KalPa ratkaisi kolmannessa erässä

Haukkojen vieraaksi illan otteluun luisteli Kuopion KalPa. Vauhdikas ja värikäs ottelu päättyi lopulta selviin vierasjoukkueen voittolukemiin 1-6.

Kuopion KalPa tuli Järvenpäähän taistelemaan hyvällä asenteella. KalPan valmentaja Mika Pieniniemi olikin erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Kotijoukkue oli tänään taisteleva, mutta joukkueemme hyvä alivoima- ja ylivoimapeli ratkaisi ottelun meille näinkin selvästi.

KalPa aloitti vauhdikkaasti

Ensimmäinen erä oli nopeatempoinen. KalPalla oli parempi vauhti ja he onnistuivatkin luomaan paikkoja kotijoukkueen maalille.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella ensimmäisen erän yhdeksännelle minuutille. Marko Ahosillan nopea vippaus keskialueella vapautti pirteästi esiintyneen Teemu Sompin yksin läpi. Somppi sijoitti kiekon maalivahti Heikki Kokkosen haaroista verkon perukoille.

Maalin jälkeen vierasjoukkueen vauhti lisääntyi ja kotijoukkue ei saanut oikeastaan yhtään kontrolloitua hyökkäystä aikaiseksi. Ottelun yhdennellätoista minuutilla KalPan Salonen pääsi yksin läpi, mutta hänen ratkaisuyrityksensä kilpistyi Heikki Kokkoseen.

KalPa siirtyi ottelussa 0-2- johtoon ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu 15 minuuttia. Saku Kekäläinen tuli kävelyvauhdilla kiekon kanssa hyökkäysalueelle huijaten koko Haukkapuolustuksen. Kekäläisen liruttama kiekko livahti lopulta ohi hölmistyneen Kokkosen.

Haukat herää

Jan Lehti oli tyytyväinen joukkueensa panokseen toisessa erässä.

- Toinen erä oli parasta kiekkoa, mitä tänä vuonna olemme esittäneet

Toisessa erässä ottelun luonne muuttui täysin. Vauhti oli edelleen erittäin kova, mutta tällä kertaa tahtipuikkoa heilutti kotijoukkue Haukat. Heti erän ensimmäisestä minuutista lähtien kotijoukkue vyörytti tilanteita kohti Ari Luostarisen maalia.

Ansaittu kavennusmaali nähtiin toisen erän kuudennella minuutilla. Voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Jonni Talas laukoi löysästi kohti KalPan maalia. Janne Vilhunen ohjasi kiekkoa kohti maalia ja Luostarisesta ponnahtaneen kiekon nosti Jaska Vilen rystyltä maalin kattoon.

Haukkojen kavennusmaalin jälkeen sai KalPa erän parhaan paikkansa. Ville Hämäläiselle pelattiin minuutin sisällä kolmasti kiekko maalin eteen, mutta Hämäläinen ei onnistunut maalinteossa. Ensimmäisellä kerralla Hämäläisen veto suuntautui takakulmasta ohi, toiselle kerralla Haukkapuolustaja pääsi hätiin ja kolmannella kerralla torso veto jäi Kokkosen suojuksiin.

Loppuerää hallitsi kotijoukkue, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Erän puolessa välissä kotijoukkue pelasi yli minuutin viidellä kolmea vastaan. Parhaan paikan sai Haukkapuolustaja Pekka Huhtaniemi, mutta avopaikasta ei Huhtaniemi onnistunut laittamaan kiekkoa tyhjään maaliin. Kolmanteen erään lähdettiinkin tiukassa 1-2-tilanteessa.

KalPa rankaisee Haukkojen jäähyistä

Kolmannen erän alussa oli kotijoukkueella mahdollisuus nousta taistelemaan ottelun voitosta. Lähimmäksi maalin tekoa pääsi Jussi Haapasaari, joka ylivoimapyörityksen päätteeksi löi Ari Luostarisen varusteista kiekon sisään. Kotijoukkueen epäonneksi päätuomari oli jo kerinnyt puhaltamaan pelin poikki, joten maalia ei hyväksytty.

KalPa onnistui tekemään kolmannen maalinsa erän seitsemännellä minuutilla. Samuli Suhonen sai ylivoimalla kiekon siniviivalla. Suhosen laukaus yllätti maskissa olleen Heikki Kokkosen Haukkojen maalilla.

KalPan kolmas maali lamaannutti kokonaan kotijoukkueen ja lopullinen ratkaisu nähtiin erän puolen välin jälkeen, kun Vili Mustonen ajoi poikittaisella mailalla Samuli Suhosen laitaan vasten. Suhonen jäi makaamaan jäälle. Onneksi Suhoselle ei tilanteessa käynyt mitään vakavampaa. Mustonen sai tempustaan oikeutetusti 5+20 minuuttia.

KalPan murhaava ylivoima pyöri näyttävästi seuraavan viiden minuutin aikana. Haukkojen alivoimapelaajat eivät pysyneet liukkaiden kuopiolaisten perässä ja joutuivat rikkomaan saaden lisäjäähyjä.

1-4-maalin KalPalle viimeisteli Marko Ahosilta maalin edestä Teemu Sompin vapauttavasta syötöstä. 1-5-maalista vastasi Ville Hämäläinen, joka jatkoi Heikki Kokkosesta ponnahtaneen kiekon maalin ylänurkkaan.

KalPan kuudennesta maalista vastasi Aki Korhonen, joka laittoi ylivoimapyörityksen jälkeen kiekon tyhjään reppuun. Haukat pelasi tilanteessa kolmella pelaajalla ja oli saamassa parhaillaan lisärangaistuksia.