Keskialueen maali varasti huomion - "Tuollaisia sattuu välillä"

MESTIS / Raportti
Aki Keinänen epäonnistui voittomaalikilpailussa.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo United ja TUTO Hockey väänsivät pisteistä täydet 65 minuuttia. Ratkaisu meni voittomaalikilpailuun, jossa Janne Kivilahti onnistui. Suurimman huomion vei kuitenkin kotijoukkueen toinen maali.

Oskari Uomala laukoi kiekon keskialueelta, ja oudon pompun jälkeen kiekko nousi jäästä ohi Karolus Kaarlehdon.

− Tuollaisia sattuu välillä, ei siinä mitään, maalintekijä Uomala kommentoi.

Maali vei Espoo Unitedin 2-1-johtoon. Osuman merkitys pieneni kuitenkin TUTO Hockeyn tultua myöhemmin tasoihin.

TUTO Hockey paransi pelin kestäessä

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue Espoo United oli hallitsevampi osapuoli. Karolus Kaarlehto pelasi vahvaa peliä ja torjui myös Jani Elgbackan läpiajon. Espoolaisten iso mahdollisuus tuli erän puolivälin jälkeen, kun Kalle Moisio komennettiin suihkuun selästä taklaamisesta. Myös uhrina ollut Sebastian Moberg jätti ottelun kesken. Ylivoima tökki saman tapaan kuin keskiviikon ottelun ratkaisuhetkillä, joten ensimmäinen tauko alkoi maalittomassa tilanteessa.

Toisessa erässä avautuivat myös maalihanat. Maalille noussut Kristian Tuohilampi vei TUTO Hockeyn johtoon paluukiekosta, mutta vierasjohto kuittautui vain 56 sekuntia myöhemmin Jiri Veistolan vanhanaikaisella. Tasan ottelun puolivälissä nähtiinkin päivän erikoinen, kun Uomalan keskialueen laukaus upposi maaliin.

Kolmanteen erään vierailija TUTO Hockey lähti hakemaan tasoitusta ja onnistuikin siinä nopeasti. Tomi Wilenius toimitti kiekkoa maalille ja Mika Hyvärinen ohjasi tasoituksen. Tämänkin jälkeen vierailija oli aktiivisempi osapuoli, mistä kertoo parhaiten se, että Rasmus Tirronen oli kiekon tiellä 12 kertaa Kaarlehdon selvitessä yhdellä torjunnalla.

− Jouduttiin vähän puolustamaan, mutta hoidimme sen homman hyvin. Ansaitsimme voiton kuitenkin, Uomala näki.

Jatkoajalla ei osumia nähty TUTO Hockeyn ylivoimatilaisuudesta huolimatta. Espoo Unitedin kaikki jatkoaikaottelut ovat tällä kaudella menneet voittomaalikilpailuun ja joka kerta kotijoukkue on juhlinut. Tällä kertaa espoolaisten kultakypärä Janne Kivilahti onnistui rystynostollaan ja kaksi pistettä jäi kotijoukkueelle.

Espoo Unitedin pisteputki viidessä pelissä

TUTO Hockeyn päävalmentaja Miika Elomo näki ottelun nousujohteisena:

− Ensimmäinen erä meni tappaessa alivoimaa, mutta kaksi seuraavaa erää oli meidän hallintaa. Kaarlehdolla oli kahdeksan torjuntaa yhteensä niiden aikana. Uskon, että vanha pelikaveri pyyhkäisee kylmän hien pois otsaltaan, Elomo viittasi Espoo Unitedin päävalmentajaan Timo Hirvoseen, jonka kanssa Elomo pelasi Bluesissa puolentoista kauden ajan.

− Joukkueen pitää jatkaa tällä tavalla, niin hyvää tulee, Elomo jatkoi.

− Ensimmäinen erä oli hyvää hyökkäyspeliä. Ylivoimaan tekeminen sippasi ja siitä ei seuraa hyvää. Toisessa erässä hävittiin hiukan kamppailuita. Kolmannessa erässä taisteltiin hyvin, vaikka siinäkin olimme alakynnessä. Rankkareissa Kivilahti on hyvä, Hirvonen näki pelin kulun.

Espoo United on vaisun alkukauden jälkeen saanut pisteitä viidestä peräkkäisestä ottelusta. Joukkue on vielä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta suunta on ylöspäin.

− Alkuvaikeudet ovat takana, ja päästään koko ajan eteenpäin, Uomala päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle