TUTO vei voiton täyden iltapuhteen jälkeen

Hyvistä maalipaikoista huolimatta maalit jäivät ottelussa vähiin.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo United joutui urakoimaan edellisillan tapaan täydet 65 minuuttia, ennen kuin ottelu sai ratkaisunsa. Voittomaalikilpailussa onnistui ainoastaan TUTO Hockeyn Mikko Laine, joten Unitedin kuudesta harjoituspelistä saldoksi jäi yksi voitto ja viisi tappiota.

Ennakko-odotuksissa kauden kovimpiin Mestis-joukkueisiin kuuluvat Espoo United ja TUTO Hockey kohtasivat jo toisen kerran harjoituskauden aikana. Turussa isännät veivät selvän 5−1-voiton, mutta Espoossa ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa Mikko Laine sinetöi turkulaisille voiton maalein 2−1.

Molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti kiekonriistoja ja onnistuivatkin siinä hyvin. Niiden hyödyntäminen jäi kuitenkin vähäiseksi, eikä kumpaakaan pelitilannemaalia voi kutsua niiden ansioksi. Espoo Unitedin johto-osuman teki heti aloituksen jälkeen Jere Laine röyhkeällä nousulla. Muitakin tilaisuuksia oli, sillä esimerkiksi Janne Kivilahti ja Aleksi Järvinen tuhrivat läpiajot.

TUTO sai otetta kolmannessa erässä kotijoukkueen jäähyilyn myötä ja neljäs ylivoima toi lopulta tasoituksen, kun espoolaislähtöisen Aleksi Rutasen rannelaukaus upposi United-maaliin. Muita pelitilannemaaleja ei nähty vieraiden voittaessa laukaukset kohti maalia 37-21.