Unitedin ja Hermeksen tasaiset ottelut saivat jatkoa – ”Jatkoaika on sattumankauppaa”

Aleksi Rutanen survoi kiekon maaliin jatkoajalla.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Aleksi Rutasen jatkoaikamaali ratkaisi voiton espoolaisille tasaisen ottelun päätteeksi luvuin 3–2.

Ensimmäisen erän alku kulki Espoo Unitedin komennossa. Reilun viiden minuutin jälkeen Hermes sai aloituksen espoolaispäätyyn. Suoraan aloituksesta kiekko meni Sampo Paulaharjulle, joka laukoi kiekon maaliin ohi Nico Viksténin. Erä jatkui tasaisena, mutta kumpikaan joukkue ei tahtonut saada kunnon tilanteita aikaiseksi.

Noin 15 minuutin pelin jälkeen Unitedin Victor Westermarck syötti Oskari Uomalan hyvään paikkaan. Uomalan laukaus kimposi takapatjasta Jiri Veistolalle, joka laukoi pelin tasoihin.

Toinen erä oli vahvaa espoolaisten pyöritystä, mutta maaleja ei nähty. Hermeksen maalivahti Samuel Jukuri teki hienoa työtä maalillaan. Hänelle kirjattiin erässä 18 torjuntaa, kun taas Nico Vikstén toisessa päässä selvisi kolmella torjunnalla.

Heti kolmannen erän alussa saivat vieraat paineen Unitedin päätyyn. Aku Kestilä sai syötön maalin takaa Radek Koblizekiltä ja pääsi laukomaan vastakiekkoon Hermeksen 1−2-johtoon.

Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Espoon pelatessa alivoimalla syötti Juuso Forsström Aleksi Järvisen läpiajoon. Järvinen kiitti laukomalla kiekon takaylänurkkaan tasoittaen pelin 2–2:een.

Voittajaa ei ottelulle löytynyt varsinaisella peliajalla, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Sitä ehdittiin pelata vajaa minuutti, kun Kim Hirschovits syötti kiekon maalin eteen, josta Aleksi Rutanen sai tungettua kiekon juuri ja juuri maaliviivan yli.

− Jatkoaika on sattumankauppaa ja yleensä sen jompikumpi voittaa, Hermeksen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma kommentoi lyhyesti peliä.