Kim Hirschovits: "Henkisesti tärkeä voitto"

Espoo United pöllyytti KeuPaa kotonaan laajalla rintamalla.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo United oli murskaavan tehokas kotonaan eikä antanut vierailleen mitään mahdollisuutta päästä mukaan peliin. Jättihäviöstä toiseen kulkenut United oli valmistautunut hyvin ja käänsi häviöt selkeäksi 7−0-voitoksi KeuPasta.

Espoon lauantai-illan ottelusta odotettiin tasaväkistä ja päästä päähän menevää kiekkoa, jossa hallitsevana joukkueena olisi vierasjoukkue. Toisin kävi, peli pelattiin yhdessä päässä.

- Joukkueelta hyvä valmistautuminen vaikeassa tilanteessa ja tuli tärkeitä onnistumisia laajalta, katsomosta ottelun seurannut Unitedin kapteeni Kim Hirschovits summasi iltaa.

Espoolaisten aktiivisuus pakotti keuruulaiset virheisiin, joista seurasi paljon harhasyöttöjä. Näistä avautuneet paikat kotijoukkue käytti hyvin tehokkaasti.

Satalasissa heti ensimmäisestä vaihdosta

Kotijoukkue lähti heti ensimmäisestä vaihdosta hyvällä energialla liikeelle jättäen vierasjoukkue KeuPan jalkoihinsa. Vierailla oli selkeitä ongelmia saada oma peli käyntiin ja jalat liikkeelle.

Kotijoukkueen vahvempi luisteluvoima ja paineistaminen tuotti tulosta viisi minuuttia ennen erän loppua. Ottelun avausmaali oli Unitedin Janne Puhakan kauden ensimmäinen maali.

Toisessa erässä isännät jatkoivat samalla aktiivisuudella, johon KeuPa ei pystynyt vastaamaan. Koko ottelussa ainoastaan KeuPan ykköskenttä Samuel Salosen johdolla pystyi hetkellisesti siirtämään pelin painopisteen Unitedin päähän.

Toisen erän alkupuoliskolla Unitedin Janne Kivilahden maalin jälkeen vieraiden selkäranka napsahti. Tässä vaiheessa otettu aikalisäkään ei tuonut kaivattua muutosta keuruulaisten peliin.

- Erityisen hienoja ja tärkeitä onnistumisia Puhakalle ja Kivilahdelle, tyytyväinen Hirschovits kehui.

Mitään ei ollut tehtävissä kiekkosateessa

Kolmanteen erään KeuPa hankki heti alkuun kaksi jäähyä perätysten ja joutui kolme vastaan viisi -alivoimalle lähes kahdeksi minuutiksi. Espoolaiset kiittivät ja veivät alle kahdessa minuutissa ottelun jo 5-0 lukemiin.

Lopussa KeuPan Juho Mäkelä otti vielä huitomisjäähyn, jonka aikana Nicolas Wuolle kaunisteli murskavoiton Unitedille.

- Oli upea juttu, että myös Nikke Kettukangas ja Wuolle sai maalit, tuumaili Hirschovits.

Vieraiden maalivahtia ei voi moittia huonosta pelistä, sillä Petri Pitkänen torjui maalillaan peräti 36 kertaa. Tehdyille maaleille Pitkänen ei voinut mitään. Kiekkoa sateli tasaisella rummutuksella ja selän taakse meni niin takatolpilta tyhjiin kuin ison maskin takaa.

- Koko joukkue onnistui. Jätkät on koko ajan pitäneet huolta toisistaan ja ollaan tiedetty, että ollaan hyvä jengi. Ennemmin tai myöhemmin voittoja alkaa tulemaan, kun uskotaan omaan tekemiseen, Hirschovits niputti illan voiton avaimet.

Muokattu 23.10.2016, klo.16.42: lisätty tieto Hirschovitsin otteluseurannasta katsomosta käsin.