Hokki selvään voittoon - "Ei käynyt ajatuskaan, että kävisi kuten eilen"

MESTIS / Raportti
Hokin joukkue pelasi tiiviin vieraspelin. Arkistokuva.
Kajaanin Hokki ei antanut lauantaisen tappion painaa mieltä, vaan se nappasi komean esityksen jälkeen selvän 6-2-voiton Espoo Unitedista.

Suuressa roolissa olivat Hokin iskemät nopeat kuitit Unitedin maalien jälkeen. Kotijoukkue vastasi ottelun avausmaalista, mutta ehti nauttia johtoasemasta vain minuutin ja 29 sekunnin ajan. Kolmannessa erässä Hokki kuittasi Espoo Unitedin kavennuksen minuutissa ja 12 sekunnissa.

− Olihan se tärkeä päästä kuittaamaan, ettei päässyt käymään samalla tavalla. Ei toki käynyt sellainen ajatuskaan, että kävisi niin kuin eilen. Saimme sillä tavalla vastustajan draivin poikki, Hokin viidennen maalin tehnyt Tino Metsävainio kommentoi.

Ratkaisu alivoimalla

Avauserässä Espoo United oli suurissa vaikeuksissa. Hokki sai pitkiäkin pyörityksiä aikaiseksi, mutta maalinteossa onnistuminen otti aikansa. Emil Oksanen oli vienyt kotijoukkueen johtoon, ennen kuin Hokki kuittasi. Christoffer Seppelin voitti kulmapelin ja tarjosi Riku Korhoselle mainion maalipaikan, josta tämä ei erehtynyt.

Vieraiden johto-osuma syntyi vastahyökkäyksestä, ja siitä vastasi Pasi Kouvalainen. Toiseen erään espoolaiset paransivat peliään ja pääsivät ensimmäistä kertaa ylivoimallekin, mutta maalista vastasi Hokki alivoimalla. Matti Kaarlela ujutti kiekon maalivahti Samuli Rasilaisen jalkojen välistä, ja vierasjoukkue oli kahden maalin karkumatkalla.

− Toisen erän ylivoima oli ratkaisu, kun pistivät alivoimalla kiekkoa keskialueelle ja siitä maalille. He saivat siitä lisää virtaa, Espoo Unitedin pääkäskijä Timo Hirvonen arvioi ratkaisua.

Erän puolivälissä katkesi myös Niklas Näpin kuiva kausi, kun hän onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa sitten lokakuun.

Kolmannessa erässä Espoo United näytti saavan orastavaa kiriä Janne Puhakan maalilla, mutta Metsävainio lopetti pyristelyt nopeasti. Hokki iski vielä kuudennen maalin, kun Kaarlelasta tuli ottelun ainoa kahden maalin mies.

Espoo United oli saanut huilata yhden päivän edellisen ottelunsa jälkeen, mutta kentällä se ei näkynyt, minkä myös Metsävainio myönsi.

− Helpompi pelata, kun olimme hyvällä jalalla liikkeellä. Ei eilinen tuntunut millään lailla, Metsävainio näki.

Heikkoa puolustamista

Espoolaisten maalilla pelasi tällä kertaa kakkosvahdin rooliin jäänyt Rasilainen. Kuudesta takaiskusta hän voi ottaa kontolleen yhden, mutta suurempi kritiikki menee puolustuksen piikkiin, joka ei tarjonnut hänelle yhtään apua, vaikka helposti voisi kuvitella pelin tiivistyvän, kun vähemmän pelannut maalivahti on kehissä.

Hokin maalit tulivat lähes täysin alas menneiden laukausten tuloksena, mutta Metsävainion mukaan se oli vain sattumaa.

− Tänään sattuivat maalit menemään alas. Emme olleet saaneet mitään ohjetta sen suhteen.

Espoolaisvalmentaja Hirvonen antoi täyden tunnustuksen vierasjoukkue Hokille myöntäen samalla oman joukkueen heikon esityksen.

− Hokki tuli pelaamaan tylyä vieraskiekkoa, puolustamaan ja pelaamaan nöyrästi eteenpäin. Meidän pelaamisemme oli liian vaikeata, ja sitä kautta hävisimme keskialueen kiekkoja, Hirvonen kommentoi oman joukkueen esitystä.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kiitteli kopissa pelin jälkeen sitä, että pelaajat ottivat vastuuta, kuten olivat sopineet.

− Iso teema oli valmistautuminen, ja siitä pelaajat ottivat kopin. Pääsimme heti pelin päälle ja sen jälkeen tasaista suorittamista.

Hokki otti ottelussa vain kolme rangaistusta, joista kaksi viimeistä edellisellä minuutilla, kun peli oli jo ratkennut.

− Ei tarvinnut ottaa niitä pitkiä koukkuja, kun teimme tarvittavan jalkatyön. Meille kuitenkin kuuluu, että joku koheltaminen peliin tulee ja tällä kertaa se oli tuo tuplajäähy loppuun.

Espoo United pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona Vantaalla, kun taas Hokki odottaa seuraavaa ottelua kaksi päivää kauemmin.

− Samanlaisella menolla vain seuraavaan peliin, Metsävainio täräytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle