Sarjatasojen välillä kymmenen maalin kuilu

Espoo United iski ottelussa 11 maalia.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Suomen Cupin ottelu Espoo Unitedin ja S-Kiekon välillä ei aiheuttanut suurta jännitysnäytelmää paremmuudesta. Espoolaiset iskivät neljä maalia niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä. Kolmannessa erässä osumia syntyi kolme, joten voittolukemat kirjattiin Espoo Unitedille 11-1.

S-Kiekko oli edennyt puolivälierävaiheeseen helpohkoa reittiä, mutta nyt joukkue koki Mestis-joukkueiden kovuuden. Espoo United ei jättänyt vierailijoille mitään mahdollisuuksia.

United iski kaksi maalia ensimmäisen kolmen ja puolen minuutin aikana, ja muutenkin kiekko pyöri tasakentällisin jatkuvasti seinäjokelaisten päädyssä. Eemeli Pöytälaakso onnistui välissä iskemään ylivoimaosuman vieraille, mutta se jäi joukkueen ainoaksi maaliksi. Kaikkiaan Unitedin maalilla Mika Norjalle merkittiin ottelussa 16 torjuntaa, joista puolet päätöserässä ottelun ratkettua.

Espoo United laukoi kohti maalia keskimäärin kerran minuutissa. Juho Niku ehti olla kiekon tiellä 27 kertaa, ennen kuin Samin isoveli otettiin pois maalilta seitsemän takaiskun jälkeen. Edvin Backlund torjui 22 kertaa ja päästi neljä kiekkoa ohitseen.

Viimeisen erän jäänitysmomentteihin kuului lähinnä se, nähdäänkö ottelussa hattutemppu. Olli Iisakka lopetti arvailut illan kolmannella osumallaan jo erän toisella minuutilla. Espoolaisista kahteen maaliin ylsi Bernard Isiguzo, ja kaikkiaan 15 pelaajaa pääsi tehopisteille.