Taitopeliä Kupittaalla

MESTIS / Ennakko
Kupittaan kauden avausottelu on etukäteen ajatellen yksi Mestiksen toisen kierroksen tasaisimpia. Vastakkain on kaksi taitavaan kiekolliseen peliin pystyvää joukkuetta, jotka kuulunevat molemmat sarjan ylemmällä puoliskolle. Vieraileva Kiekko-Vantaa lienee tasoltaan aavistuksen parempi, mutta TuTolla on vastaavasti kotietu puolellaan.

Molemmilla joukkueilla oli kauden kynnyksellä maalivahtiongelmia, mutta Kiekko-Vantaa sai omansa ratkaistua lainaamalla entisen vahtinsa Sami Heinosen HPK:n liigaryhmästä. Heinonen on vantaalaisjoukkueen mukana toistaiseksi, mutta paluu Hämeenlinnaan on vain yhden puhelinsoiton päässä.

TuTo luottaa nuoreen vahtipariin Henri Launonen – Ossi Ojanen osin pakostakin, kun TPS ei suostunut lainaamaan Teemu Lassilaa koko kaudeksi, kuten TuTo olisi halunnut. Vaihtelevasti harjoituspeleissä onnistunut Launonen ei ollut parhaimmillaan kauden avauspelissä, jonka TuTo hävisi Kouvolassa KooKoolle puhtaasti maalein 0-4.

Jatkossa TuTolta lienee maalejakin odotettavissa, sillä Tero Forsellin johtamana turkulaishyökkäys on materiaaliltaan yksi sarjan leveimmistä. Hieman tehoja tosin laskevat Atte Saunamäen (polvi) ja Timo Hurskaisen (selkä) loukkaantumiset.

Kiekko-Vantaan kauden avaus oli päinvastainen TuToon verrattuna, sillä vantaalaiset iloittelivat kotonaan Jää-Kotkia vastaan peräti yhdeksän maalin verran. Kovin kovana mittarina Jää-Kotkia tuskin voi pitää, mutta ainakin vantaalaishyökkääjät saivat onnistumisia heti kauden alkuun. Siinä missä TuTon viime kauden pistekuningas Tero Forsell avasi oman kautensa pisteittä, haali Vantaan tehokkain, sentteri Ari-Pekka Pajuluoma, tililleen tehot 1+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle