Sarjakärki TUTO hamuaa kuudetta peräkkäistä voittoaan

MESTIS / Ennakko
Aki Keinänen on pelannut hienon alkukauden.
Kuva © Timo Savela
Viiden peräkkäisen suoran voiton myötätuulessa purjehtiva TUTO kohtaa viime aikoina vastatuuleen seilanneen Kiekko-Vantaan.

Sarjakärkeen voittokulkunsa aikana noussut TUTO isännöi Turun Kupittaalla K-Vantaata, joka majailee taulukon sijalla yhdeksän. TUTO on voittanut viimeiset viisi peliään, kun samalla otannalla vantaalaiset ovat voittaneet vain yhden ottelun.

TUTO on aloittanut lokakuun voitoilla Hokista, JYP-Akatemiasta ja Peliitoista. K-Vantaa puolestaan starttasi lokakuun kotivoitolla IPK:sta, mutta sen jälkeen ryhmä kärsi tappiot JYP-Akatemialle ja Peliitoille.

K-Vantaan kotisivuilla lohipaitojen päävalmentaja Simo Mälkiä sadatteli JYP-Akatemiaa vastaan kärsittyä häviötä, mutta näki esimerkiksi Peliitat-tappiossa myös hyvää.

− Perjantain pelin tulos jäi harmittamaan: halvat maalit loppuun ja kaveri sai pisteet. Heinolassa annoimme pari halpaa maalia alkuun, mutta ensimmäinen erä oli meidän. Peruspelaaminen on hyvällä tasolla. Pienet jutut ratkaisevat.

Aki Keinänen saavutti taas rajapyykkejä

Sarjakärki TUTO on vielä aiempia vastustajia kovempi haaste, mutta Mälkiä kertoi lähtevänsä kamppailuun luottavaisena.

− Meillä täytyy olla se oma selkeä sapluuna koko ottelun ajan. Me emme saa nöyristellä vastustajaa yhtään. Lähdemme kiusaamaan kotijoukkuetta, sitä kautta lopputuloskin on varmasti hyvä.

TUTOsta erityisesti Aki Keinänen on ollut loistoiskussa. Konkari on saavuttanut kaudella jo pari merkkipaalua, kun Mestiksen kaikkien aikojen pistekuningas ylitti aiemmin 200 maalin rajan ja nousi Jokipoikia vastaan pelatussa ottelussa TUTOssa kautta aikojen eniten pelejä pelanneeksi.

Turkulaisten maalissa ovat vuorotelleet Kristian Järvinen ja Karolus Kaarlehto. Jommankumman tehtävänä on yrittää pysäyttää vieraiden hyvä ykkösketju, jota sentteröi Pekka Niemimaa laidoillaan Toni Leinonen ja Julius Rantaeskola.

Seuraa Heitä

Timi Lahtinen #81 |

Laitahyökkääjä

K-Vantaatakin edustanut Lahtinen on pelannut hyvän alkukauden. Kuuteen otteluun syntyneet seitsemän (3+4) tehopistettä ovat osoitus Lahtisen vaarallisuudesta.

Julius Rantaeskola #67 |

Laitahyökkääjä

Rantaeskola on ollut neljällä osumallaan vierasjoukkueen maaliahnein pelaaja. Hän on saanut nauttia eritoten seitsemän syöttöä saalistaneen kapteeni Leinosen tarjoilusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle