Maltin tulee olla valttia johtoasemassa - TUTO yrittää avata pistetilinsä

MESTIS / Ennakko
Aki Keinänen rikkoi 200 maalin rajapyykin Espoo Unitedia vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TUTO on johtanut kauden molempia pelejään, mutta pisteet ovat jääneet vastustajille. Jatkaako Kupittaalle vieraaksi saapuva RoKi voittojen tiellä?

Turun Kupittaalla kohtaavat kaksi eri tavoin kautensa aloittanutta ryhmää. Kotijoukkue TUTO on kahden ottelun jälkeen yhä nollilla, kun vastaavasti pirteän alun kaudelleen saanut RoKi on jo viidessä pisteessä.

TUTO ei tappioistaan huolimatta ole pelannut huonosti. Espoo United oli avausottelussa tasokas haaste, ja sinipunavalkoiset johtivatkin ottelua Aki Keinäsen vietyä turkulaiset 2−1-johtoon. United oli lopulta kuitenkin maalin verran parempi.

TUTO menetti 2−1-johtonsa myös perjantaina Lempäälässä LeKin vieraana. RoKi-peliä edeltävänä päivänä pelatussa ottelussa joukkueen maaleista vastasivat Mikko Laine ja Atte Sillanpää, mutta LeKi piti lopulta kaikki kolme pistettä kotonaan.

Turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo oli LeKi-tappion jälkeen yhä optimistisena omiensa suhteen. Esimerkiksi Espoo Unitedia vastaan maaliraudatkin tuntuivat olevan TUTOa vastaan, kun tolpat kilisivät yhteensä neljästi.

− Voitto nyt hieman kiertää tolpan tai yläriman päässä. Pitää olla kärsivällinen, pitää mieli kirkkaana ja keskittyä omaan tekemiseen. Pelaamisen taso on kuitenkin erittäin hyvällä mallilla, ja siihenkin pitää luottaa, alusti Elomo RoKi-ottelua TUTOn verkkosivuilla.

Vierasjoukkue RoKi on sen sijaan yllättänyt monet heti alkajaisiksi. Sarjan tyvipäähän povattu rovaniemeläisnippu murskasi Hermeksen keskiviikkona peräti 6−1, ja perjantaina Petteri Hirvosen luotsaama ryhmä kävi hakemassa jatkoaikavoiton K-Vantaalta maalein 2−1.

RoKi on onnistunut laajalla rintamalla, sillä joukkueen kahdeksasta maalista vain Juhani Tamminen on viimeistellyt kaksi. TUTO puolestaan pelasi Vantaalla ilman Keinästä ja avausottelussa mukana ollutta Tuukka Pulliaista, ja joukkue kaipaakin heidän tehojaan kipeästi.

Seuraa Heitä

Tarmo Reunanen #11 |

Puolustaja

TPS:stä lainalla TUTOssa oleva Reunanen on joukkueen tehopörssin kärki. Tilastoa koristava +4 on hyvä lukema kaksi tappiota kärsineen TUTOn 18-vuotiaalle puolustajalle.

Daniel Vozenilek #10 | Pardubice

Vasen laitahyökkääjä

Tšekin nuorten maajoukkueitakin edustanut Vozenilek pelasi viime kaudella Tšekin Extraligaa 32 ottelun verran. Vasta 20-vuotiaassa hyökkääjässä on potentiaalia tehdä pisteitä Mestiksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle