LeKi sulattamaan kinkun lisäksi TUTO-kammoa

MESTIS / Ennakko
TUTO on ollut tuulettava osapuoli LeKi-otteluissa.
Kuva © Timo Savela
TUTO ja LeKi ovat joulutaukonsa viettäneet, kun joukkueet kohtaavat sunnuntaina Turussa. LeKi lähtee perinteisen kinkun sulattamisen lisäksi sulattelemaan myös TUTOa, josta on muodostunut lempääläläisille erityisen vaikea vastustaja.

Tällä kaudella TUTO on napannut joukkueiden kaikista kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta kahden maalin voiton. TUTO ei antanut viime kaudellakaan LeKille armoa, sillä joukkueiden viime kauden kahdeksasta kohtaamisesta TUTO nappasi kuusi voittoa.

Edellisen kerran LeKi peittosi turkulaiset tasan vuosi sitten vuodenvaihteessa, kun joukkueet kohtasivat poikkeuksellisesti Hakametsän jäähallissa Tampereella.

Jos vuosi sitten LeKin ongelmaksi laskettiin puolustuksen vuotaminen, tällä kaudella ongelma on nimenomaan päinvastainen. Lempääläläisten puolustus on usein tiivis, mutta maalinteko on yskinyt pitkin syksyä.

Toki joukkueiden edellinen kohtaaminen joulukuun alussa oli maalirikas, kun TUTO haki pisteet vierasreissulta 5−3-voiton turvin. Ottelussa nähtiin tolppien välissä yhteensä neljä maalivahtia, kun molemmat joukkueet vaihtoivat vahtia kohtaamisen aikana.

− Erittäin laadukas kiekkopeli. Tämä oli taatusti kovin LeKi, jota vastaan olemme pelanneet tällä kaudella, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen kertoi tuolloin ottelun jälkeen.

TUTOn ykkösvahti Kanadassa

Edellisessä kohtaamisessa TUTOn maalilla aloitti Kaapo Kähkönen, joka on tällä hetkellä nuorten maajoukkueen mukana Kanadassa. Sekä edellisessä kohtaamisessa että sunnuntaina Kupittaalla Kähkösen korvaajana tolppien välissä toimii Kimmo Meriläinen, joka on terästäytynyt vaikean alkukauden jälkeen.

Hyökkäyksestä TUTO-miehistöstä uupuu sekä joukkueen paras että kolmanneksi paras maalintekijä. Timo Pärssinen on vielä pitkään sivussa edellisessä LeKi-ottelussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi, kun taas Porin Ässät lainaa Oskari Lehtistä nuorten MM-kisojen loppuun asti.

Jopa ilman ykkösmaalivahtiaan ja kahta tärkeää maalintekijää TUTO on ottelun selvä ennakkosuosikki. LeKiltä vaaditaan venymistä, mikäli joukkue aikoo napata sarjapisteitä matkaansa. Maalijuhlaa ottelusta tuskin on odotettavissa, mikäli maalivahdit eivät kyykkää.

Seuraa Heitä

Matias Simontaival #27 |

Laitahyökkääjä

Simontaival on noussut yllättävänkin isoon rooliin joukkueessa. Laituri on harvoja LeKi-pelaajia, joiden tehotilasto näyttää plussaa.

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

HPK:sta kesken kauden tullut Jalo on ollut hyvä, muttei niin hyvä kuin osattiin odottaa. Josko joulutauko olisi piristänyt pelinrakentajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle