Vantaalaiset tuoreena TUTOn kimppuun

MESTIS / Ennakko
TUTO on ollut joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa vahvempi viime aikoina.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Mestiksen kärkikahinoissa koko kauden pyörineen TUTOn vieraaksi saapuu lauantaina Kiekko-Vantaa. Vantaalaisten viimeinen voitto TUTOsta tuli lähes päivälleen vuosi sitten. Olisiko nyt jälleen lohipaitojen vuoro viedä pisteet kotiin?

Kotijoukkue TUTOn otteet eivät ole olleet marraskuun aikana yhtä vakuuttavia kuin alkukaudesta. Vaikka alkusyksyn hyvä pöhinä näyttääkin laantuneen maajoukkuetauon aikana, ei turkulaisjoukkue ole jäänyt tyystin ilman pisteitä. Neljästä ottelusta on kertynyt yhtä monta pistettä.

Puolustuksen tilkitsemisessä on ollut TUTOlla vaikeuksia viime otteluissa. Kolmessa edellisessä kamppailussa vastustaja on tehnyt yhteensä 11 kihausta, mikä on TUTOn tasoiselle joukkueelle liikaa.

Muuten turkulaisten alkukauden hyvä peli-ilme on säilynyt, eikä TUTO missään nimessä ole ollut viime peleissä huono. Ilman Keuruulla tapahtunutta sulamista viime otteluiden saldo näyttäisi varsin kelvolliselta kärkijoukkueellekin.

TUTOn hyökkäyspelin sielu on ollut suurella sydämellä pelaava Aki Keinänen. Kokenut hyökkääjä on kokenut rikkonaisen viime kauden jälkeen täysin uuden kevään, ja keikkuu tällä hetkellä koko sarjan maalipörssin piikkipaikalla.

Vierasjoukkue K-Vantaa hyvistä asetelmista lauantaihin

Vantaalaisten peli on syksyn lähestyessä loppuaan kehittynyt hiljalleen paremmaksi ja paremmaksi. Hyökkäyspäässä syötöt ovat alkaneet osua paremmin, ja oman pään pelissä lohipaidat ovat petranneet otteitaan.

Viimeisessä kolmessa ottelussaan K-Vantaa ei ole jäänyt kertaakaan tyhjin käsin, ja pistepussi on karttunut yhteensä kuudella pisteellä. Viimeksi vantaalaiset ovat olleet tulessa keskiviikkona, kun Espoo United kaatui ennakkoluulottomalla peliesityksellä voittolaukauskisan jälkeen 4-3. Erityisen maininnan arvoisesti esiintyi Joona Harjama, joka iski kauden ja samalla koko uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

Maalivahtipeliinkään vantaalaiset tuskin tulevat kaatumaan, luistelee maalinsuulle lauantaina sitten Jani Kautto tai Aaro Peltonen. Joukkue voi luottaa Mestis-tasolle nimivahvaan kaksikkoon, joista erityisesti Peltonen on esittänyt hyviä otteita parissa viime ottelussa.

Vaikka turkulaisten peli ei ainakaan tuloksellisesti ole ollut yhtä hyvää kuin ennen maajoukkuetaukoa, täytyy vantaalaisten esittää Kupittaalla parastaan, mikäli joukkue kaipaa täyttä pistepottia kotiin viemiseksi entisestä pääkaupungista.

Toisin kuin TUTO, vierasjoukkue pääsee kuitenkin tuoreilla jaloilla lauantai-illan otteluun. TUTOllakaan ei ole varaa antaa siimaa yhtään ylimääräistä, sillä lohipaidat ovat yleensä olleet Kupittaalla liikkeellä erinomaisella asenteella.

Seuraa Heitä

Nico Nurmikanta #53 |

Puolustaja

Puolustaja tekee pyyteetöntä työtä omassa päässä ja kuuluu ykkösylivoimamiehistöön.

Kalle Valtola #8 | Mora IK

Puolustaja

Debyyttikauttaan miesten tasolla pelaava puolustaja iski kolmen ottelun vieraskiertueen aikana tehot 2+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle