FPS vahvempi ilotulituksessa

Forssan Palloseura ja keskiviikkona vieraillut UJK järjestivät reilu 700-päiselle forssalaisyleisölle kunnon pommitusnäytöksen. Harvoin 7 maalia tehnyt joukkue poistuu kaukalosta hävinneenä. Tällä kertaa kuitenkin kävi näin.

Ottelun voittomaali nähtiin vieraiden suuresta maalimäärästä huolimatta jo avauserässä. Täysin yksipuolinen erä päättyi forssalaisten 8-0-johdossa.

Reilun minuutin pelin jälkeen kiekko kaivettiin Matias Valavuon selän takaa. Jukka-Pekka Koistinen avasi mallikkaasti oikeassa laidassa viilettäneelle Jarno Kantelukselle. Kantelus löysi poikittaissyötöllään maalin edestä Juha Nurmiston, joka ampui kiekon Valavuon längistä verkkoon.

Rami Kaupinsalon ottaman huitomisjäähyn aikana sama kolmikko iski jälleen. Tällä kertaa Koistinen kiersi ylivoimalla maalin ja syötti nopean poikittaissyötön Kantelukselle, joka pommitti laatan helposti tyhjään rysään. Maalin jälkeen nähtiin ensimmäinen veskarin vaihto, kun Valavuo lähti korjauttamaan varusteitaan.

Aki Kemppi ehti torjua kiekkoja kolmisen minuuttia kunnes punalamppu paloi jälleen. Tapio Ahtonen voitti aloituksen Juha Sinkkoselle, jonka rannevedon ohjasi ilmasta komeasti verkkoon Jussi Eloranta. Kempillä ei ollut mitään mahdollisuutta torjua ohjausta.

Kemppi sekä kovaa taistellut alivoimaryhmä pitivät FPS:n maaleitta pitkän 5-3-ylivoiman aikana. Ylivoiman paras tilanne siunaantui Jarno Kantelukselle Jukka-Pekka Koistisen oivaltavasta poikittaissyötöstä, mutta Kemppi ehti venyä hienosti kovan laukauksen eteen.

Seuraava osuma merkittiin jälleen erän puolivälissä maalin suulle palanneen Valavuon tilastoihin. Jussi Kulmala syötti Ville Salmisen torjuman kiekon oikeaa laitaa viilettäneelle Jaakko Kalliolle. Siniviivan jälkeen Kallio murtautui helposti keskelle ja pyssytti kiekon ohi Valavuon.

Puolisen minuuttia ehti kulua kun nähtiin illan erikoisin osuma. Janne Kinnunen yritti joko syöttöä maalin eteen tai salibandyvippausta. Yritti mitä yritti, kiekko löysi maalin takaa tiensä verkkoihin. Maalituomari, erotuomari Tommy Grönlund, maalivahti Valavuo tai forssalaisyleisö ei aluksi osumaa tajunnut ennen kuin Kinnunen nosti kätensä ylös tuulettaakseen osumaa.

Erän viimeisen kaksiminuuttisen aikana nähtiin vielä kolme maalia. 6-0-osumasta vastasi Koistisen läpiajoon vapauttama Jarno Kantelus, joka viimeisteli rynnistyksensä komeasti puikoista. Puolittainen läpiajo oli myös seitsemännessä maalissa, kun Matti Raunio ja Henri Pekkola pääsivät kaksistaan läpi oman pään aloituksen jälkeen. Pekkola nosti kiekon hallitusti aivan maalin ylänurkkaan.

Ensimmäisen erän loppulukemat, ja samalla ottelun voitto-osuman, iski vielä viisi sekuntia ennen summeria Rami Jokinen. Maali syntyi hienon kuvion päätteeksi kun Matti Raunio jatkoi sokkona Juha Sinkkosen syötön Jokisen lapaan ja matala laukaus heilutti verkkoja.

Palloseura antaa löysää

Toisen erän alusta lähtien isäntien ote löystyi huomattavasti ja vierailijakin pääsi aloittamaan maalinteon. Jo erän alussa Rami Kaupinsalo pääsi kaventamaan Maksim Ivanovin vapauttavan syötön jälkeen Ville Salmisen puikoista tilanteeksi 8-1. Ennen hienoa syöttöään Ivanov oli kentällä varsin näkymätön, eikä erottunut edes sinisestä kypärästään. Onnistumisensa jälkeen mies kuitenkin piristyi.

Piristymisestä hyvänä esimerkkinä oli jälleen maanmainio esityö, jonka ansiosta Samu Kiiski toi vieraat jo kuuden maalin päähän. Viimeistään tässä vaiheessa tuli selväksi ettei Palloseuraa kiinnosta enää puolustaminen pätkääkään.

Ennen erän puoliväliä nähtiin vielä kaksi forssalaisosumaa, jotka nostivat isännät jälleen karkumatkalle. Hannu Pajusen kuluttaessa jäähypenkkiä, sai Juha Sinkkonen viimeistellä 9-2-osuman. Matti Rauniolle ja Henri Pekkolalle kuuluu maalista iso kiitos, sillä miehet ronkkivat kiekon kulmasta täysin vapaana maalilla odottaneelle Sinkkoselle, joka pääsi pamauttamaan helposti yläreppuun.

Erän viimeinen osuma nähtiin ajassa 29.39 ja asialla oli toista kertaa illan aikana Jussi Eloranta. Auran sähköjänis lisäsi maalisaldoaan ampumalla Jussi Kulmalan siniviivalaukauksen reboundin verkon perille.

Erän jälkipuoliskolla ei osumia nähty. Puoliskon parhaat suoritukset nähtiin Palloseuran maalilla torjuneelta Ville Salmiseltä, joka pysäytti Pasi Reunasen läpiajon ja torjui hanskallaan hienosti poikittaisliikkeestä kovan laukauksen.

UJK näyttää osaamistaan

Päätöserä oli vieraiden viimeistelynäytös. Pahasti laiskistunut Palloseura päästi UJK:n kaventamaan eron siedettäväksi. Erän alkupuoliskolla nähtiin kolme osumaa, joista kahdesta vastasi Joni Aurasuo. Kumpaankin Aurasuon osumaan saatiin samat syöttäjät, Hannu Pajunen sekä Topi Riutta.

Aurasuon maalien välissä Pasi Reunanen oli tekemässä osumaa. Viime yrityksellä Salminen torjui Reunasen läpiajon. Tällä kertaa vieraiden numero 17 pussitti varmasti puolittaisen läpisyöksynsä Salmisen jalkojen välistä.

Rami Mattila pääsi alivoimalla tekemään isäntien yhdennentoista maalin kun Jussi Eloranta karvasi kiekon komeasti UJK:n puolustajalta omalla siniviivalla. Hurjaan vauhtiin polkenut Eloranta tarjosi hyökkäyssinisen jälkeen passin Mattilalle, joka nosti FPS:n jälleen kuuden maalin johtoon.

Erän loppuhetkillä Samu Kiiski iski vielä kahdesti. Ensin Kiiski karkasi Anssi Rantasen hölmöiltyä omalla alueella. Salmisen kanssa napit vastakkain päässyt Kiiski viimeisteli nätisti illan toisen osumansa.

Hattutemppunsa Kiiski sai valmiiksi vain puoli minuuttia myöhemmin kun mies ohjasi Jari Laihin laukauksen tyylikkäästi maalin oikeaan alanurkkaan.

Kuka oli tänään paras?

Molempien joukkueiden hyökkäyskalusto näytti ottelussa parasta osaamistaan. Palloseuran maalilla seitsemän kiekkoa maaliinsa päästänyt Ville Salminen ei voinut yhdellekkään maalille mitään, vaan ne voidaan laittaa löysästi pelanneen puolustuksen piikkiin. Ensimmäisessä erässä pahasti vuotanut Valavuo puolestaan oli omalta osaltaan auttamassa forssalaisia voittoon. Aki Kemppi onnistui kelvollisesti.

UJK:n ykköshahmoksi on vaikea olla nostamatta hattutempun tehnyttä Samu Kiiskeä. Myös Maksim Ivanovin kanssa vihreäpaitainen puolustus oli ajoittain suurissa vaikeuksissa.

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli Jukka-Pekka Koistisen ketju, jossa laidoilla pelasivat Jarno Kantelus ja Juha Nurmisto. Myös kaksi osumaa viimeistellyt Jussi Eloranta oli hyvässä pelivireessä. Kokeneena maalintekijänä tunnetulle Matti Rauniolle merkittiin tällä kertaa Koistisen tapaan kolme syöttöpistettä.

Palloseura jatkaa karsintapaikan karistamisyrityksiään lauantaina kotiottelulla KooKoota vastaan. UJK puolestaan kohtaa lauantaina vieraissa KJT:n.