Kenen pää kestää Turun lauantai-illassa?

MESTIS / Ennakko
Hölkyn kölkyn ja lohiapajille.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
TUTOn ja Kiekko-Vantaan välinen puolivälieräsarja on tarjonnut tähän mennessä kosolti tapahtumia kaukalossa ja sen ulkopuolella. Joukkueet iskevät yhteen Kupittaalla kolmannen osaottelun merkeissä, ja tunnetta tuskin tulee puuttumaan lauantainakaan. Kiekko-Vantaa taistelee kaikin voimin jatkaakseen ennakkosuosikin kiusaamista.

Toinen osaottelu Vantaalla päättyi torstaina lohipaitojen 5−3-voittoon melkoisen jäähyrumban päätteeksi. TUTOn keskittyessä lähinnä jahtaamaan Kiekko-Vantaan hyökkääjä Kalle Moisiota pelasi vantaalaisrykelmä kypsän jääkiekko-ottelun ja iski tarvittavat maalit ratkaisevilla hetkillä TUTOn näennäisestä hallinasta huolimatta.

Ylivoimaisena ennakkosuosikkina pudotuspelisarjaan lähtenyt TUTO on tasakentällisin onnistunut hallitsemaan kenttätapahtumia ja saanut pitkiä vyörytyksiä Kiekko-Vantaa-päätyyn. Mikäli TUTO keskittyy lauantaina pelaamiseen röyhentelyn sijaan, saattaa lohipaitojen maalivahti Aaro Peltosella olla edessään pitkä ja hikinen ilta.

TUTOn Antti Virtasen mukaan henkiset asetelmat sarjassa on nyt haettu.

− Suurimmat röyhentelyt on nyt tehty. Yleensähän se menee näin, että parissa ensimmäisessä pelissä haetaan asetelmia ja sitten aletaan pelata, tokaisee Virtanen haastattelussa TUTOn verkkosivuilla.

Tunteikas meno sopii Kiekko-Vantaalle

Altavastaajina pelaaville lohipaidoille kaikki ylimääräinen häsellys varmasti sopii, ja joukkue yrittänee horjuttaa TUTOn henkistä tasapainoa myös lauantaina. Kiekko-Vantaan pelaajistossa on ratkaisijoita löytynyt kenties yllättävänkin laajalta rintamalta, ja esimerkiksi Samuli Valvisto ja Micke Åsten ovat nousseet kiekollisina erittäin hyvälle tasolle.

Kupletin juoni lienee lauantaina ainakin tasakentällisin samanlainen kuin keskiviikkoisessa ottelussa. Odotettavissa on, että suurella tunteella valmentavan Ismo Lehkosen suojatit yrittävät murtaa vieraiden uhrautuvan puolustusmuurin Kiekko-Vantaan keskittyessä vastahyökkäysten ja erikoistilanteiden kyttäämiseen.

Lauantai näyttää pitkälti, oliko Kiekko-Vantaan keskiviikkoinen kotivoitto vain onnekas sattuma, vai nouseeko Vantaa tosissaan petaamaan suuryllätystä.

Seuraa Heitä

Joni Haverinen #4 |

Puolustaja

Haverinen on pudotuspeleissä nostanut selkeästi tasoaan ja noussut yhdeksi Vantaan puolustuksen liidereistä.

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Pulliainen väläytteli taitojaan keskiviikkona Vantaalla. Pystyykö hän auttamaan TUTOn kotivoittoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle