SaPKo eteni historiallisesti Mestiksen finaaliin.

Petteri Äikäs

Kahdeksan pudotuspelivoiton suora vei SaPKon finaaliin

SaPKo on pelannut tänä keväänä kahdeksan pudotuspeliottelua ja voittanut ne kaikki. Se takasi joukkueelle ensimmäistä kertaa paikan Mestiksen finaaleissa, jotka alkavat ensi viikolla. Ratkaiseva neljäs välieräottelu Espoossa päättyi SaPKon 3−0-voittoon.

Espoo Unitedin otteissa olivat pitkälti samat ongelmat kin alkukaudella. Joukkue oli kuriton, mikä näkyi isona määränä hölmöjä jäähyjä. Myös hyökkäyspään maalinedustilanteissa espoolaiset jäivät pahasti savonlinnalaisten jalkoihin, ja SaPKo otti monesti puolustuspään irtokiekot haltuunsa.

− Erittäin kova sarja. Molemmat pelasivat hyvää lätkää. Olimme ahtaalla erityisesti Savonlinnassa, mutta toisen pelin ensimmäinen erä antoi pontta meille, että olimme tänään valmiita, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen arvioi.

− Jouduimme tekemään paljon työtä koko sarjassa yhden maalin eteen, mikä on ollut koko kaudella kuva, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen kommentoi.

Avauserässä SaPKo onnistui kahdesti varsin samantapaisilla osumilla. Ensin Toni Henttonen syötti nousevalle puolustajalle Casimir Jürgensille, jonka laukaus ohitti Rasmus Tirrosen. Myöhemmin kuvio toistui Jonatan Tanuksen ja Teemu Lepauksen johdolla, kun Tanus pelasi pakin paikkaa pääsipaitojen ylivoimapelissä.

Toisessa erässä Espoo United sai joitakin vaarallisia laukauksia kohti SaPKon maalia. Lassi Yrjölä torjui näitä eteensä, mutta paikalla oli kriittisillä hetkillä SaPKon pelaajia, joten paluukiekkoja Espoo United ei päässyt hyödyntämään.

Yhden sellaisen tilanteen jälkeen Kalle Saramäki ampui kiekon päätyverkkoon saaden kaksiminuuttisen, mutta tilanne kariutui heti Niklas Tikkisen virheeseen siniviivalla. Tanuksen läpiajon Tirronen torjui, mutta jatkotilanne toi Tikkiselle rangaistuksen ja peli jatkui neljällä neljää vastaan.

Kolmas erä oli kotijoukkueen hallintaa, mutta SaPKon puolustuspeli maalivahti Lassi Yrjölän johdolla piti lukemat ennallaan. Espoo United jäi ensimmäistä kertaa kotikaukalossaan maaleitta virallisessa ottelussa. SaPKon voittolukemat kirjattiin lopulta 0−3, kun Matias Lehtonen viimeisteli viimeisen osuman tyhjään maaliin.

− Ensimmäisen erän kahden maalin jälkeen jouduimme puolustuskannalle. Yrjölä viimeisenä lukkona pelasi huikean pelin. Hieno joukkue on tuolla kopissa, Räsänen kiitteli.

− Onnittelut SaPKolle ansaitusta finaalipaikasta. Oli sellainen tunne, että olisimme ansainneet jotain enemmän, mutta lukemat ovat tylyt, Hirvonen analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit