Elomolle nopea tulikaste TUTOssa – "Pyrin välttämään radikaaleja tapahtumia"

MESTIS / Ennakko
Miika Elomo tapasi TUTOn pelaajat tiistai-iltapäivällä. Ensimmäinen ottelu joukkueen päävalmentajana alkaa vain vuorokautta myöhemmin.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Miika Elomon ensimmäinen ottelu TUTOn päävalmentajana tulee vastaan nopealla aikataululla. Kohti karsintakurimusta sakkaava LeKi haastaa Elomon johtaman TUTOn Kupittaalla vain reilua vuorokautta myöhemmin siitä, kun Elomo tapasi uuden joukkueensa ensimmäistä kertaa.

Miten Elomo saa joukkueen haltuunsa?

TUTO tiedotti tiistai-iltapäivällä, että edellisenä päivänä seurasta lähteneen Ismo Lehkosen korvaa päävalmentajana 38-vuotias Miika Elomo. Tuore päävalmentaja ei aio tehdä mitään radikaaleja liikkeitä ennen LeKi-ottelua, sillä tutustumisaika uuteen joukkueeseen on jäänyt vähäiseksi.

− Siellä on joukkueellinen hyviä, sitoutuneita pelaajia. Ennen ensimmäistä ottelua tehdään hyvin pieniä liikkeitä, radikaaleja tapahtumia tämän jälkeen (päävalmentajan vaihdoksen) pyrin välttämään, Elomo totesi pressitilaisuudessa.

Pelillisiä hiomisia ei nopeassa aikataulussa vielä käytännössä tehdä, joten Elomo koittaakin saada joukkueeseen etenkin rentoutta ja peli-iloa keskiviikon taistoon. Elomo uskoo myös valmentajavaihdoksen herätelleen joukkuetta.

− Tällaisen ikävän tapahtuman jälkeen joukkue on vastaanottavainen. Vaikkei siellä olisi ketään vaihtoaitiossa, joukkue olisi terävämpi kuin ennen tapahtumaa. Ylimääräinen sählinki pitää vain minimoida ja antaa pelaajille työrauha.

Täysin vieras joukkue ei tuoreelle päävalmentajalle ole. Elomo on seurannut TUTOa kauden aikana kotisohvalta ja paikan päältä, minkä lisäksi joukkueessa on pelaajia, joita turkulaiskäskijä on valmentanut ennenkin. Osa pelaajista on kuitenkin uusia tuttavuuksia, joten päävalmentaja aikoo lähteä otteluun perusasioista.

− Lähdetään siitä, että yritän opetella pelaajien kutsumanimet, ettei sen takia tule esimerkiksi väärää vaihtoa, Elomo naurahti.

LeKi luisuu kohti karsintoja

Elomon ja TUTOn haastaa alakuloisessa tilassa oleva LeKi. Joukkue on voittanut viimeisistä 13 ottelustaan ainoastaan yhden. Viime viikolla saukkopaidat kaatuivat vuorotellen Kiekko-Vantaan, JYP-Akatemian ja Jokipoikien käsittelyssä.

Etenkin keskiviikkona kärsitty kotitappio K-Vantaalle oli murheellinen, sillä ottelu päättyi peräti lukemiin 1−6. Akatemialta lempääläläiset nipistivät sentään pisteen.

Synkkä jakso on tiputtanut LeKin jo sarjan toisiksi viimeiselle sijalle, RoKi puhkuu vain pisteen verran takana. Pudotuspelipaikkakin on lempääläläisille periaatteessa mahdollinen, mutta se vaatisi heti alkavaa lentokeliä runkosarjan viimeisiin otteluihin.

Joko LeKi peittoaa TUTOn?

TUTO on voittanut kaikki neljä joukkueiden aiempaa kohtaamista tällä kaudella. Myös molemmille joukkueille surullisen tammikuun aikana TUTO peittosi LeKin kertaalleen, kun turkulaiset nappasivat Lempäälästä pari viikkoa sitten pisteet lukemin 1−2.

Tuolloin molempien joukkueiden maalivahdit olivat liekeissä, ja voittomaalin viimeisteli TUTOn Joona Monto.

Voitto keskiviikkona olisi henkisesti tärkeä molemmille joukkueille: Elomo saisi TUTO-peräsimessä oivan startin, LeKi taas saisi kerättyä itseluottamuksensa rippeitä kasaan ja kenties herättyä taisteluun runkosarjan loppua kohti.

Seuraa Heitä

Jimi Santala #88 | Espoo United

Puolustaja

LeKi toivoo Bluesissa lainalla käyneen puolustajan nousevan kantamaan joukkuetta pois alimman viivan alta.

Mika Hyvärinen #15 |

Laitahyökkääjä

Tuli Turkuun täksi kaudeksi hakemaan läpimurtoa Mestis-tasolla, mutta se on jäänyt tekemättä. Savolaislaituri on ajoittain saanut melko paljonkin vastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle