Espoo United juhli voittolaukausmaratonin jälkeen

MESTIS / Raportti
Olli Iisakka veivaa tässä 1-1-tasoituksen.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo Unitedin ja Kiekko-Vantaan kamppailua pääkaupunkiseudun Mestis-herruudesta pelattiin pitkän kaavan mukaan. Voittomaalikilpailussa vaadittiin peräti 11 kierrosta, ennen kuin voittaja oli selvillä. Ratkaisumaalista vastasi kotijoukkueen sijaiskapteeni Jimi Santala.

Jimi Santala pääsi laukomaan ensimmäisenä puolustajana ja hän onnistui myös ratkaisemaan, kun laukaus suuntautui maalivahti Jani Kauton patjojen kautta maaliin. Vieraiden ratkaisevana epäonnistujana oli Joel Lehtinen.

− Hyvätasoinen ja kova kiekkopeli, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kehui.

− Olen kyllä tyytyväinen oman joukkueen tekemiseen. Espoo United ei ole helpoimpia vastustajia vieraskaukalossa, mutta pystyimme pelaamaan kiekon kanssa todella hyvin varsinkin paineen alla. 60 minuutin aikana olimme lähempänä kolmea pistettä kuin vastustaja.

Yksittäiset puolustusvirheet riesana

Avauserässä piisasi vauhtia varsinkin ensimmäisellä puoliskolla. Samalla myös laidat ryskyivät mukavasti taklausten jälkeen, joista mieleen jäi varsinkin espoolaisten kultakypärän Aleksi Järvisen kaksi pommia hyökkäyspäässä.

Vieraat olivat lievästi niskan päällä, osin kahden ylivoimansa ansiosta. Paras maalintekopaikka syntyi kuitenkin tasakentällisin Atte Mäkisen syöttäessä toimistosta Niklas Anderssonille, joka ei onnistunut kuitenkaan ohittamaan Rasmus Tirrosta.

Toinen erä oli kaksijakoinen Kiekko-Vantaan hallitessa erän alkupuolta, ennen kuin ote siirtyi Espoo Unitedille. Molemmat onnistuivat hyvien hetkiensä aikana kertaalleen maalinteossa. Miro Mäkinen vastasi vieraiden maalista ja Olli Iisakka kotijoukkueen tasoituksesta. Mäkinen sai olla rauhassa maalin edessä ja Iisakka pääsi läpiajoon, joten joukkueiden puolustusta ei voi näistä tilanteista kehua.

Iisakan läpiajoon syöttänyt Juha Tarkkanen pääsi hetkeä aikaisemmin Järvisen kanssa kaksistaan maalivahti Kauttoa vastaan. Tarkkanen kuitenkin laukoi syötöstä tolppaan.

− Huusin niin kovaa, että Järvisen oli pakko syöttää, mutta en sitten tehnyt. Seuraavassa vaihdossa näin, että Iisakka jäi haistelemaan ja sain hänet läpi.

Espoo United sai ottelun ainoan ylivoimansa toisessa erässä ja oli lähellä maalintekoa siinä kuitenkaan onnistumatta.

− Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli sellainen, missä meidän pelimme hieman sakkasi, Mälkiä myönsi.

Jatkoajan tilakaan ei tuo tulosta

Kolmannessa erässä Niklas Tikkisen rangaistus avasi vantaalaisille tilaisuuden ylivoimaan. Poikittaissyöttöjä haettiin kovasti jo siirretyn rangaistuksenin aikana, mutta maaliin saakka kiekot eivät uponneet. Kiekko-Vantaa oli erän aikana lievästi parempi, mutta kun erä oli maaliton, jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta.

Molemmat joukkueet saivat sen aikana ylivoimahyökkäyksiä, kuten usein kolmella kolmea vastaan pelatessa tulee. Maalivahdit pitivät kuitenkin kutinsa, joten ratkaisua ei viiden minuutin aikana syntynyt.

− Sillä lailla täytyy olla tyytyväinen, että peruspelaaminen ja tasainen suorittaminen menivät eteenpäin. Toisen erän lopulla olisimme voineet pelin ratkaista, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen arvioi.

− Paransimme puolustussuuntaan peliä viimekertaiseen nähden. Emme antaneet vastustajalle niin paljon maalipaikkoja, joten oma peli oli sitä myöten ehjempää, Tarkkanen näki.

Joukkueet ovat seuraavan kerran tositoimissa perjantaina, kun Espoo United saa vieraakseen TUTO Hockeyn ja Kiekko-Vantaa SaPKon.

» Lähetä palautetta toimitukselle