Maalihanansa avanneet kohtaavat Kupittaalla

MESTIS / Ennakko
TUTO ja SaPKo iskevät yhteen pitkästä aikaa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kolmen ottelun viikko paketoidaan lauantaina Turussa, kun TUTO saa vieraakseen SaPKon Savonlinnasta. Molempien joukkueiden perjantai-ilta oli onnistunut, sillä voitot haettiin niin Keuruulta kuin Lempäälästäkin. Lauantaina luvassa saattaa olla siis varsinaiset maalikarkelot, jos joukkueet jatkavat perjantain peli-ilmeellä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa: kerran Savonlinnassa ja kerran Turussa. Molemmat kohtaamiset ovat lokakuulta ja molemmissa TUTO on vetänyt pidemmän korren. Ensimmäinen peli oli TUTO-väritteinen selkein 3-0-lukemin, mutta toinen kohtaaminen olikin tasaisempi: TUTO voitti Talvisalossa vasta jatkoajalla 2-3. 

Vaikka TUTO on läpi kauden tunnettu kovana kotijoukkueena, on joukkueen viime peleissä ilmennyt ongelmia maalipaikkojen hyödyntämisessä. Tähän tuli kuitenkin muutos perjantain vieraspelissä KeuPaa vastaan, kun turkulaispoppoo onnistui maalinteossa peräti 11 kertaa. Aikaisemmissa peleissä TUTOn hurjat ja vauhdikkaat hyökkäykset ovat kuivuneet kasaan, kun maalin viimeistelijää ei olekaan löytynyt. SaPKolle on tiedossa tukalat paikat, jos turkulaisten maali-into jatkuu samaan malliin.

Peli KeuPaa vastaan todisti myös sen, ettei TUTOn peli ainakaan kovin paljoa ole seonnut luottohyökkääjä Timo Pärssisen loukkaantumisen myötä. Vaikka alkukaudesta TUTOn maalinteko oli lähes täysin Pärssisen, Tuukka Pulliaisen ja Aki Keinäsen tehoketjun varassa, oli perjantain vierasottelu KeuPaa vastaan viimeistään osoitus siitä, että maalintekijöitä löytyy joka ketjusta. Syksyn aikana TUTOsta on kasvanut ehjä neljän kentän joukkue, joten kannattajat ja kotiyleisö voivat turvallisin mielin luottaa siihen, että maaleja nähdään myös lauantaina.

SaPKo vahvana Kupittaalle

SaPKon viikko on ollut hurja. Keskiviikkona joukkue kärsi karmivan 7-2-tappion Jukureille, mutta perjantaina savonlinnalaiset pesivät kasvonsa toden teolla, kun LeKi kaatui komein lukemin 0-6. Pässipaitojen peli on viime aikoina ailahdellut paljon. Välillä puolustus toimii kuin unelma, mutta välillä kaveri päästetään turhankin helposti maalipaikoille. SaPKon on parempi saada puolustuksensa kuntoon, sillä TUTOn vauhdikkaat hyökkäykset eivät anna tilaa minkäänlaisille virheille.

Savonlinnalaisten vahva perjantai-ilta oli erityinen varmasti koko joukkueelle, mutta erityisesti maalivahti Petteri Similä pääsi valokeilaan ensimmäisellä nollapelillään. Tämän myötä Similä torjunee myös Kupittaalla. 

Vieraspeli LeKiä vastaan oli tuottoisa myös Mikko Nuutiselle, joka onnistui onkimaan itselleen peräti kolme syöttöpistettä. Myös Sami Jekunen tulee varmasti muistamaan perjantain pelin, sillä nuori pakki iski LeKin verkkoon ensimmäisen Mestis-maalinsa. SaPKon riveistä löytyy siis onnistujia siinä missä turkulaistenkin, joten maalin makuun päässeet pelaajat voivat äityä hankalaksikin vieraaksi TUTOlle.

Seuraa Heitä

Joonas Hyttinen #15 |

Keskushyökkääjä

Täksi kaudeksi Savonlinnaan palannut Hyttinen ei ole liiemmin pisteillä juhlinut, mutta tekee arvokasta työtä, joka ei tulostaululla näy. Iski LeKiä vastaan 0+2, jatkuuko sama?

Teemu Vuorisalo #91 |

Puolustaja

Nuori puolustaja iski KeuPaa vastaan kaksi maalia. Rooli turkulaisten puolustuksessa on ollut suuri.

» Lähetä palautetta toimitukselle