Jatkuuko Peliittojen voittoputki?

MESTIS / Ennakko
Viimeksi joukkueiden kohdatessa Kupittaalla tunteet olivat pinnassa.
Kuva © Timo Savela
Kolmen ottelun voittoputkessa liitävä Peliitat saapuu Kupittaalle TUTOn vieraaksi keskiviikko-iltana. Joukkueiden välisissä kohtaamisissa on tällä kaudella nähty vain kotivoittoja. Jatkuuko sama trendi myös keskiviikkona?

Kotijoukkue TUTOn viime viikko oli hieman laskusuuntainen. Keskiviikkona joukkue kaatoi erinomaisen esityksen jälkeen sarjakärki KooKoon jatkoajalla. Hyvät otteet jatkuivat myös perjantaina Keuruulla, kun turkulaisryhmä kaatoi tappavan viimeistelynsä turvin KeuPan lukemin 4-11.

Turkulaisten viiden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi kuitenkin heti seuraavana päivänä SaPKoa vastaan. KeuPa-ottelun loistavasta viimeistelystä ei ollut lauantaina tietoakaan, ja pässilauma onnistui kampeamaan itselleen tärkeät pisteet lukemin 2-5.

Tovereiden riveistä on joukkueen ykköshyökkääjän Timo Pärssisen loukkaantumisen jälkeen alkanut löytyä ratkaisijoita laajalla rintamalla. Erityisen pirteästi on esiintynyt KeuPa-otteluun koottu Mikko Laine - Anton Kokkonen - Rasmus Kulmala -kombinaatio. Myös Pärssisen paikalle istutettu Hannu Kuru on esiintynyt edukseen Tuukka Pulliaisen ja Aki Keinäsen vierellä.

Onko heinolalaisista yllättämään?

Sarjan jumbopaikkaa miehittävä Peliitat on saanut koottua rivinsä komeasti synkän syksyn jälkeen. Viime viikon keskiviikkona heinolalaiset ottivat kauden toisen vierasvoittonsa Vantaalta lukemin 1-3. Joukkueen hyvä vire jatkui perjantaina, kun sarjakakkonen Jukurit kaatui Heinolassa 3-2.

Jos kotijoukkue TUTOlta on löytynyt ratkaisijoita monesta ketjusta, niin on myös Peliitoiltakin. Viime otteluissa heinolalaisryhmän ykkösketjun laiturikaksikko Miika Heikkilä - Roope Elimäki on ottanut vastuuta joukkueensa tehoista. Myös pakkiparin Christian Silfver - Ville-Veikko Väkeväinen molemmat palaset ovat nakuttaneet viimeiseen kolmeen otteluun tehot 1+2.

Heinolalaisten kokoonpanoon on palaamassa kaksi tärkeää palasta, kun hyökkääjät Kimi Koivisto ja Michal Kristof ovat saavuttamassa pikkuhiljaa pelikunnon. Saattaa kuitenkin olla, että pelaajat tekevät paluun vasta joulun jälkeen.

TUTOlla on ollut tällä kaudella yllättävänkin suuria vaikeuksia pienemmän profiilin joukkueita vastaan. Kuitenkin viime viikkojen aikana turkulaisryhmä on pystynyt pitämään pelinsä kasassa myös ennakkosuosikkina ollessaan, lukuunottamatta viime lauantain SaPKo-ottelua.

TUTOlla on myös ollut ongelmia hyvin liikkuvia joukkueita vastaan. Peliitat pystyykin haastamaan kotijoukkueen voitosta aktiivisella karvauksella ja kovalla luistelulla. Kuitenkin turkulaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikkina, lähinnä laadukkaamman materiaalinsa turvin.

Seuraa Heitä

Anton Kokkonen #56 |

Keskushyökkääjä

25-vuotias TUTOn oma kasvatti on ollut viime otteluissa pirteä, hankkien viime viikolla muun muassa kaksi rankkaria. Jatkaako mies hyviä otteitaan keskiviikkona?

Roope Elimäki #37 | Kiekko-Espoo

Keskushyökkääjä

Ykkösketjun laidalla viilettävä Elimäki on iskenyt jo kahdeksan maalia tällä kaudella. Heiluuko verkko myös Turussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle