Revanssiviikonlopun häviäjät kohtaavat Turussa

MESTIS / Ennakko
Edelliset kauden kohtaamiset TUTO on vienyt nimiinsä maalieroin 7-3.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikon huilanneet TUTO ja RoKi hamuavat takaisin voittojen tielle molempien kärsittyä tappiot revanssiviikonloppuna. Odotettavissa on tiukkaa vääntöä voitosta, vaikka edelliset keskinäiset kohtaamiset ovat olleet turkulaisten.

Rovaniemeläiset saapuvat perjantaina Turkuun TUTOn vieraaksi. Matkaan rovaniemeläiset lähtivät jo hyvissä ajoin torstaina majoittuen Tampereelle, jossa joukkue käy aamulla jäällä ennen Turkuun jatkamista. Näin matkustaminen ei verota pelaajia liikaa.

Molemmat joukkueet ovat saaneet harjoitella rauhassa, kun heillä ei ollut ottelua keskiviikkona. Lähtökohdat on hiukan samankaltaiset edellisten otteluiden valossa.

Häviöistä takaisin ylös

RoKin edellisenä viikonloppuna pelatut revanssiottelut Kokkolan Hermestä vastaan päättyivät kokkolalaisten voittoihin lukemin 2−3 ja 6−4. RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen näkee häviöissä postiivistakin.

− Jos tappiosta jotain hyvää voi joskus löytää, niin minusta tuntuu, että se teki meille hyvää. Ollaan viikko harjoiteltu ja käyty läpi niitä tuloksia ja mihin ollaan tultu. Voisi sanoa, että nyt saatiin ne arvot taas oikeisiin kohtiin. Hyvää keskustelua ollaan käyty koko ryhmä, Hirvonen pohti kulunutta viikkoa.

TUTO ja RoKi ovat pelanneet tällä kaudella kaksi keskinäistä ottelua, jotka molemmat menivät turkulaisille. Ensimmäinen kohtaaminen oli heti kauden alussa, jolloin TUTO otti kotonaan selkeän 5−2-voiton. Toisella kertaa turkulaiset ottivat Rovaniemellä niukan vierasvoiton 1−2.

Revanssiviikonloppu ei mennyt turkulaisillakaan putkeen, kun niukat voitot vei isäntäjoukkueet Espoo United ja K-Vantaa. Niitä edeltävät kaksi ottelua TUTO on voittanut jatkoajalla. Tällä hetkellä turkulaiset ovat sarjataulukossa toisena samalla ottelumäärällä kuin rovaniemeläiset. 

− Heillä on ihan varmasti sama ajatus kuin meilläkin, että takaisin voittojen tielle. Heillä on laadukas joukkue, joka on hyvä pitämään intensiteettiä pelissä yllä. TUTO ei jää kyttämään tai odottelemaan, vaan on aloitteellinen ja se tekee heistä haasteellisen vastustajan, analysoi Hirvonen isäntäjoukkuetta.

Hyökkäyspelin tukena muuri nimeltä Hölsä

Rovaniemeläisten peliä on hallinnut hyökkäyspeli. Heidän vahvuutensa on tehokkaissa ja nopeissa hyökkäyksissä. Joukkueelta löytyy useita pelaajia, jotka kykenevät maalintekoon ja ratkomaan pelejä. Aiemmin loistanut kolmosketju Juhani Tammisen johdolla on viime peleissä jäänyt hiukan varjoon, kun myös muita on noussut vastuunkantajiksi.

Ongelmana rovaniemeläisillä on edelleen puolustuspelaaminen, joka tuppaa unohtumaan innokkaan hyökkäämisen myötä. Puolustuksen heikkous on löysässä pelaamisessa. Vastustajan iholle ei mennä tarpeeksi ja omalla alueella jäädään usein lähes liikkumattomaksi.

Tästä kertoo myös tilastoissa päästettyjen maalien keskiarvo, joka on kolme per ottelu. Tämä ei missään nimessä johdu maalivahti Paavo Hölsästä, joka on urakoinut yli 30 torjuntaa ottelua kohden ja torjunut 92.42 prosentin tehokkuudella. 

Edellisissä otteluissa erityisesti Tuomas Komulainen, Daniel Vozenilek sekä Mikko Männistö ovat esiintyneet vahvasti ja aiheuttaneet harmia vastustajilleen röyhkeillä sisääntuloilla ja vahvalla vääntämisellä. 

Illan otteluun RoKin kokoonpanoon tekee paluun kahden kuukauden jälkeen kapteeni Henri Joki-Erkkilä, joka on joukkueensa selkäranka ja tuo lisää rohkeutta sekä kamppailua rovaniemeläisten peliin.

Pelikontrollilla korvataan maalintekotehottomuutta

Turkulaisten vahvuuksia on ollut viime peleissä aktiivisuus sekä pelin hallinta. TUTO pelaa taistellen ja he puolustavat tiiviisti, joka näkyy tilastoissakin toiseksi vähiten päästettyinä maaleina sekä maalivahdin torjuntamäärissä ottelua kohden.

Vaikeutena kotijoukkueella on ollut maalintekotehottomuus. Edellisissä otteluissa turkulaisilla oli paikkoja runsain mitoin, mutta paikat tuhlattiin ohi vetoihin. Tähän on tultava parannus, jos TUTO mielii pysyä sarjan kärjen tuntumassa.

Edellisissä peleissä turkulaisista eniten esille ovat nousseet hyökkääjistä Aki Keinänen ja Aki Juusela. Keinänen on pelannut huikealla tasolla ja näyttänyt esimerkillään tietä nuoremmille pelaajille. Juusela on myös pelannut vahvasti molempiin suuntiin ja hakeutunut tehokkaasti maalintekopaikoille.

Myös TUTOn maalivahtipeli on ollut hyvissä kuosissa, vaikka pientä heilahtelua ykkösmaalivahdin paikan ottaneella Karolus Kaarlehdon pelissä ajoittain on ollutkin. Vastustajaansa nähden Kaarlehto on päässyt helpommalla työmäärällä, kun torjuntoja on kertynyt vajaa 21 ottelua kohden.

Kokoonpanoon mahdollisesti palaa Kalle Moisio, joka sai perjantain Espoo United-ottelussa pelirangaistuksen selästä taklaamisesta eikä pelannut lauantaina K-Vantaata vastaan.

 

Seuraa Heitä

Tarmo Reunanen #11 |

Puolustaja

Liigajoukkue TPS:stä lainalla oleva nuori puolustaja, jonka mailankäsittelytaidot ja pelinäkemys ovat omaa luokkaansa. Fyysisesti vielä vähän raakile, mutta korvaa nuo puutteet hienosti muilla avuillaan.

Henri Joki-Erkkilä #8 |

Puolustaja

Joukkueen kapteeni on pelannut viimeksi 24.9. Aiemmin isoja minuutteja pelannut ykköspakki on hyvä kamppailupelaaja ja pelaa rohkeasti kiekon kanssa. Joukkueensa ehdoton tuki.

» Lähetä palautetta toimitukselle