TUTO katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan

MESTIS / Ennakko
Viime kaudella TUTOa edustanut Jere Laine viilettää nyt Kiekko-Vantaan paidassa.
Kuva © Timo Savela
TUTO ja Kiekko-Vantaa iskevät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Kauden avausottelussa vantaalaiset olivat kotonaan parempia luvuin 5−2.

TUTO on parantanut otteitaan katastrofaalisesta alkukaudesta huolimatta viime viikon kahdesta vierastappiosta. Kotiotteluistaan turkulaiset ovat kuitenkin voittaneet tällä kaudella yhtä vaille kaikki.

Turkulaisten ykkösvitjaksi noussut Topi Taavitsainen−Hannu Kuru−Jasper Lindsten -muodostelma on ollut koko alkukauden vaarallinen. Taustatukea tehokolmikko on saanut heikonlaisesti, mutta viime aikoina on kokenut Mikko Laine näyttänyt heräämisen merkkejä.

TUTOn alkukauden ongelmat ovatkin kulminoituneet joukkueen puolustuspäähän. Turkulaiset ovatkin päästäneet kolmanneksi eniten maaleja koko kaudella. Vaikka maalivahtipeli ei olekaan aivan viime kauden tasolla, suurin syy takaiskumaalien lukumäärään löytyy heikosta viisikkopuolustuksesta ja puolustuksen kokemattomuudesta.

TUTOn kokoonpanosta puuttuu sairaslomalaisten lisäksi Rasmus Kulmala, joka sai viime lauantaina Joensuussa kolmen ottelun pelikiellon. Ykkösmaalivahdin viitan itselleen kaapannut Petteri Similä jatkanee joukkueen veräjänvartijana.

Jos kotijoukkue TUTO on alisuorittanut rutkasti, on keskiviikon vierailija Kiekko-Vantaa ollut yksi kauden positiivisimmista yllättäjistä. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen lohipaitojen pistesaldo on 18, ja se oikeuttaa sarjataulukossa sijaan kaksi.

Vantaalaisten alkukauden menestyksen takana on ollut vauhdikas pelitempo ja tiivis puolustuspeli. Kurinalaisesti omassa päässä pelaava joukkue on onnistunut pysymään pois jäähyaitiosta, ja Jani Kauton ja Christian Heljangon vahvan maalivahtipelin turvin maaleja on omaan päähän tullut vähän.

Vantaalaisten tehoketjuna on häärinyt alkukaudesta kolmikko Toni Leinonen−Tomi Tuomisto−Jere Laine. Turkulaisten tuleekin pitää tämä ketju pois pahanteosta, mikäli kotijoukkue haluaa pisteistä haaveilla.

Oletettavaa on, että keskiviikkona Kupittaalla nähdään vauhdikas ja maalirikas ottelu. Pelin kulminaatiopiste onkin, pystyykö TUTO-puolustus vihdoin terästäytymään, kun vastassa on yksi sarjan toistaiseksi tehokkaimmista hyökkäyksistä.

Seuraa Heitä

Aki Keinänen #82 |

Laitahyökkääjä

TUTO-kapteeni Keinänen on iskenyt tällä kaudella jo neljä osumaa. Kokeneelta kehäketulta odotetaan kuitenkin nähtyä enemmän; joko keskiviikkona nähtäisiin vanhaa tuttua Keinästä?

Tomi Tuomisto #40 |

Hyökkääjä

Alkukaudesta Tapparassa näytillä käynyt Tuomisto on iskenyt kahdeksaan otteluun yhtä monta tehopistettä. Jatkuuko ilotulitus Kupittaalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle