TUTOn tavoitteena jatkaa siitä mihin perjantaina jäätiin

MESTIS / Ennakko
TUTOlla on keskiviikkona mahdollisuus venyttää voittoputkeaan.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Peliotteitaan viime aikoina parantanut TUTO saa keskiviikkona vieraakseen Peliitat Heinolasta. TUTOlla on hyvä syy antaa kotiyleisönsä edessä parastaan, sillä viime perjantain kotiesitys JYP-Akatemiaa vastaan nostaa kotijoukkuetta kohtaan suuria odotuksia.

TUTOn kehnosti alkanut kausi on viimein kääntymässä kohti parempaa, sillä keskiviikon kamppailuun joukkue saa lähteä kahden ottelun voittoputkessa. Perjantain vakuuttavasta 5-2-voitosta huolimatta viime kotipeliä väritti vahvasti turkulaispoppoon tehottomuus: maalipaikkoja kyllä luotiin, mutta niistä ei saatu millään sisään.

Turkulaiset osaavat kuitenkin hyödyntää ylivoimaansa mallikkaasti, etenkin pienen lämmittelyn jälkeen. Viime kotipelissä ensimmäiset kaksi ylivoimaa olivat varsin heikkoja esityksiä, mutta lopulta kuitenkin kolme maalia viidestä tehtiin ylivoimalla.

Heikko alkukausi on kuitenkin noteerattu turkulaisleirissä ja muutosta on tapahtunut. Myös päävalmentaja Ismo Lehkonen mainitsee omiensa kovan työn.

− Tuo työmäärä minkä joukkue on tehnyt ja kaikki mikä liittyy kaukalon ulko- ja sisäpuoliseen toimintaan... Niin tuossa ne arvomaailmat naksahtelivat kohdalleen, Lehkonen toteaa seuran nettisivuilla.

Turkulaisten vahvuudesta puuttuu kuitenkin kaksi merkittävää pelaajaa, kun sekä Iikka Kangasniemi että Tuukka Pulliainen pysyvät edelleen sairastuvalla, vaikka ovatkin seuran tietojen mukaan olleet mukana harjoitteluissa.

Peliitoilla puolustus vahvoilla

Peliitat puolestaan joutui lauantaina taipumaan vieraskiertueella olleelle Jokipojille lukemin 1-2, vaikka etenkin alussa hallinta oli enemmän heinolalaisjoukkueella. Voidaan siis sanoa, että keskiviikkona Kupittaalla tulevat kohtaamaan kaksi tehottomuudesta kärsivää joukkuetta.

Heinolalaispoppoon puolustus on kuitenkin ollut mallillaan ja joukkue puolustaakin tiiviisti ja uhrautuvasti. Siihen kun lisätään vielä Emil Larmin kivenkova maalivahtityöskentely ei peliittamaalille niin vain luistellakaan.

− Peliitat on tiiviisti puolustava ryhmä ja meidän täytyy se bussi murtaa. Meidän täytyy saada peliin erilaisia rytmejä ja ennen kaikkea riistopelaamisen sekä pelin kääntämisen täytyy olla kovaa luokkaa, Ismo Lehkonen kommentoi seuran julkaisemassa ennakossa.

Peliitoilla on jonkun verran poissaolijoita tämän viikon pelirutistukseen. Hyökkääjä Henri Ruotsalainen saattaa keskiviikkona palata heinolalaiskokoonpanoon, mutta KooKoo-lainat Markus Västilä ja Olli Julkunen ovat alustavien tietojen mukaan kouvolalaisjoukkueen matkassa tämän viikon. Eetu Sopanen ja Jesse Peltonen ovat todennäköisesti myös pois vahvuudesta.

Seuraa Heitä

Arttu Heikkinen #29 |

Hyökkääjä

Heikkinen on Peliittojen maalipörssin jaetulla kärkisijalla tehoin 3+0. Isokokoinen hyökkääjä on parantanut peliään syksyn edetessä.

Mikko Laine #28 |

Laitahyökkääjä

JYP-Akatemiaa vastaan tehot 1+2 iskenyt Laine on yksi niistä pelaajista, joiden varaan TUTO voi maalinteossa nojata.

» Lähetä palautetta toimitukselle