Kiekko-Vantaa veitsi kurkulla Turkuun

MESTIS / Ennakko
Nouseeko Aki Keinänen jälleen ratkaisijaksi?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tiistai-iltana TUTOlla on ensimmäinen ottelupallo puolivälieräsarjassa Kiekko-Vantaata vastaan, sillä turkulaismiehistö johtaa ottelusarjaa 3-1-voitoin. Aiemmat ottelut ovat olleet kiihkeitä ja tuloksellisesti hyvin tasaisia, ja tiukkaa taistelu lienee jälleen.

TUTO on lohipaitojen sitkeästä vastustuksesta huolimatta osoittanut sarjan edetessä, että tasakentällisin ja pelaamiseen keskittyessään se pystyy hallitsemaan kenttätapahtumia. Pelaajamateriaalissa turkulaisilla on vantaalaisrykelmää enemmän leveyttä, joka alkaa näkyä yhä enemmän sarjan edetessä.

Aiemmista otteluista kaksi on venynyt jatkoajalle saakka, ja molemmilla kerroilla TUTO on ollut terävämpi ratkaisevalla hetkellä. Viime pelissä turkulaisten 5-6-jatkoaikavoiton sinetöi Aki Keinänen. Myös tiistaina TUTOn kokeneen kaartin pitää nousta esiin ja kantaa vastuuta, jos turkulaiset mielivät naulata viimeisenkin naulan lohipaitojen arkkuun.

Turkulaisten pääkäskyttäjä Ismo Lehkosen mukaan joukkueen tavoitteena on katkaista ottelusarja heti tiistaina.

− Iltaan ladataan kaikki, mitä löytyy, kertoo Lehkonen TUTOn verkkosivuilla.

TUTO saa kokoonpanonsa mukaan pelikieltonsa kärsineen Juha-Matti Rautajoen. Rautajoki sai pelikieltonsa joukkueiden toisessa osaottelussa hyökättyään suoraan ottelun ensimmäisestä aloituksesta Kiekko-Vantaan Matti Lambergin kimppuun.

Kiekko-Vantaan yllätys jäämässä pannukakuksi

Innokkaimmat ehtivät jo toisen osaottelun jälkeen povata Jami Kaupin luotsaamalle Vantaalle roolia Mestis-kevään mustana hevosena, mutta lohifanien harmiksi runkosarjan voittaja on sittenkin osoittautumassa liian kovaksi vastukseksi. TUTOn pelinopeus, hallittu hyökkäyspeli ja pitkät painostusjaksot tasakentällisin ovat syöneet pikkuhiljaa energiaa vantaalaisjoukkueelta.

Tiistai-ilta näyttää kuitenkin, nouseeko Kiekko-Vantaa vielä mukaan taisteluun pudotuspelisarjan voitosta. Kuluva kausi on osoittanut lohipaitojen pystyvän tiukoissa paikoissa lähes ihmeisiin maalivahti Aaro Peltosen johdolla, ja mikäli kotijoukkue sortuu pienimpäänkään ylimielisyyteen, on se vaikeuksissa sisukkaan vantaalaismiehistön kanssa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanosta sivussa on Lamberg, joka kärsii polvitaklauksesta saamaansa pelikieltoa.

Seuraa Heitä

Sang-Hoon Shin #27 |

Hyökkääjä

Tuulennopea korealainen nousi maalivireensä sunnuntaina. Jatkuuko hyvä vire myös Turussa?

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Kypärätempun Vantaalla viime ottelussa viimeistellyt hyökkäjää lienee vaikea pideltävä myös tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle