RoKille tärkeä voitto - Joki-Erkkilä jätti 46 sekuntia kelloon

RoKi pääsi juhlimaan voittoa. Tässä on syntynyt ottelun avausmaali.
Kuva © Petteri Äikäs
RoKi jatkaa taisteluaan suorasta säilymisestä Mestiksessä. Voittamalla Espoo Unitedin joukkue nousi neljän pisteen päähän JYP-Akatemiasta, joka pitää tällä hetkellä hallussaan kymmenettä sijaa. Ratkaisu syntyi viimeisellä minuutilla Henri Joki-Erkkilän laukauksella.

Espoo United hyökkäsi vahvasti vielä viimeisen minuutin alkaessa, mutta RoKi sai tyrehdytettyä yrityksen aikaisessa vaiheessa. Kiekko tuli toiseen aaltoon Henri Joki-Erkkilälle, joka laukoi kiekon ohi Nico Viksténin.

RoKin kapteeni Joki-Erkkilä oli esiintynyt edukseen jo puolustuspelaamisellaan aikaisemmin ottelussa, joten vieraiden napattua voiton hän sopi täydellisesti voittomaalin tekijäksi.

− Hän antaa kaiken joka pelissä. Joukkueen vanhimpana hän näyttää älytöntä esimerkkiä nuoremmille. Hienoa, että hän sai tehdä voittomaalin, maalivahti Toni Eskelinen kommentoi.

Eskelinen oli ehdottomia avainhahmoja vierasvoitossa torjuttuaan 36 kertaa. Mukaan mahtui monia huipputorjuntoja, joten maalivahtipeliin RoKi tuskin kaatuu seuraavissakaan peleissä. Viime aikoina Eskelisen vastuu on kasvanut Paavo Hölsän loukkaantumisen myötä.

− Olen yrittänyt nauttia mahdollisimman paljon. Huono juttu Paavolle, mutta nyt kun on päässyt tiheämmin pelaamaan, huomaa itsekin, että on helpompaa kuin se että pelejä olisi kerran kahdessa viikossa, Eskelinen totesi.

Avauserässä Espoo United laukoi 15 kertaa kohti maalia, RoKi viisi. Siitä huolimatta erän päättyessä RoKi johti 2-0. Ensimmäinen maali syntyi, kun Jarkko Harjula siirsi paluukiekon maaliin. RoKi ehti käyttää aikalisänsäkin erän lopulla, ennen kuin nopeasta hyökkäyksestä syntyi toinen maali. Juhani Tamminen ehti kiekkoon ennen maalivahti Viksténiä, ja pääsi tekemään sen jälkeen vapaasti vieraiden toisen maalin.

Toisessa erässä pelin tahti jatkui pitkälti samanlaisena. Tällä kertaa myös Espoo United onnistui maalinteossa, ja peli tasoittui 22 sekunnissa. Emil Oksanen sohi kiekon maalin kulmalta sisään juuri ennen kuin maali siirtyi pois paikaltaan. Myöhemmin Juuso Kaijomaa onnistui ohjauksessaan, jollaisessa Nicolas Wuolle oli aikaisemmin epäonnistunut.

− Ensimmäisessä erässä saatiin kaksi terävää pistoa ja niistä maalit. Toinen erä oli meiltä kiekollisesti parempi kuin ensimmäinen, mutta siitä huolimatta hävisimme sen, RoKin päävalmentaja Juha Juujärvi kommentoi.

− Maalit tulivat nopeasti. Ei se hetkauttanut kuitenkaan meitä. Teimme omaa hommaa koko pelin ja se toimi, maalivahti Eskelinen kommentoi.

Kolmas erä oli pelillisesti tasaisin. Huomattavin ero oli ylivoimassa, jota molemmat pääsivät osin päällekkäisten rangaistusten takia pelaamaan puolitoista minuuttia. Vierailija ei saanut minkäänlaista pyöritystä aikaan, Espoo United sai pelin alueelle, mutta vaaralliset tilanteet puuttuivat siitä huolimatta.

− Tiivistimme kapeaa materiaalia vielä entisestään. Hyökkäyksessä saimme tehtyä parempaa työtä kolmella kentällisellä. Iso voitto, erityisesti pakit ansaitsevat kiitoksen tästä, Juujärvi arvioi.

− Ei voi syyttää omaa joukkuetta. Vastustajan maalivahti oli todella hyvä. Harmittava täyttövirhe siinä lopussa, mutta näin joskus käy, päävalmentaja Timo Hirvonen kävi peliä läpi Espoo Unitedin näkökulmasta.

Espoo United on nyt sarjassa seitsemäntenä. Teoreettisesti joukkue voi nousta runkosarjan viimeisen viikon aikana neljänneksi ja pudota yhdeksänneksi, joten pelissä on vielä paljon. RoKi nousi neljän pisteen päähän JYP-Akatemiasta, kun sillä on kolme peliä jäljellä.

Viimeisellä viikolla Espoo United kohtaa Peliitat, JYP-Akatemian ja Jokipojat. Myös RoKi pelaa JYP-Akatemiaa vastaan, minkä lisäksi vastustajina ovat ilman panosta otteleva TUTO sekä IPK.