Tyrmäys avauserässä - SaPKo jatkaa puhtaalla pudotuspelisaldolla

MESTIS / Raportti
Jonatan Tanus avasi maalihanat tähän tapaan.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo Unitedin ja SaPKon välieräsarjan toisen ottelun voittaja ratkottiin jo avauserän jälkimmäisellä puoliskolla. Savonlinnalaisvieraat iskivät seitsemässä minuutissa ja 33 sekunnissa viisi maalia, mikä takasi selvän voiton. SaPKo on voittanut kaikki kuusi pudotuspeliotteluaan tällä kaudella.

Espoo Unitedin puolustus oli avauserässä täysin tuuliajolla, eikä tilanteeseen tullut muutosta aikalisänkään aikana. SaPKo käytti avauserässä molemmat ylivoimansa, iski siirretyn rangaistuksen aikana ja teki myös kaksi muuta maalia, joten voittajasta ei ollut ensimmäisen erän jälkeen epäselvyyttä.

Alkutahdit löi Jonatan Tanus, joka onnistui maalinteossa Janne Kivilahden istuessa rangaistusaitiossa.

− Kyllä se laukaus vähän epäonnistui. Maalia kohti yritin, mutta onneksi pomppi takatolpalle ja Tanus pääsi laittamaan tyhjiin, totesi puolustaja Casimir Jürgens, joka merkkautti syötön avausosumaan.

Toisesta maalista vastasi Kalle Saramäki, joka oli jäänyt yksin maalin eteen, ja sai hyvän syötön Ville Paalaselta. Pässipaidoista onnistuivat maalinteossa ensimmäisessä erässä myös Julius Marva, Rasmus Hämäläinen ja Paalanen.

− Oli hyvä, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla, Jürgens totesi.

Espoo United käytti aikalisän kolmannen takaiskumaalin jälkeen, mutta pelin suuntaa siitä ei ollut kääntämään. Ehkä ottelu osoitti, että kun penkin takaa puuttui Raimo Summasen kaltainen valmentaja, palaute oli erilaista.

− Jotain meni valmistautumisessa pieleen, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen totesi.

Yllättävänä voi pitää myös ratkaisua, että Rasmus Tirronen oli maalilla koko ottelun ajan, eikä häntä otettu esimerkiksi erätauolla sivuun, jotta hän olisi saanut keskittymisrauhan sarjan seuraavaan otteluun.

Loppuosa ottelusta oli pelailua. Mukaan mahtui kuitenkin ikävä tilanne, kun SaPKon kapteeni Juuso Forsström loukkaantui toisessa erässä. Hän yritti mennä matalana laidan ja Markus Piispasen välistä, mutta sai osumaa päähän ja jätti kentän.

Toisessa erässä SaPKo tuhri kahden miehen ylivoimankin, mutta pelin kannalta sillä ei suurta merkitystä ollut.

Kolmannessa erässä Espoo United sai kuparisensa rikki. Maalista vastasi Olli Iisakka, joka onnistui myös ensimmäisessä ottelussa. Näin hän on ainoa espoolaisjoukkueen pelaaja, jolla on maali tehtynä välieräsarjassa.

− Hyvää oli vain se, että paransimme pelin kestäessä, Hirvonen näki.

− Näin, että meillä säilyi keskittyminen kohtuullisen hyvin. Emme päästäneet vastustajaa takaisin peliin Jürgens arvioi.

− Jokaisesta ottelusta saa vain yhden kiinnityksen, ja nyt pitää latautua huomiseen, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle