Piispasen vuoro hattuilla - Espoo United nousi pudotuspeliviivan päälle

Janne Puhakka tuplasi kauden maalisaldonsa.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo Unitedin pelaaja on onnistunut kahdesti tekemään hattutempun. Tempuista löytyy merkittäviä yhtäläisyyksiä: kotiottelu, vastustajana Hermes ja viimeinen osuma tyhjiin. Tällä kertaa Markus Piispasen kolme maalia auttoivat Unitedin 5-2-voittoon.

Markus Piispanen avasi ottelun maalikarkelot Espoo Unitedin ensimmäisellä ylivoimalla ottelussa. Neljä syöttöpistettä ottelussa kerännyt Aleksi Järvinen tarjosi poikittaissyötöllään Piispaselle tilaisuuden.

Sama mies onnistui toistamiseen erän lopulla, tällä kertaa rannelaukauksella b-pisteiden välissä. Näin erätauolle mentiin kotijoukkueen 2-0-johdossa.

Ennen osumia Hermeksen avausmaali oli kuitenkin ollut erityisen lähellä. Mikko Virtasen laukaus oli jo menossa maaliin, mutta Hermestäkin alkukaudella edustanut Jesse Väkelä pelasti tilanteen maaliviivalta.

− Aika lähellä se siinä kävi, mutta hyvin ehdin paikkaamaan ja lyötyä sen poiskin, Väkelä kommentoi.

− Olisihan se ollut erinäköinen peli, jos Hermes olisi saanut maalin, mutta eipä onneksi saanut.

Ensimmäinen erä Piispasen, toinen Puhakan

Ensimmäisen erän ja Piispasen kahden maalin jälkeen Espoo United jatkoi vahvaa menoaan toisen erän aluksi, kun Janne Puhakan laukaus upposi maaliin. Se sai Hermeksen hakemaan herätystä maalivahdin vaihdolla, kun Mikael Edelmann luisteli maalille Juraj Hollyn tilalle.

− Ottelun alku lipsahti ohi kamppailu- ja luistelupuolella. Kun niin käy, on todella vaikea saada sitä kiinni pelin aikana, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula näki.

Hermes eli ottelun vahvimmat vaiheet toisessa erässä, kun Samuel Sikstus avasi Mestis-uransa maalitilin läpiajomaalilla. Pian sen jälkeen Jussi Nättinen laukoi tolppaan, joten kahta maalia lähemmäksi vieraat eivät päässeet.

Puhakka onnistui myös tekemään illan toisen osumansa, kun hänet unohdettiin täysin yksin maalille. Kolmannessa erässä Hermes tuli jälleen kahden maalin päähän, kun Samu Markkula laukoi suoraan aloitusvoiton jälkeen tilanteeksi 4-2. Piispanen kruunasi kuitenkin iltansa viimeistelemällä tyhjiin loppulukemat.

− Tämä olisi voinut olla maalinkin peli. Vastustaja oli kuitenkin vahvempi tekemään töitä, maalivahti joutui sitten sijaiskärsijäksi, Karhula myönsi.

− Energiat saatiin tänään oikeisiin asioihin. Sen myötä ansaittu johto. Hermes on hyvä joukkue, ja tuntui että jos vähänkin ottaa jalkaa kaasulta, oltaisiin helisemässä, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen arvioi.

− Taso pysyi koko pelin ajan hyvin. Viimeisessäkin erässä pakka pysyi kasassa johtoasemassakin, Väkelä komppasi päävalmentajaa.

Neljän sijan nousu

Espoo United nousi voittonsa myötä neljä sijaa taulukossa. Kaikilla sen ohittamilla joukkueilla on vähemmän pelejä pelattuna, joten ottelumäärien tasoittaminen syö joukkueen asemia. Hermes keikkuu edelleen kiinni pudotuspelien kotiedussa.

− Ei tässä ole mietitty, että on pakko voittaa. Peli kerrallaan on menty ja annettu kaikki, Väkelä kommentoi.

Espoo Unitedin seuraava peli on vasta ensi viikon sunnuntaina, kun RoKi saapuu ensivierailulle Espooseen. Hermes esiintyy pelikentillä seuraavan kerran keskiviikkona Kajaanissa.