Peliitat aloittaa elintärkeän viikon Turusta

MESTIS / Ennakko
TUTOn uusin vahvistus Lauri Kärmeniemi pelaa paluuottelunsa keskiviikkona.
Kuva © Timo Savela
Surkean revanssiviikonlopun jälkeen Heinolan Peliitat lähtee uuteen haastavaan viikkoon. Keskiviikkona tie vie Turkuun ja lauantaina on edessä kotiottelu Hokkia vastaan. Hyvä peli keskiviikkona voisi siivittää heinolalaiset pisteiden täyttämään viikkoon. TUTO taas pyrkii peli kerrallaan lähemmäs kärkeä.

TUTO on hienossa liidossa voitettuaan viisi viimeistä peliään. Lauantaina LeKi kaatui murskalukemin 1-10 ja viiden viimeisen ottelun maalisuhde on mainio 20-6. TUTO sai viikonloppuna kokoonpanoonsa takaisin hyökkääjät Aki Keinäsen ja Juuso Hongan, joten jalkeilla on neljä tehokasta hyökkäysketjua. Puolustuksen uusimpana vahvistuksena on loppukauden lainalle HPK:sta saapunut Lauri Kärmeniemi

Alkuvuoden heikompi vaihe on unohdettu murhe ja nyt otteet kaukalossa ovat erittäin vakuuttavia. Etenkin kotonaan TUTO on ollut vahvoilla keräten sarjassa neljänneksi eniten pisteitä kotiotteluista. Maalintekokin onnistuu kotona Kupittaalla, sillä TUTO on tehnyt vakuuttavat 3,65 maalia per kotipeli. Pisteitä turkulaiset ovat keränneet keskiarvolla 2,30/kotipeli.

Peliitat ei voi kumarrella kuvia

Peliittojen tilanne on aika paljonkin kehnompi. Jälleen sarjataulukon pohjalle valahtaneet heinolalaiset tarvitsevat pisteitä ja pian, mutta keskiviikkona haaste on valtava. Edellä mainittujen TUTOn tilastojen rinnalla Peliittojen vastaavat kertovat karua tarinaa. Vierasotteluissa Peliitat on päästänyt 4,09 maalia/peli ja pisteitä on kertynyt 0,82/peli. Lohduttavaa kuitenkin on, että Peliitat on tehnyt maaleja 2,55/vieraspeli.

Tilastot sikseen. Kun kiekko keskiviikkona Kupittaalla tippuu, ainoa asia mikä merkitsee on voitto. Peliittojen täytyy kliseisesti keskittyä omaan peliin, unohtaa kuka ja ketkä sieltä toisen pelipaidan sisältä löytyy, lähteä ennakkoluulottomasti repimään ja raastamaan.

Peliitat osaa olla todella ärsyttävä vastustaja, piikki lihassa, jos se niin tahtoo. Viikonloppuna JYP-Akatemiaa vastaan Peliitat ei sitä ollut. TUTO voi saada vastaansa ärsytetyn peliittaryhmän, joka on todettu useaan otteeseen yllätysvalmiiksi. 

Peliitoilta ottelusta on sivussa hyökkääjä Marko Rairama ja pitkäaikaispotilas, puolustaja Jaakko Lehtonen. TUTO on terve saadessaan keskiviikon otteluun mukaan myös puolustaja Nico Maneliuksen.

Seuraa Heitä

Lauri Kärmeniemi #28 |

Puolustaja

Puolustaja tekee paluun TUTOn paitaan. Vastuuta on tiedossa ja Kärmeniemi on heti tärkeä palanen turkulaisten puolustusta.

Petr Stloukal # |

Laitahyökkääjä

Tšekkihyökkääjä on kolmen ottelun pisteputkessa ja Stloukal on saanut käyntiin orastavan maaliputkenkin. Vastuuta sopisi antaa vielä lisääkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle