Kumpi vie tärkeät pisteet?

MESTIS / Ennakko
Keskiviikkona Kupittaalla nähdään ottelu, jossa on kaikin puolin paljon panosta. Molemmat joukkueet ovat pakkovoiton edessä, mikäli mielivät päästä tavoitteisiinsa: KJT karsintojen välttämiseen ja TuTo pudotuspeleihin. Lauantaina 15:een otteluun venyneen voitottomien otteluiden putkensa katkaissut järvenpääläisryhmittymä lähtee Turkuun selvänä altavastaajana, mutta voi onnistuessaan myös nipistää TuTolta tärkeitä pisteitä.

Vierailija KJT pääsee vierasmatkalle Turkuun henkisesti hyvin latautuneena, sillä se katkaisi lauantaina UJK:ta vastaan jo rasitteeksi asti muodostuneen voitottomien otteluiden putkensa. Joukkueen hyvä taistelu oli lauantain voittoa ennen kaatunut kerta kerran jälkeen huonoon viimeistelyyn vastustajan tehdessä tarvittavat maalit ottelun viime hetkillä. TuToa vastaan joukkue pääsee siis aloittamaan ”puhtaalta pöydältä”, sillä mieliä kaivertanut voitto - tai pikemminkin sen puute - saatiin pois roikkumasta.

Järvenpääläisten onnistujiin UJK-ottelussa voidaan lukea kaksi maalia laukonut puolustaja Mikko Sairanen, sekä loistavaa taistelumieltä uhkuneet Iippo Suutarinen ja Jaska Vilen. Vaikka UJK kaatuikin lauantaina suhteellisen selvin 4-1-lukemin, on TuTo sen verran sarjajumbo UJK:ta kovempi joukkue, että myös muut saavat keskiviikkona puristaa itsestään kaiken irti.

Hyviä otteita järvenpääläisten maalilla lauantaina esittänyt Jaakko Suomalainen jatkanee tolppien välissä. Maalivahtiongelmaan KJT:n peli ei kuitenkaan kaadu, sillä myös kakkosveskari Jaakko Valkama on esittänyt – armeijan jälkeen kunnon harjoittelun makuun päästyään – varsin varmoja torjuntoja.

KJT on kärsinyt – etenkin ykköspuolustaja Kimmo Pikkaraisen JYP:iin siirtymisen jälkeen – pahasta puolustajavajauksesta. Tilanne paheni entisestään, kun peruspuolustaja Ville Raatikainen loukkaantui tv-pelissä Sportia vastaan, ja on ilmeisesti loppukauden sivussa. Paremmin hyökkääjänä tunnettua Matti Lievosta onkin peluutettu viime otteluissa pääosin puolustajan tontilla – jolla mies on varsin hyvin onnistunutkin.

UJK-ottelusta oli poissa isokokoinen sentteri Tuomas Forss – hänen paluustaan ei ole varmaa tietoa – eikä vikkelä laitahyökkääjä Toni Mustonenkaan ilmeisesti matkusta Turkuun armeijakiireiden vuoksi. Kokoonpanoon on sen sijaan nostettu uusia miehiä A-junioreista: UJK:ta vastaan debyyttinsä Mestis-tasolla teki pienikokoinen Jussi Salmi.

TuTo pakkovoittojen edessä

KJT:n keskiviikkoinen vastustaja TuTo Hockey on lopuissa otteluissaan pakkovoittojen edessä, mikäli se mielii nousta viimeiselle pudotuspelipaikalle Hermeksen ohi. Vaikka turkulaisten runkosarja päättyisikin voittoputkeen, ei pudotuspelipaikka silti olisi varma, sillä kokkolalaisilla on jäljellä yksi ottelua TuToa enemmän ja kaikki avaimet käsissään.

Edellisessä ottelussaan TuTo hävisi vakuuttavia otteita esittäneelle sarjakärki Jukureille Mikkelissä 4-0-lukemin. Sairastapauksien vuoksi TuTon valmentaja Anatoli Bogdanov pystyi luisteluttamaan otteluun vain 3 kentällistä, eivätkä turkulaiset pysyneet Mestiksen hallitsevan mestarin mukana kuin ensimmäisen erän. Jukurit-tappiota ennen TuTo kaatoi vieraissa juuri päävastustajansa Hermeksen 1-2-lukemin.

TuTo joutuu lähtemään KJT-otteluunkin kenties pahasti vajaamiehisenä, sillä maanantain harjoituksista poissa oli vielä kolme kuumesairasta pelaajaa. TuTo-valmentaja Anatoli Bogdanovin mukaan tärkeintä on kuitenkin se, että avainpelaajat Tuomo Karjalainen, Tero Forsell, Tuomas Jalava ja Jussi Rantala ovat päässeet hyvin pelikuntoon runkosarjan ratkaisuhetkillä.

Edellä mainittujen herrojen onnistuminen olisikin hyvin tärkeää, sillä yleensä hyvin maalinteon taitanut turkulaisjoukkue on kärsinyt viime peleissä pahoista viimeistelyongelmista. Nyt TuTon hyökkäyskalustolla onkin hyvät mahdollisuudet hyötyä KJT:n puolustusmateriaalin kapeudesta ja kokemattomuudesta.

Kaiken kaikkiaan TuTo lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta sen paineet saattavat olla jo haitaksi asti. Nimenomaan KJT-peli näyttää suuntaa hyvin pitkälle, sillä häviön koittaessa joukkue voi jo alkaa valmistautua kesälomalle. Joka tapauksessa turkulaiset saavat tehdä täyden päivätyön play offseihin halutessaan, koska runkosarjan viimeisellä kierroksella joukkue saa vieraakseen kovakuntoisen KalPan Kuopiosta.

KJT sai lauantaina varmasti paljon menetetystä itseluottamuksestaan takaisin – eikä vähiten neljän tehdyn maalin takia – ja pelaajat voivat lähteä Turkuun hakemaan yllätyspisteitä vapautuneinen mielin. Järvenpääläiset pelaavat keskiviikon ja maanantaina välillä neljä ottelun kuuden päivän sisään, ja kaikista on periaatteessa napsittava vähintään piste, mikäli karsinnat halutaan välttää. Tahtoa luulisi löytyvän, mutta saadaanko peli pidettyä kasassa? UJK-mittelön tasoisella pelailulla ei Turun-reissulta varmasti pisteitä napata kotiintuomisiksi.

Turkulaisia tuiki tärkeä ottelu ainakin tuntuu kiinnostavan, sillä tiistaiaamupäivään mennessä lippuja peliin oli myyty jo 1044 kappaletta.

» Lähetä palautetta toimitukselle