K-Vantaa haastajana TUTOn vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Kiekko-Vantaan Pekka Kangasalustan toimintakielto on nyt kärsitty.
Kuva © Timo Savela
Turun keskiviikkoillan Mestis-kamppailussa vastakkain asettuvat kaksi nopeaa joukkuetta, kun TUTO isännöi Vantaan lohipaitoja. TUTO lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta iskukykyinen Kiekko-Vantaa ei varmasti anna isännille mitään ilmaiseksi.

Kotijoukkue TUTO on aloittanut kauden kaksijakoisesti. Avausottelun huikean Sport-voiton jälkeen turkulaiset sulivat pahasti Peliittojen vieraana taipuen lopulta kirvelevään 3-2-jatkoaikatappioon. Perjantain tappiosta huolimatta TUTOn peliesitykset ovat olleet pirteitä, ja yleisön onkin lupa odottaa viihdyttävää kiekkoiltaa.

Vierasjoukkue Kiekko-Vantaalla on niin ikään kauden kahdesta pelistä alla sekä voitto että tappio. Lohipaitojen päävalmentaja Pekka Kangasalusta tekee TUTO-kamppailussa paluun penkin taakse kärsittyään toimintakieltonsa.

Kangasalustan suojattien perjantaisen HCK-voiton perusteella K-Vantaalta voi odottaa taistelevaa ilmettä ja väkivahvaa puolustuspeliä, joiden avulla vantaalaiset haluavat pitää yllä viime ottelussa saavuttamansa vireen. Nähtäväksi jää, matkaako perjantaina esiintynyt jokerilaina Markus Nordlund vierasjoukkueen mukana Turkuun.

Vantaalaisten näkökulmasta paljon makaa myös maalivahti Aaro Peltosen harteilla. Lohipaitojen hyökkäyksessä huomiota kannattaa puolestaan kiinnittää oivan syysvireen hankkineen Aleksi Rekosen otteisiin.

TUTO ilman Wiikmania

Ismo Lehkosen luotsaama kotijoukkue joutuu pelaamaan ottelun ilman ykkösmaalivahti Miika Wiikmania, sillä Mestiksen kurinpitoryhmä asetti miehen kahden ottelun pelikieltoon sopimattomasta käytöksestä erotuomaristoa kohtaan. TUTOn maalille nousee nuori Kimmo Meriläinen, josta Lehkonen odottaa tasokasta Wiikmanin paikkaajaa.

- Meriläinen pelasi viikonloppuna kaksi peliä A-nuorissa ja piti molemmissa nollat. Olen Kimmolle sanonut, että pitää olla valmis, kun paikka tulee. Se paikka tulee nyt ja Kimmo osoitti viime viikolla hienosti olevansa valmis, toteaa Lehkonen TUTOn verkkosivuilla.

Lehkonen kertoo myös, että joukkue saa keskiviikon mittelöön takaisin sairastuvalta Juha-Matti Rautajoen, Aki Keinäsen ja Niko Palosen.

Maalivahti Tommi Virtanen ja kauden ensimmäisessä ottelussa tehokkaasti pelannut Ville-Vesa Vainiola sen sijaan ovat vielä sivussa flunssan takia. Vierasjoukkue Kiekko-Vantaa pääsee puolestaan lähtemään otteluun ilman merkittäviä loukkaantumishuolia.

Seuraa Heitä

Antti Virtanen # |

Laitahyökkääjä

Kokenut ja taitava hyökkääjää on tottunut piinaamaan vastustajan puolustajia. Saako Kiekko-Vantaan puolustus pidettyä Virtasen kurissa?

Marko Rairama #13 |

Laitahyökkääjä

Peliitoista siirtynyt Rairama on aloittanut K-Vantaan riveissä lupaavasti, ja Vantaalla odotetaan Rairamalta paljon tehoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle