Espoo United piti Hermes-tähdet kurissa - sarjan ensimmäinen kotivoitto takasi välieräpaikan

Nicolas Wuolle onnistui rangaistuslaukauksesta.
Kahden aiemman kotiottelun tapaan Espoo United oli johtoasemassa kolmanteen erään lähtiessä. Tällä kertaa puolustuspeli oli järkevämpää kuin aiemmissa otteluissa, eikä Hermes päässyt kahta maalia lähemmäksi. Lopun riskinotto ilman maalivahtia toi kotijoukkueelle kaksi lisämaalia, joten lukemiksi tulivat selvän tuntuiset 5-1.

Ottelun ratkaisevimman maalin iski Nicolas Wuolle, joka sai kiekon Hermes-puolustaja Jere Rantalan virheen jälkeen. Maali syntyi lopulta rangaistuslaukauksesta.

− Katkaisin siinä ohjauspelillä kiekon. Pääsin läpi, minua rikottiin ja tällä kertaa onnistui rankkari, Wuolle kommentoi.

Espoo United sai otteluun hyvän alun, kun tasan neljän minuutin jälkeen kotijoukkue siirtyi johtoon. Emil Oksasen rannelaukaus ei ollut paras mahdollinen, mutta siitä huolimatta kiekko meni maaliin ohi peleihin palanneen Mikael Edelmannin.

Hermes sai otetta erän kestäessä, mutta lisämaaleja ei nähty. Maalivahti Rasmus Tirrosen lisäksi kunnostautui erityisesti Jiri Veistola, joka blokkasi useamman kokkolalaiskudin.

Jäähyttömän ensimmäisen erän jälkeen toisessa erässä nähtiin myös ylivoimia. Espoo United käytti ensimmäisen hyväkseen, kun Matias Nisula nosti Kai Lehtisen laukauksen irtopalan maalin kattoon. Kolme muuta ylivoimaa ei tuonut osumia. Näistä Hermes oli saanut yhden ja Espoo United kaksi.

Nicolas Wuolle lisäsi espoolaisjohtoa rangaistuslaukauksesta, ennen kuin Hermes tuli vielä taisteluun mukaan Antti Kauppilan onnistuessa alivoimalla.

Espoo Unitedin voittolukemat olivat lopulta 5-1, kun Jani Elgbacka ja Aleksi Järvinen osuivat tyhjään maaliin Hermeksen kavennusyritysten aikana.

− Hermes on kova joukkue. Siinä mielessä erikoinen sarja, että vieraissa voitettiin ja kotona hävittiin. Tänään kuitenkin pystyttiin pelaamaan paras kotipeli, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen kommentoi.

− Tiukkoja pelejä nämä kaikki olivat. Tänään puolustettiin hyvin, ehkä keskittyminen pysyi tänään paremmin koko pelin. Vaikka Hermes painoi kovasti lopussa, puolustuspeli toimi, Wuolle analysoi.

Espoo United oli ottelussa ilman Raimo Summasta, jolle edellisen ottelun huutelut toivat toimitsijakiellon. Summanen ei ole myöskään tulevassa välieräsarjassa Unitedin penkin takana. Miten Wuolle näki tämän muutoksen ottelussa?

− Muuttui ja ei muuttunut. Vaatimustaso on kova pelaajien kesken. Se on hyvä niin, Wuolle arvioi.

Yksi isoimmista ratkaisuista ottelusarjassa oli Hermeksen tukiosaston hyytyminen. Noin puoli pistettä ottelua kohden runkosarjassa iskeneet Jesse Huhtala, Saku Kivinen ja Viljami Wacklin jäivät kiikareille, minkä lisäksi tehosaldo oli roimasti pakkasella. Kaikkiaan Hermekseltä tehopisteille pääsi vain yhdeksän pelaajaa, kun Espoo Unitedilla vastaava määrä oli 17. Näin leveys voitti kärjen, sillä vähintään kuusi pistettä tehneitä pelaajia Hermeksellä oli viisi Espoo Unitedin kahta vastaan.

− Kova sarja kaikkinensa. Tasaisia pelejä, kovaa vääntöä. Pieniin asioihin ratkesi jokainen peli, niin myös tämä. Tänään ei riittänyt, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula luonnehti sarjaa.

Espoo United kohtaa välierissä runkosarjan voittaneen SaPKon. Savonlinnalaiset olivat parempia runkosarjan kohtaamisissa voitoin 3-1.

− Vähään aikaan ei olla pelattu heitä vastaan. Pian aloitetaan valmistautuminen siihen. Nämä ovat kaikki pitkiä sarjoja, ja paljon ehtii tapahtumaan, Wuolle suuntaa katseita tulevaan.