmanmestari Topi Nättinen laukoi B-pisteiden välistä tyylikkään kääntölaukauksen, joka yllätti HCK-vahti Aleksis Ahlqvistin täysin.

Kotkaniemi herätteli suojattejaan ottamalla aikalisän takaiskujen jälkeen. Tämä toimi, sillä isännät saivat paremmin pelin juonesta kiinni. Joukkue alkoi vyöryttää kaikilla ketjuillaan kohti vieraspäätyä.

Muutaman hyvän maalipaikan jälkeen keravalaiset onnistuivat kaventamaan pelin 2-1:een. Tomi Tuomiston johtama ykkösketju rakenteli näppärästi paikan Tomi Mustoselle, jonka vedon vieraiden maalivahti Saikkonen pystyi vielä torjumaan, mutta paluukiekon survoi maaliin Tuomisto.

− Erittäin vahva tulo meiltä ensimmäiseen erään. Täällä on hyvää kiekollista peliä pelaava joukkue ja se vaatii, että tullaan aivan sata lasissa heti alusta tuohon peliin ja tänään onnistuttiin siinä, Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kommentoi ensimmäistä erää.

Saikkonen keräsi marjat

HCK aloitti toisen erän alun alivoimalla Nikke Kettukankaan istuessa rangaistusaitiossa. Akatemia käytti erikoistilanteen hyväkseen, kun Samu Markkula käänsi HCK:n purkukiekon nopeasti ja laukoi keskikaistalta kiekon tolpan kautta maaliin.

Kotijoukkue hallitsi peliä näennäisesti, mutta käytännössä hakkasi päätään seinään. Pelaaminen oli huolimatonta ja mielikuvituksetonta. Lisäksi ylitsepääsemättömänä esteenä toimi jyväskyläläisten Saikkonen, joka nappasi tärkeitä koppeja pitkin erää.

Kotijoukkueen paras maalipaikka osui jäähyaitiosta hyökkäykseen päässeelle Vesa Kulmalalle. Puolustaja ei kuitenkaan saanut vetoa aikaiseksi ratkaisevalla hetkellä.

- Toinen erä oltiin vähän helteessä. Meillä ei ollut rytmi oikein kohdillaan, Ahvenjärvi sanoi.

HCK nousi väkisin tasoihin

Isännät saivat vapauttavan kavennusosuman ylivoimalla. Roope Ranta löysi oivaltavasti Joni Töykkälän maskista, ja Töykkälä ohjasi kiekon jalkojen välistä ohi Saikkosen.

HCK:n näkyvin pelaaja kolmannen erän takaa-ajossa oli kultakypärä Ranta. 3-2-kavennuksen jälkeen Ranta kolisutti kovalla vedolla vieraiden maaliputkia. Ranta esitti myös tavaramerkkinsä, eli komean nousun omasta päästä maalipaikkaan, mutta tällä kertaa hän ei saanut kiekkoa maaliin asti.

Paavo Ylipaino tasoitti vajaa kuusi minuuttia ennen loppua. Kimi Koivisto saa juuri ja juuri pidettyä kiekon hyökkäysalueella vastustajan estelyistä huolimatta ja tarjosi kiekon Ylipainolle. Puolustaja laukoi pakin jaloista kauden kuudennen osumansa aivan maalin yläkulmaan.

Kotijoukkue sai oivan tilaisuuden hakea voittomaalia ylivoimalla viime minuuteilla. HCK sai pari hyvää paikkaa, mutta paras tilanne osui Akatemialle. Miika Roine ja Nättinen pääsivät kahdestaan Ahlqvistia vastaan, mutta Nättinen tuhlasi huippupaikan.

Ratkaisu jouduttiin hakea jatkoajalta. Edellisen kohtaamisen tapaan ratkaisu nähtiin nopeasti. Tällä kertaa Akatemian hyväksi, kun Joonas Sammalmaa ohitti Tero Konttisen taiturimaisesti ja nosti kiekon komeasti ohi Ahlqvistin.

− Ihan ansaitusti Kerava tuli tasoihin. Sinnikkäästi taisteltiin ja huolehdittiin, että keskusta pysyy kiinni. Vielä energinen ratkaisu tuohon loppuun ja ansaittiin voitto tästä. Tärkeät kaksi pistettä meille, Ahvenjärvi päätti.

HCK:n työ jatkuu ensi viikolla, kun Vaasan Sport vierailee Keravalla keskiviikkona. JYP-Akatemia puolestaanisännöi huomenna Mikkelin Jukureita.