Pysyvätkö pässipaidat levänneen TUTOn vauhdissa?

MESTIS / Ennakko
TUTO metsästää lauantaina jo neljättä peräkkäistä kotivoittoaan, kun SaPKo saapuu Turkuun.
Kuva © Timo Savela
Sarjan kärkipäähän kirinyt SaPKo jatkaa vieraskiertuettaan lauantaina Turussa TUTOa vastaan. Perjantaina jatkoajan jälkeen LeKin kaataneita pässipaitoja vastaan luistelee muutaman päivän huilannut kotijoukkue, joka pyrkii hinaamaan itsensä keskikastista ylemmäs.

Epätasaisesti kautensa aloittanut TUTO lähtee lauantain otteluun allaan kotivoitto keskiviikolta. Kehnosti esiintynyt Kiekko-Vantaa kaatui komeasti 5–2. Voiton arkkitehteinä häärivät etenkin kaksi maalia takonut Hannu Kuru sekä kehiin palannut Iikka Kangasniemi, joka nappasi tehot 1+1. Kotivoittoa edelsivät tappiot Joensuun Jokipojille ja Kajaanin Hokille.

Epätasaisuutta on turkulaisilla ollut otteluiden välillä, mutta myös ottelun sisällä. Keskiviikon väännössä pari erää mukavasti esiintynyt turkulaispoppoo meinasi päästää vieraat jo mukaan voittotaisteluun, kunnes painoi taas tallan pohjaan.

− Keskiviikon esitys oli energinen, jalkava ja jäällä oli erittäin nälkäinen TUTO-ryhmä, joka pelitavallisesti onnistui melkein jopa 50 minuuttia mukiinmenevästi, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen toteaa joukkueen verkkosivuilla.

Perjantai-iltana SaPKo väänsi jatkoajalla voiton LeKistä Lempäälässä. 3–4-voitto lähti savonlinnalaisten matkaan Sameli Ventelän jatkoaikaosuman jälkeen. Voitto maistui SaPKon leirissä hyvälle.

− Olen todella tyytyväinen näihin kahteen pisteeseen. Lempäälästä ei ole meille usein voittoja herunut, joten pisteet maistuvat, SaPKo-käskijä Pasi Räsänen totesi voiton jälkeen.

Muutenkin SaPKon otteet ovat olleet viime viikkoina vakuuttavia, sillä edellisistä kuudesta ottelusta viidestä ovat savonlinnalaiset lähteneet voittajina kaukalossa.

– Ne on ollut alkukaudesta tosi hyviä. Siellä ovat onnistuneet maalivahtipeli ja ylivoimapeli sekä alivoimapelikin ihan hyvin, kommentoi Lehkonen lauantain vastustajaa.

Perjantaina SaPKo-maalilla torjui Olli Kälkäjä, joten todennäköisesti Turussa maalille luistelee Antti Leskinen, vaikka Kälkäjä olikin LeKiä vastaan hyvä. TUTO-maalilla alkukaudella on saanut eniten vastuuta Petteri Similä, jonka otteet eivät kuitenkaan ole olleet aivan sillä tasolla kuin Turussa toivottaisiin.

SaPKo on osunut kauden mittaan maalipuiden väliin hyvin, sillä joukkue on iskenyt lähes neljä maalia ottelua kohden. 39 osumaa kymmenessä ottelussa nostaa joukkueen koko Mestiksen eniten maaleja tehneeksi joukkueeksi. Kun TUTOlla on ollut ongelmia alkukauden aikana etenkin omassa päässä, pitää turkulaisten olla hereillä pässivyörytyksessä.

TUTO on ehtinyt muutaman päivän lepäillä keskiviikon voiton jälkeen, kun taas SaPKo joutuu lauantaina pelaamaan toisena päivänä putkeen vieraspelin. SaPKon on jaksettava vauhdikkaan TUTOn tahdissa tai pystyttävä jäädyttämään peliä, mikäli tahtoo jatkaa voittokulkuaan. Jos voitto jää lauantaina Turkuun, se olisi TUTOn neljäs peräkkäinen kotivoitto.

Seuraa Heitä

Sameli Ventelä #5 |

Puolustaja

Iski hienon jatkoaikaosuman LeKiä vastaan ja sai valmentaja Pasi Räsäseltä myös ansaitut kehut. Itseluottamus korkealla.

Hannu Kuru #56 |

Keskushyökkääjä

On noussut TUTOn johtaviksi pelaajiksi ja kantaa isoa roolia. On muodostanut vaarallisen ykkösketjun Topi Taavitsaisen ja Jasper Lindstenin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle