Huippuyhtenäinen toveririntama saa vieraita Vantaalta

MESTIS / Ennakko
TUTOn pelaajilla on riittänyt tuuletettavaa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Kupittaan perjantailöylyissä pisteistä kilpailevat oivaan kevättuntumaan päässyt isäntäjoukkue TUTO ja viimeistelyongelmien kanssa painiva Kiekko-Vantaa. Turkulaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikkina, ja etukäteen ajateltuna lohipaitojen iskun paikat ovat vähissä. TUTOlla ei kuitenkaan ole varaa ylimielisyyteen sisukasta vantaalaisjoukkuetta vastaan.

Illan ottelun isäntä on tehnyt Mestiksessä viime aikoina tasaisen tuhoisaa jälkeä: kokonaan ilman pisteitä TUTO on jäänyt viimeksi tammikuun puolivälissä. Syitä pyörremyrskyn lailla toimivan turkulaiskoneiston menestykseen ei tarvitse kauaa miettiä, sillä koko kauden tasaisen hyvin toimineen puolustuspelin ohella joukkue on löytänyt uutta tehokipinää myös hyökkäysalueella. Ville-Vesa Vainiolan johtama ykkösketju lukeutuu nykyvireellään Mestiksen vaarallisimpiin, ja varmaa onkin, että turkulaisten ykkösvitja pitää vantaalaisten puolustuksen kiireisenä perjantaina.

Kauden aiemmat kohtaamiset joukkueiden välillä ovat olleet numeroiden valossa erittäin tasaisia. TUTO on onnistunut voittamaan lohipaidat kolme kertaa, vantaalaiset puolestaan ovat onnistuneet TUTOn kaadossa vain kerran.

Torjuntavastuun perjantaina TUTO-maalilla saa Kimmo Meriläinen. Kotijoukkueen kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten takia Nico Manelius ja Antti Pusa, mutta pitkään sivussa ollut puolustaja Mikko Jortikka saattaa TUTOn verkkosivujen mukaan tehdä paluun pelikentälle.

Sarjatilanne ei anna Kiekko-Vantaalle varaa hölmöilyyn

Vierasjoukkue Kiekko-Vantaa on Mestiksen sarjataulukossa kahdeksantena, viisi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella keikkuvaa JYP-Akatemiaa edellä. Mestiksen joukkueilla on enää kolme ottelua runkosarjaa jäljellä, joten toki lohipaitojen etumatka jyväskyläläisiin tuntuu turvalliselta, mutta kirkossa kuulutettu vantaalaisten pudotuspelipaikka ei ole. Nykyisen sarjatilanteen säilyessä K-Vantaa saisi puolivälieräsarjassa vastaan TUTOn.

Taistelevasta ilmeestään huolimatta lohipaitojen peli on helmikuun ajan ollut ajoittain yskähtelevää ja viime peleissä etenkin maalinteko on tökkinyt: neljässä edellisessä ottelussa vantaalaiset ovat onnistuneet iskemään vain kuusi maalia. Joukkuetta aiemmin kannatelleilta pelaajilta, kuten Artem Iossafovilta, onkin lupa odottaa viimeaikaisia esityksiä enemmän runkosarjan huipentuessa.

Seuraa Heitä

Juuso Honka #29 |

Laitahyökkääjä

Honka näyttää olevan TUTOn ykkösketjun pitkään puuttunut palanen: kookas ja ulottuva pelaaja osaa pitää kiekkoa ja tietää, milloin luopua siitä.

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Rekonen on parhaimmillaan kiekon kanssa ja näyttää tarvittaessa esimerkkiä koko joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle