Kumpi toimii paremmin lauantaina: TUTOn pelinhallinta vai LeKin puolustustaistelu?

MESTIS / Ennakko
TUTOn ja LeKin puolivälieräsarja on sisältänyt monenlaista säpinää.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Turun lauantai-illassa tullaan näkemään varmasti mielenkiintoinen taisto, kun TUTO ja LeKi iskevät kolmannen kerran yhteen puolivälierissä. Otteluvoitot ovat 1-1.

Edellisen ottelun ratkaisu

Joukkueiden edellinen kohtaaminen perjantaina oli, kuten aiempikin kohtaaminen, tiukkaa vääntöä. TUTO hallitsi taas kenttätapahtumia, mutta toisin kuin keskiviikkoisessa avausottelussa, se onnistyi nyt hyödyntämään maalipaikkansa paremmin kuin LeKi.

Isännät eivät sen sijaan saaneet kiekkoa maaliin edes hyvistä paikoista. Puolustuspeli toimi kyllä, mutta kaksi harmittavaa nukahdusta maksoivat lopulta voiton.

Pääpointit illan otteluun

Yksi lauantain oleellisimmista taistelupareista nähdään maalien suilla. TUTOlla on heittää kehiin joko Kaapo Kähkönen tai Kimmo Meriläinen, LeKillä puolestaan joko Mika Noronen tai Dominik Hrachovina. Perjantaina Kähkönen oli virkaveljeään Norosta etevämpi, keskiviikkona tilanne oli päinvastainen.

Myös tehokkuus maalipaikoissa on ollut kantava teema. Kummaltakin joukkueelta löytyy hyvin laadukas ykkösketju ja ne ovat esiintyneet vaihtelevasti aiemmissa peleissä. Kyseessä on kuitenkin niin sanottuja ykköskorin miehiä, joten vastuunkatoa on oltava.

Hermokontrolli on purskahdellut aika ajoin myös pintaan sarjan aikana. Perjantaina nahinoita ja torikokouksia oli jonkin verran, osittain myös epätasaisen tuomarityöskentelyn vuoksi, ja kumpikin haluaa varmasti välttää jäähyaitiota lauantaina.

Huomionarvoista

Kisan kannalta yksi huomioitava seikka on myös se, että joukkueen puolustajakaarti alkaa käydä vähiin. Jimi Santala kärsii aivotärähdyksestä ja perjantaina Nico Lehto poistui polvivaivaisena kentältä. Vamma on ensitietojen mukaan paha.

Päävalmentaja Juha Juujärvi manasi perjantaina tilannetta, mutta totesi myös samalla, että nuoret pelaajat saavat nyt kyllä tärkeää pelikokemusta.

− Koetetaan jatkaa samaa trendiä huomenna. Nuoret miehet saavat lisää kokemusta ja oppivat pelaamaan pudotuspelikiekkoa paremmin ja paremmin. Iso kysymys on se, että mistä saadaan lisää puolustajia.

TUTOlla on nyt puolestaan iskun paikka. Mikäli se saa pidettyä pelin hallinnan samalla lailla kuin aiemmissakin peleissä, se on vahvoilla. Päävalmentaja Ismo Lehkonen totesi toisen pelin jälkeen, että parannettavaa löytyy vielä.

− Vieläkin on vähän verkkaista tuo meidän pelaamisemme, huomiseksi täytyy kyllä parantaa jotain ja keksiä konnankoukkuja, että pääsemme jalkavasti liikkeeseen.

Seuraa Heitä

Toni Niemi #2 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja on LeKin kapteeni ja nyt loukkaantumisten runtelemassa puolustuksessa entistä suurempi vastuunkantaja. Niemen on kyettävä korkeatasoiseen suoritukseen, jotta vierailla on yllätysmahdollisuudet. Miehen kokemusta kaivataan.

Kaapo Kähkönen #31 | New Jersey

Maalivahti

Kähkönen peittosi perjantaina kokeneemman kollegansa maalivahtien kaksintaistelussa. On TUTOn tuki ja turva ja antaa joukkueelle aina mahdollisuuden voittaa. Tasosta kertoo myös Jatkoajan valinta vuoden tulokkaaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle