Kiekko-Vantaa haastajana Kupittaalle

MESTIS / Ennakko
Naurattaako Lehkosta perjantai-illan päätteeksi?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Turun marraskuisessa Mestis-perjantaissa toistensa kimppuun iskevät kotijoukkue TUTO ja vierailija Kiekko-Vantaa. Vieraiden viimeaikaiset peliesitykset povaavat kotijoukkueelle helppoa iltapuhdetta, mutta yllätysmomentti leijailee ilmassa, mikäli lohipaidat ovat hioutuneet paremmin yhteen kokoonpanomuutosten hieman helpotuttua.

Kotijoukkue TUTO seilaa leppoisessa syystuulessa, sillä Ismo Lehkosen suojatit ovat vakiinnuttaneet paikkansa sarjan kärkisijoilla. Tällä hetkellä sarjakakkosena majaileva Toverit on voittanut kaksi viimeisestä kolmesta ottelustaan: viime perjantaina SaPKo kaatui komeasti lukemin 7-2. On pitkälti peliin valmistautumisesta kiinni, pystyykö TUTO hyödyntämään viikon ottelutauon, vai kääntyykö pitkähkö pelaamattomuus kotijoukkuetta vastaan.

— Kyllähän pelaajat mieluummin pelaavat, joten nyt tulee sitten viikonloppuna heti tuplapeli. Toivottavasti menisi vaikka ylilatautumisen puolelle, tuumii Lehkonen TUTOn verkkosivujen haastattelussa.

Kiinnostavia pelaajia on TUTOn kokoonpanossa monia ja ratkaisijoita riittää moneen kenttään. Kiekko-Vantaata vastaan esimerkiksi Lukko-lainojen Roni Viirlaksen ja Eetu Kosken pitää pystyä ylläpitämään oma tasonsa, jos he haluavat auttaa joukkuettaan perjantain pistejahdissa.

Vantaa selkärankaansa etsimässä

Lohipaitojen syystuuli sen sijaan puhaltaa viiltävän kylmästi, ja pistepussi on täydentynyt viime aikoina erittäin harvakseltaan. Keskiviikkona kärsitty jatkoaikatappio Peliitoille näytti kuitenkin pieniä valonpilkahduksia korpitaipaleessa, sillä tappiosta huolimatta vantaalaiset saivat viimein maalihanansa auki edellisiä otteluita paremmin. Toisaalta omiin vantaalaiset päästivät viisi maalia, eikä edes yleensä joukkueen tukipilarina toiminut maalivahti Aaro Peltonen ollut omalla tasollaan.

Kiekko-Vantaa on hävinnyt viisi viimeistä otteluaan, ja joukkue on valahtanut sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle. Vantaalaisille pisteet olisivat Turusta erittäin tärkeitä, sillä kolme ottelua vähemmän pelannut Jokipojat on pikkuhiljaa karkaamassa vantaalaisrykelmän ulottuvilta.

Lohipaitojen miehistöstä edelleen sairauslomalla loukkaantumisen vuoksi lienee hyökkääjä Teemu Henritius. Kokoonpanon vakiintuessa luulisi vantaalaisten alkukauden ratkaisijoiden - esimerkiksi Jere Karjalaisen - saavan yhä enemmän juonesta kiinni ja voivan järjestää vaarallisia tilanteita TUTO-maalille.

Ottelun ratkaisun paikat piilevätkin pitkäjänteisessä viisikkopelaamisessa ja omaan pelisysteemiin luottamisessa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, ja TUTO on ollut kummallakin kerralla vahvempi. Miten käy perjantaina?

Seuraa Heitä

Jarmo Jokila #9 |

Laitahyökkääjä

Pirteä tämän kauden ensiesiintyminen takana, jatkaako hyökkääjä tehokkaita otteitaan myös TUTOa vastaan?

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Pulliaisen johtajuutta kaivataan TUTOn hyökkäyksessä myös Kiekko-Vantaata vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle