HCK:lle neljäs voitto putkeen

Aleksis Ahlqvist torjui ottelussa 16 kertaa.
Kuva © Miikka Mikkola
Jokipoikien etelänkiertue tuotti joukkueelle K-Vantaa-voiton lisäksi myös tappion, kun joensuulaiset joutuivat lähtemään Keravalta tyhjin käsin takaisin Pohjois-Karjalaan. Jokipojat jaksoi lyhyestä palautumisajasta huolimatta luistella ja tarjota kotijoukkueelle hyvän vastuksen. Tasainen vääntö päättyi numeroin 4-2 (1-1, 1-1, 2-0).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin tasalukemissa. HCK jaksoi kuitenkin lopussa hieman paremmin ja joukkueen tehoketju ratkaisi pelin jälleen isännille.

Molemmille joukkueille tarjottiin useita mahdollisuuksia ylivoimalla, mutta joukkueiden ylivoima oli melko tahmeaa. Isännille tarjottiin myös kahden miehen ylivoimaa kertaalleen.

- Hävittiin peli ja sillä siisti, vieraiden apuvalmentaja Jouni Varis sanaili lyhyesti.

Ensimmäinen erä tasaisissa merkeissä

Ottelun avauserä oli melko tasaista vääntöä. Jokipojat saivat alussa pari hyvää maalipaikkaa, mutta sen jälkeen ote kääntyi keravalaisille. Avauserässä nähtiin myös runsaasti taklauksia. Varsinkin isäntien Joonas Hyttinen jakeli kaksi kovaa taklausta Esa Lehikoiselle ja Mikael Ruohomaalle.

Avausmaali syntyi hieman erän puolivälin jälkeen, kun Ruohomaa iski kauden kahdeksannen täysosumansa. Edgars Dikisin viivaveto kimposi Jani Honkasen kautta Ruohomaalle, joka laukoi kiekon terävästi ohi Aleksis Ahlqvistin.

Jokipoikien maalin jälkeen HCK sai enemmän pelistään kiinni ja keravalaisten hyökkäykset alkoivat löytää tietään paremmin kohti vierailijoiden maalia.

Kotijoukkueen tasoitus syntyi Tomi Mustosen lavasta. Nikke Kettukangas tarjosi loistavan esityön nousemalla siniviivalta röyhkeästi joensuulaisten maalille. Vedon sijaan hän antoikin hyvän syötön takatolpalle, josta Mustosella oli helppo työ ohjata kiekko verkkoon.

Ylipaino oli ylivoimaa alivoimalla

Toisen erän alkuminuuteilla Jokipoikien ylivoiman aikana HCK pääsi kahteen kertaan alivoimahyökkäykseen. Ensin Miiko Hintzin napakka veto ohitti vieraiden maalivahti Daniel Spencen, mutta kiekko pysähtyi kymmenen sentin päähän maaliviivasta.

Hetkeä myöhemmin Paavo Ylipaino katkaisi joensuulaisten pitkän ylivoimapyörityksen ja lähti hyökkäykseen. Ylipainon hyvä rannelaukaus upposi joensuulaismaalin yläkulmaan. Johtomaali oli Ylipainon kauden ensimmäinen merkintä hänen maalintekotilastoonsa.

Jokipojat tasoittikin pelin muutamaa minuuttia myöhemmin. Joukkue pääsi ylivoimahyökkäykseen ja kiekon vasemmalta ylös tuonut Raimonds Vilkoits päätti laukoa itse. Tarkka veto sujahti Ahlqvistin kainalosta verkkoon. Syöttömerkinnän maaliin sai Jarkko Immonen.

- Onneksi asenne muuttui toiseen erään ja jaksettiin painaa siinä huonojenkin ylivoimien jälkeen, eikä menetetty uskoa, Petrell sanoi.

Ranta upotti viime kauden seuransa päätöserässä

Molemmilla joukkueilla oli paikka ottaa pelissä kuskin paikka heti erän alussa. Ensin Roope Rannalla oli erinomainen tilaisuus viedä isännät johtoon läpiajosta, mutta harhautus karkasi maalin taakse.

Hetkeä myöhemmin myös Jokipojilla oli hyvä paikka mennä johtoon. HCK:n puolustus kerkesi kuitenkin pelata avopaikassa olleen Sami Blomqvistin mailan pois viime hetkellä, kun hän sai hyvän passin Ruohomaalta.

Pelin loppua kohden Kristian Ruisman johtama ketju alkoi luoda enemmän ja enemmän maalipaikkoja vierailijoiden päädyssä. Yritys palkittiin ajassa 54.53, kun Ranta toimitti kiekon maalin takaa nopeasti Ruismalle. HCK:n paras pistemies sivalsi kauden seitsemännen maalinsa helposti takatolpalta.

Ranta osui vielä tyhjään maaliin puoli minuuttia ennen summeria.

Jokipojat kohtaa seuraavaksi Kajaanin Hokin kotonaan tulevan viikon keskiviikkona. HCK taas lähtee maakuntakiertueelle. Joukkue kohtaa ensi viikolla vieraissa ensin Sportin, sitten Hokin ja lopuksi jälleen Jokipojat.